• Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok - skriv hur din dag varit

    Kära dagbok!       5 december 2020 kl 18.20

    Gråmulen dag, kom inte ut denna lördag heller. Vaknade med värk i nacken - rygg - höfter som vanligt. Faan vad jag hatar att ha ont. Suttit med värmekudde mer eller mindre hela dagen och katten i knät. Glott på tv - bara skit överallt. Gick över till att slösurfa på youtube chris kläffords mjuka röst lindrar smärtan. Att inte han har blivit ännu större på youtube är ofattbart. Tv och dator hindrar mig från att tänka på det som smärtar mer. Mannen som jag aldrig kan få. Eller vill jag ha honom egentligen. Om jag skulle skriva om honom skulle ingen tro mig. Vill inte tänka på det.
    Hur ska jag komma ur min bubbla - jobba - äta - sova - helger som bara flyger förbi. Kommer ofta inte ut på lördagar - är helt slut efter veckan.
    Tröstäter - ska göra en äppelpaj nu efter jag har startat en tråd här på familjeliv. Får se om det är någon som fyller på hur en dag har varit i deras liv.

    Slut för nu 18.30

  • Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit
  • Anonym (Hej)

    Kära dagbok.

    Igår hände något alldeles förskräckligt, jag har länge behövt klippa mig som du vet. Men behövt bokat av pga sjukdom två gånger. Nu inför att vi ska åka iväg i helgen kunde jag inte vänta länge eftersom jag också är frisk bokade jag en klipptid. Dock inte hos min frisör, det fanns ju inga tider. Klippte mig hos en fd kollega som startat en salong, hon INTYGADE att människan var as bra.

    När jag kom dit sa jag - klipp fyra cm. Och visade med fingrarna. Mitt hår var ovanför bröstet. Hon tyckte mitt hår var slitet. Men, jag och min vanliga frisör hade ju en plan. Klipp fyra centimeter var tredje månad så behöver inte håret bli så kort.....

    Hon klippte mig så håret är till kinden! Inte nog med det, det är dåligt klippt. Ojämnt. Vänster sida 1.5 cm längre. Jag grät. Oj vad jag grät.

    Saken är den, hade hon kunnat klippa mig och gjort det hela jämnt så skulle jag ändå kunna medge att jag är snygg i kort frisyr. Men, jag måste nu gå till min vanliga frisör som kommer behöva klippa... 1...2 cm till för att fixa till spektaklet.

    En riktig skit dag igår. Men, folk får cancer.. blir dumpade... Så det är väl ett I landsproblem antar jag.

    Inte nog med det fick jag feber på kvällen av tredje dosen. Har fortfarande feber. Så ingen träning idag. Jag som skulle köra styrka idag. Men.. nä. Jag ska käka pizza med ungarna och mannen nu.

    Så blir det .

  • Anonym (A-M)

    16 januari 2022

    Kära Dagbok!

    Idag har jag strulat med CSN, som man alltid måste göra vid den här tiden på året. Letat efter regler om återbetalning, anstånd, nedsättning. Glömmer alltid vad som gäller från januari till januari. Måste ringa dem i morgon! I samband med det har jag rensat ut en massa gamla papper.

    Vidare har jag burit ut torrsopor som blivit liggande till soprummet, tvättat håret, lagat lunch (potatis- och purjolökssoppa, räcker till i morgon också), ätit och diskat. 

    I övrigt har jag mest suttit här vid datorn. Facebook, Flashback, Familjeliv. Läst och diskuterat om pandemin (som måste ta slut) och kriget (som inte får komma). På Facebook hade min crush gjort en kommentar på en sida, och jag söp i mig det... fast det handlade om ett ämne som inte intresserar mig egentligen (elbilar). Men jag älskar hans intelligens, hans humor och hans sätt att skriva! :)

  • Anonym (A-M)

    17 januari 2022

    Kära dagbok!

    Idag har jag översatt två sidor (det är mitt jobb) i en läkarrapport, suttit i telefon med CSN (det är otroligt struligt och dåligt - de som arbetar där känner inte själva till vilka regler som gäller), tagit bussen till närmaste COOP och handlat (jag har ett Hemköp alldeles nära, men personalen där är så otrevlig att jag hellre tar omaket och kostnaden med att åka en bit till en annan affär).

    I övrigt har jag suttit på nätet. Som vanligt. Bland annat diskuterat Svenska Kyrkans roll på Facebook med min vän S.. Jag respekterar S, men han är djupt troende samtidigt som han har en del egna föreställningar som egentligen inte hör hemma i kristendomen alls... och det gör det svårt att prata om vissa frågor med honom. 

  • Anonym (A-M)

    18 januari 2022

    Kära dagbok!

    Idag har jag översatt tre sidor i en läkarrapport (tyska -> svenska). Det såg inte så mycket ut när jag tackade ja till uppdraget, men jag borde ha tittat noggrannare. Det är mycket tätskriven text med termer och förkortningar, som går långsamt att översätta eftersom jag måste slå upp många av dem. Förkortningarna kan kännas hopplösa, om de inte ens är etablerade förkortningar som finns i förteckningar över medicinska förkortningar på nätet, utan är läkarens egna. HAN förstår dem såklart, men det är inte så lätt för mig som varken är läkare eller tysk... eller hans läkarsekreterare.

    Man får ibland tänka länge, innan poletten trillar ner och man förstår vad läkaren måste mena. Det är en orimlig tidsåtgång i förhållande till vad jag tjänar, då jag har betalt per ord.

    I övrigt har jag tvättat och bäddat rent, lagat Korv stroganoff och diskat. Men mina hushållsbestyr kanske inte är så intressanta? Kanske ska hoppa dem i fortsättningen. 

  • Anonym (A-M)

    19 januari 2022

    Kära dagbok!

    Idag har jag haft strul med Tele2. När jag satte mig vid datorn i morse, funkade inte mitt internet. Jag ringde då supporten på Tele2. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Jag fick "tala"med en robotröst, som först ville att jag skulle gå in på deras sida och göra en felsökning själv. Hur skulle jag kunna gå in på deras internetsida, när jag inte hade internet..? Sedan ville dom, att jag skulle legitimera mig med BankId. Hur skulle jag kunna jag legitimera mig med BankId, när jag inte harde något internet som funkade?

    Kontentan var alltså, att eftersom jag inte hade något internet som funkade, så kunde jag inte få någon hjälp av supporten att få det att funka! :o Det låter som något ur Kafka!

    ...som tur var kom nätet tillbaka av sig själv efter en stund...

  • Anonym (A-M)

    Kära dagbok!

    Idag har jag också haft strul med företag. Verkar som att ingen människa kan sköta sitt arbete nuförtiden! Jag hade beställt en grej från Tyskland, som skulle levereras till dörren i måndags. Det hände inte. Jag VET att dom (Post Nord) aldrig var här, då jag inte gick ut förrän efter 18.

    Jag tänkte, att det måste ha blivit strul p.g.a. coronasjuka chaufförer eller något. Så jag avvaktade. Men när jag fortfarande inte hört något idag, gick jag in på tracking-spårningen. Där stod det, att de hade försökt leverera mitt paket i måndags, men att jag inte varit hemma! En ren lögn! Paketet befann sig nu hos mitt postombud, stod det. Men jag hade inte heller fått någon avisering!

    Gick till postombudet och hämtade ut paketet. Frågade, om jag skulle ha fått någon påminnelse från dom så småningom, om jag inte hämtat ut det. "Nej", sa han, "då hade det skickats tillbaka till avsändaren efter någon vecka". Det är ju inte klokt! JAG kan ju inte rå för om jag inte får någon avisering! :o

    Känns som att allt bara blir sämre och sämre, att ingen tar något ansvar för sitt jobb, att ingen har någon yrkesstolthet...

  • Anonym (A-M)

    Kära dagbok!

    Strulet fortsätter. Fick anstånd med betalningen av ett av mina lån till CSN - en stor lättnad. Men nu fick jag ändå hem en betalningsplan och inbetalningskort för det lånet... Det MÅSTE ju vara Posten som har slarvat, så att brevet blivit liggande någonstans i över en vecka (poststämpeln går inte att läsa)... men mailade CSN och frågade, för säkerhets skull. 

    Ibland tycker jag, att hela mitt liv bara går ut på att beta av tråkiga göromål på en lista. Och väldigt ofta blir det mer besvär än nödvändigt, för att någon annan gjort fel. 

  • Anonym (Okänd)

    Det var ett tag sen jag skrev nu. Håller troligen på att få migrän inför mens, så jag ska ta en tablett strax. Rätt lugn dag annars. Småfåglarna sitter och äter utanför fönstret, det är fint att se :) 

  • Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok Lördag den 22 januari 2022 kl 16.30

    Kom på en sak. Om familjeliv finns kvar framöver så kommer jag använda den här tråden för att gå tillbaka och se hur mitt liv sett ut vid olika tidpunkter. Ja, det vill säga om jag skriver här då och då. Redan nu kan jag se att jag gnäller en del och inte gör så mycket. Men det är min dagbok så då tänker jag gnälla. Ingen som behöver lida av det (ja, kanske du som råkar läsa det här...Obestämd). 
    Det har mer och mer börjat sjunka in hur mycket smärta jag lever med och hur mycket det påverkar mig. Jag blir så uttröttad av det och det är så fruktansvärt svårt att få hjälp med det. Äter inga smärtstillande (de hjälper inte). Jag behöver vila mycket och är borta en del ifrån jobbet. Går ofta och jobbar fast jag har skitont. Jag orkar under dagen. Säckar ihop när jag kommer hem. 
    Men rädslan finns att jag en morgon inte kommer upp, att jag psykiskt brakar ihop av smärta och sömnbrist. Ska mitt liv se ut så här? Och det ska det tydligen. För så har det varit de senaste åren. 
    Idag har jag bara kollat på tv hela dagen. Kallt ute. Tänker inte göra någonting annat.
    Men försöker vara tacksam: Har jobb, bostad, vänner. Tack.

    Slut för nu. Kl 16.40
    Ha en fin kväll.

Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit