• Anonym (Carpe diem)
    Sat 5 Dec 2020 18:29
    69982 visningar
    419 svar
    +1
    419
    69982

    Kära dagbok - skriv hur din dag varit

    Kära dagbok!       5 december 2020 kl 18.20

    Gråmulen dag, kom inte ut denna lördag heller. Vaknade med värk i nacken - rygg - höfter som vanligt. Faan vad jag hatar att ha ont. Suttit med värmekudde mer eller mindre hela dagen och katten i knät. Glott på tv - bara skit överallt. Gick över till att slösurfa på youtube chris kläffords mjuka röst lindrar smärtan. Att inte han har blivit ännu större på youtube är ofattbart. Tv och dator hindrar mig från att tänka på det som smärtar mer. Mannen som jag aldrig kan få. Eller vill jag ha honom egentligen. Om jag skulle skriva om honom skulle ingen tro mig. Vill inte tänka på det.
    Hur ska jag komma ur min bubbla - jobba - äta - sova - helger som bara flyger förbi. Kommer ofta inte ut på lördagar - är helt slut efter veckan.
    Tröstäter - ska göra en äppelpaj nu efter jag har startat en tråd här på familjeliv. Får se om det är någon som fyller på hur en dag har varit i deras liv.

    Slut för nu 18.30

  • Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit
  • Anonym (Jo)
    Wed 9 Mar 2022 17:37

    Lugn och behaglig dag.

  • Anonym (A-M)
    Wed 9 Mar 2022 19:42

    Kära dagbok

    Har översatt två sidor norska medicinpapper idag. Borde ha gjort mer enligt min planering, men det är svårt att hålla fokus på en överviktig norska med diverse ledvärk och svid-värk-och-bränn-besvär, när man bara vill gå över till nyhetssidorna och läsa om kriget! 

    Skickade efter två stora, tunga, starka, rejäla ficklampor samt batterier. Blir bra att ha om vi måste springa ner i skyddsrummet, eller om strömmen går i lägenheten. Händer inte det p.g.a. krig - så är de bra att ha ändå! 

    Min exman har inte preppat något, och jag har sagt att han måste göra det. För jag tror, att han annars kommer att komma hit och vilja ta del av mina förråd. Han är van sedan 25 år, att jag löser alla hans problem i slutändan... Detta är väl också en anledning till att jag fixerat mig så mycket vid min crush. För han är tvärtom: han är en man som har framförhållning och får saker gjorda. 

  • Anonym (Auspe­x)
    Wed 9 Mar 2022 20:28

    Kära dagbok,

    jag jobbar halvt ihjäl mig som vanligt. 10 timmar igår för att få ut 80 sidor testprotokoll, 10 timmar idag för att få granskat klart testerna med kunds QA och få ihop alla bilagor vi behöver i testerna samt totalt sju pärmar med dokumentation. Och då har vi ändå bara överlämnat elritningarna elektroniskt, men det är ju för att det annars blir 400 sidor till.

    Fick nästan ett bryt när jag insåg att vi har slut på små klistermärken med klämrisk för att slutföra CE-märkningen, så det blir en restpunkt som ska ligga och lagga efter. Varför i helskotta kan verkstan inte beställa nytt i tid?

    Så måste vi sätta en extra plexiskiva över packmaskinen så inte nån idiot kör den med öppet skydd i vår station ovanpå där produkterna läggs ner i blister, och då kör ner händerna i blisterbanan. Då får de ont.

    Och nu till kund imorron kl 07.00 och sen testning fram till kanske kl 19.00, mat, kollaps på hotell och sen en likadan dag till. Jippee!

    Varför lever jag så här? Måste packa...

  • Anonym (Okänd­)
    Wed 9 Mar 2022 21:18

    Idag har jag haft en väldigt bra dag :) Tagit hand om mig själv rent fysiskt. Mår bra. Kan hitta lite glädje i vardagen.

  • Anonym (A-M)
    Fri 11 Mar 2022 15:55

    Kära dagbok

    Är det inte konstigt att ingen kan göra någonting rätt? Jag har de senaste månaderna haft problem med många olika myndigheter, organisationer och privata företag som gjort konstiga fel, fastän det inte ens gällt några svåra saker. 

    Nu igen. Jag hade sökt som röstmottagare under hela förtidsröstningsperioden i september, och jag hade specifikt skrivit att jag INTE vill arbeta på valnatten, på grund av att jag har svårt att ta mig hem på natten då jag inte har bil. Valnämnden betalar inte taxi. 

    Fick veta min placering idag, och det var inte under förtidsröstningen utan bara på valdagen (som röstmottagare) + valnatten (som rösträknare)... Orkade inte bråka om det, utan tackade bara ja. Just den här röstlokalen är inte längre borta från mitt hem, än att jag i värsta promenera hem på natten (tar dock c:a 45 minuter), om sista bussen hinner gå innan rösterna är räknade. (Fast egentligen är det inte bra att jag som kvinna, vandrar ensam genom skog och fält om natten.)

    Men visst är det märkligt att inte ens den ENKLASTE sak kan bli rätt..?

  • Anonym (Jo)
    Fri 11 Mar 2022 20:04

    Skönt med helg.

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Fri 11 Mar 2022 23:50

    Kära dagbok fredag den 11 mars kl 23.15 2022

    Mörka tankar. Hur ser framtiden ut? Varför håller Putin på som han gör? Jag har en massa konspirationsteorier i huvudet. Vad är det egentliga målet? Är det Kina som ligger bakom?
    Är det Kina och Rysslands mål att krossa EU och USA? USA är försvagat, likaså vi. Och vi är så beroende av öst (Kina) för vår dagliga livsstil. Kina verkar ju ha köpt upp mycket runt om i världen. Mycket i Afrika.
    Vad händer med oss i Europa om det blir brist på el, olja, mat och vi tar emot mängder med flyktingar? Flyktingar både från Ukraina, Afrika, Afghanistan? Vi har inte bostäder, jobb, mat, social service, skola etc för oss alla. Svälter folk så blir människor desperata. Vi är inte vana vid dåliga tider. Är det ett "Mad Max samhälle" som ligger framför oss?
    Romarriket gick inte under på en dag utan vittrade sönder under många år. Är det så det kommer att bli för oss? 
    En maktförskjutning från väst till öst? Inte i dag men om säg 5-10 år?

    Som sagt mörka tankar. 
    Hur har dagen varit? Tja. varit på miniutbildning under förmiddagen. Det handlade bl a om att skapa goda team och hur man leder team. Innan föreläsningen googlade jag på föreläsaren.
    Utbildningen som föreläsare gått på inom ämnet räknas som pseudovetenskap. Suck! Visst, det var väl inga djupa saker som togs upp. Det var väl hyfsat vettiga saker, men inga djupare insikter. Kanske tur det. Hade det varit djupdykning i ämnet så hade väl bristerna i kopplingen till vetenskapliga rön varit påtagliga. 


    Men hur kan en arbetsgivare inom utbildningssektorn köpa in en utbildning som inte är vetenskapligt baserad? Och hur mycket kostade den? Säkert dyr, vi har varit flera stora grupper som varit och lyssnat under veckan. För mig var det en mycket enkel sökning som gjorde att hittade jag informationen. Det blir utvärdering nästa vecka på veckomötet. Föreläsare tyckte i och för sig att det är bra med medarbetare som är "besvärliga" och som man möter motstånd med. Ska jag vara den medarbetaren? Ska jag fråga min inte så sympatiske chef, varför man valde den här föreläsaren och varför? Ska jag tala om vad jag hittade på min googling?

    Får se nästa vecka. Den spännande fortsättningen följer.

    Slut för nu kl 23.48. God Natt.

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Sun 13 Mar 2022 20:58

    Kära dagbok Söndag den 13 mars 2022 kl 20.40

    Så var den här helgen förbi. Gjorde ingenting igår. Hade ont i huvudet, idag med. Men det var ok ändå. Jag blir stressad över att jag inte gör något, att dagarna bara går när jag har ont. 
    Men det får vara så, jag börja acceptera att det är ok. Det går över. Tar så mycket av krafterna och energi att må så dåligt. Och det blir inte bättre att jag "skäller" på mig själv eller blir frustrerad. Jag har inte spytt i allafall, alltid något.
    Lite har jag gjort, diskat, kört några tvättmaskiner och kors i taket. Lagat mkt enkel mat. Avskyr att laga mat.
    Men jag känner att jag har någon slags infektion i kroppen. Tog självtest för covid men det var negativt. På nåt sätt undrar jag om jag ändå har en pågående covid infektion. Jag har konstiga symptom. Jag "fryser" inombords, men har ingen feber. Har konstiga känningar i hjärtat fortfarande. Känner mig sjuk. Inte konstigt i så fall. Jag har ju varit sjuk-förkyld. Ska jobba imorgon. Seegt.  Behöver ändra mitt tankemönster. Jag försöker faktiskt känna tacksamhet och uppskatta: Jag har ett boende, kan duscha varmt, har mat på bordet, inga skulder, har jobb. Tack att jag är här.
    Ukraina. Jag vill inte se för mycket. Känslan av maktlöshet är för stor. Jag såg på utländska nyheter. Tror att Kina på något sätt ligger bakom. Det kommer att bli ett ekonomiskt krig. Enligt den här nyhetskanalen så exporterar Ukraina stora mängder kol till Kina. Deras huvudleverantör av kol. Tar Ryssland över, får Kina billig kol.. Jag tycker det är fel att helt stänga av allt i Ryssland. Hur ska det ryska folket som är emot Putin kunna förmedla sig eller känna stöd? Men jag vet för lite hur internet sköts. 


    Det har varit oroväckande många hemsidor mm som legat ner sista veckan. Är det ryska hackare som är i farten?


    Nä, nu vill jag inte skriva mer för ikväll. Ska upp tidigt imorgon bitti. 04.30 står klockan på. Fast jag behöver inte gå upp förrän kl 05.00. Avskyr att gå upp på en gång, ligger och kollar på tv en stund. Sen upp och irra runt...
    Ha en fin kväll.
    Slut för nu. kl 20.59

  • Anonym (Okänd­)
    Sun 13 Mar 2022 21:06

    Har haft en bra dag, en bra vecka. Men just nu känner jag mig ledsen och har lite tråkigt. Maken beter sig som om ingenting har hänt och jag väntar bara på att cirkusen ska sätta igång. Jag vill inte att han beter sig som vanligt. Jag vet inte hur jag själv ska bete mig för att få honom att fatta att saker inte är som vanligt.

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Wed 16 Mar 2022 20:00

    Kära dagbok Onsdag den 16 mars 2022 kl 19.56

    Hur har dagen varit? I soffläge, halvsovit hela dagen. Ont i huvudet/nacken. Kraftig smärtattack. Tog ca 8-10 timmar innan det började släppa. Så med andra ord har jag inte gjort ett smack idag. Bara gnällt för mig själv.
    Ska jobba imorgon.  Så då var den här dagen slut.
    Ha en fin kväll.
    Slut för nu. kl 20.00

Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit