• Anonym (Carpe diem)
    Sat 5 Dec 2020 18:29
    70261 visningar
    419 svar
    +1
    419
    70261

    Kära dagbok - skriv hur din dag varit

    Kära dagbok!       5 december 2020 kl 18.20

    Gråmulen dag, kom inte ut denna lördag heller. Vaknade med värk i nacken - rygg - höfter som vanligt. Faan vad jag hatar att ha ont. Suttit med värmekudde mer eller mindre hela dagen och katten i knät. Glott på tv - bara skit överallt. Gick över till att slösurfa på youtube chris kläffords mjuka röst lindrar smärtan. Att inte han har blivit ännu större på youtube är ofattbart. Tv och dator hindrar mig från att tänka på det som smärtar mer. Mannen som jag aldrig kan få. Eller vill jag ha honom egentligen. Om jag skulle skriva om honom skulle ingen tro mig. Vill inte tänka på det.
    Hur ska jag komma ur min bubbla - jobba - äta - sova - helger som bara flyger förbi. Kommer ofta inte ut på lördagar - är helt slut efter veckan.
    Tröstäter - ska göra en äppelpaj nu efter jag har startat en tråd här på familjeliv. Får se om det är någon som fyller på hur en dag har varit i deras liv.

    Slut för nu 18.30

  • Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit
  • Anonym (Auspe­x)
    Sat 26 Feb 2022 19:30

    Kära dagbok,

    Jag orkar inte planera för tredje världskriget, så idag har vi istället bokat semester. Första resan sen 2019- jag är så pepp!

    Mamma blev jätteglad också när vi bjöd med henne. Jag trodde hon skulle börja katastroftänka och voja men inte alls, hon var totalt på från första minuten. 

    Eftersom det är stökigt i öster så blev det motsatta sidan av Europa. Portugal har jag aldrig varit i heller så någon gång ska ju vara den första. Om vi bara kan få göra det så lovar jag att inte klaga, inte ens om vi åker till Gibraltar och aporna snor min mobil och bajsar på den.

    Snälla universum, kan vi bara få leva livet och vara glada en enda vecka i sommar, hela min lilla familj?

  • Anonym (A-M)
    Mon 28 Feb 2022 20:14

    Idag har jag kontrollerat och räknat på diverse byråkrati-tråk, samt börjat översätta en bibba medicinska handlingar från norskan och även att städa lägenheten. Det sista är overdue... Skäms

    ...men jag har haft svårt att koncentrera mig, på grund av att min crush lajkade ett av mina inlägg på Facebook idag. Ja, jag vet hur det låter; det låter som om jag skulle vara 14 och inte mor till två vuxna barn! Men man kan inte rå för hur man reagerar, och jag reagerade med att bli alldeles darrig i hela kroppen, fnissig och skärrad och all over the place... 

    Vad betyder en lajk på Facebook? Jag VET att det inte betyder "jag har bestämt mig för att skilja mig från min fru, och nu vill jag träffa dig!" Men han brukar inte lajka bara slentrianmässigt, och jag ser inte varför han skulle lajka just DET inlägget om det nu bara var själva innehållet han ville ge sitt bifall till..

    Undrar om jag kommer att kunna sova inatt..?! Drömmer 

  • Anonym (Jo)
    Tue 1 Mar 2022 18:32

    Det har rullat på idag.

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Tue 1 Mar 2022 21:45

    Kära dagbok tisdag den 1 mars 2022 kl 21.35

    Jaha, vad ska jag skriva idag? På tv:n gammalt avsnitt av Solsidan. Kul serie, tillfällig förströelse. Orkar inte lyssna på mer om Ukraina. Känner mig och är maktlös. Swishat pengar till Unhcr. Känns som om man sitter och lyssnar på orkesterns som spelar under tiden Titanic går under. Ja, ja, lite överdramatiskt. Världen är konstig eller rättare sagt - människan är en fel länk för denna planet. Enda däggdjuret som medvetet gör allt för att förstöra sin boplats. Helt sjukt.

    Vad har hänt idag? Tja, jobbat, shoppat = preppat  lite. Köpt lite konserver,torrvaror, sovsäck, vattenrenare. Knäppt. Som "dom" säger. Förbereda sig på det värsta men hoppas på det bästa. Man kan knappast lita på att myndigheterna är till stöd vid kris. Man ska ju klara sig upp till en vecka utan hjälp.  Vad har jag gjort mer? Käkat middag med en kompis. Trevligt, länge sedan vi sågs. Vi brukar ses ca en gång i månaden. Men har inte setts sedan före jul.
    Nä nu är det dags att sova.
    Ha en fin kväll.
    Slut för nu. Kl 21.45

  • Anonym (A-M)
    Wed 2 Mar 2022 23:11

    Kära dagbok

    Såg precis det sista avsnittet av "Mörkt hjärta". En ovanligt bra serie för att vara modern och svenska. Kan inte ens minnas, när jag senast gick ner mig så mycket i en svensk TV-serie, att jag såg fram emot nästa avsnitt mellan gångerna! Skådespelarna är fantastiska, helt rätt i rollerna allihop, de har fångat atmosfären i en skogsby, och det har varit spännande hela tiden trots att man vet slutet. Utom att det tappade lite fart nu i sista avsnittet, då. 

    Men det här avsnittet gjorde mig ledsen, trots att jag visste hur det skulle sluta. Jag gillar inte detta, att T.T. (Missing People-kvinnan), lockade och lurade M. att erkänna, med charm och flirt och sexanspelningar, och halvt uttalade löften om ett kärleksförhållande "sedan". Även om det var för en god sak. Jag tycker inte att man får göra så, mot någon som är svulten på kärlek. Oavsett vad den har gjort. Det är så falskt. Kärlek är ju både så stort och så svårt att få till... därför är det något som man aldrig får lura eller utnyttja någon med, anser jag. 

    (OBS jag diskuterar nu bara TV-serien; vad verklighetens TT gjorde eller inte gjorde vet inte jag - så det är ingen kritik mot henne.)

  • Anonym (Okänd­)
    Thu 3 Mar 2022 06:29

    Gårdagen började hemskt men slutade iaf fantastiskt {#emotions_dlg.flower}

    Maken går omkring och är aggressiv pga saker han inbillar sig att jag har "hotat" honom med och det går inte att ha en normal konversation. Hans surhet går ut över vårt barn också. Han skulle ta läggningen igår, jag var ute en sväng och när jag kom hem hade barnet inte somnat än, det var väl precis strax innan det brukar hända, och maken var skitsur verkligen. Ingen särskild orsak, bara att barnet inte sov än. Nej kära make, om du hade tänkt efter vilken tid jag brukar vara klar med läggningen de senaste veckorna så hade du också förstått att det var en kvart kvar eller mer just då tills barnet somnar. Det måste få ta tid att lägga ett barn, inget man kan stressa fram eller behöver vara sur för. Och han bråkar om pengar också som han är skyldig mig för att han själv inte fattar hur mycket en skuld växer när man lånar några tusen här och där utan att betala tillbaka. Och en massa annat med är han sur för. Allt känns det som.

    Men jag hade som sagt en fantastisk kväll annars, iaf nån timme. I min situation betydde det verkligen så mycket. En paus från krigszonen hemma, och ovanpå det jättehärligt. Kommer att unna mig fler sådana kvällar framöver :)

  • Anonym (Tråkm­ånsen)
    Thu 3 Mar 2022 10:33

    Livet rullar på men jag ögnar fortfarande din onlinestatus allt för ofta. Funderar på om du träffat någon då du inte alls är online lika ofta. Hade behövt din uppmärksamhet men det kommer ju inte hända.
    önskar jag hade någon annan och dagdrömma om.

  • Anonym (Jo)
    Thu 3 Mar 2022 18:49

    En lugn och skön dag.

  • Anonym (Okänd­)
    Thu 3 Mar 2022 20:15

    Har sett maken mindre än en halvtimme idag. Han sov fram tills jag gjorde middag, men han åt inte utan gjorde sig klar "för dagen" istället. Sedan åkte han hemifrån ett tag senare. Han surar fortfarande. Tänk om han en enda gång kunde lyssna istället för att höra det han vill höra.

  • Anonym (A-M)
    Fri 4 Mar 2022 15:26

    Kära dagbok

    Sitter med en stor hög norska medicinska papper som jag översätter. Det skulle inte vara så svårt, om det inte fattades en bit av texten i vänstermarginalen på flera sidor. Det är ibland svårt att gissa vad det ska stå, och det är tidsödande. Förstår inte hur professionella personer tänker, som gör så slarviga kopior och inte kollar att det blev bra, innan de skickar uppdraget för översättning! Död

    Alltså har det inte blivit så mycket gjort. En annan anledning är, att jag bara måste kolla nyheterna hela tiden, ifall det har hänt något mer i kriget. Det känns fortfarande overkligt att det pågår krig så nära oss - det trodde man liksom inte. Och att Putin till och med har hotat oss! :o

    Kollade upp de olika signalerna från Hesa Fredrik, så jag ska känna igen dem om det nu blir så illa. Skyddsrummet har några grannar och jag redan inspekterat. Känns som att alla så smått förbereder sig för krig... eller i alla fall för risken att det ska bli krig. Det är i och för sig inte fel, att vara förberedd. 

    Har märkt något annat konstigt också. Jag har många vänner över hela världen på Facebook, men på sista tiden har aktiviteten stannat av. Det är inte bara något med flödet, jag har varit inne på mina Facebookvänners sidor och tittat. Få eller inga nya inlägg. Jag har en misstanke om, att folk har börjat kommunicera på olika listor... alltså att det kanske bara är de egna landsmännen som får vissa inlägg, som rör kriget. Det har blivit mer slutet. Folk är rädda! :o

Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit