• Anonym (Ann)

    Planera för barn 2022

    Jag går på ppiller men kommer sluta i slutet februari vecka 8. Då tar min sista piller karta slut. Har alltid haft regelbunden mens utan ppiller och även med ppiller.

    Men är sjukt nervös, orolig att det inte ska gå vägen. Jag är 29 år och min sambo 34. Det är vårt första barn.

    Tanken är väl att vi tar det som de kommer och får se när barnet kommer. Om det går kommer det en bebis slutet av 2021, början 2022.

    Som sagt jag är jätterädd för att saker och ting ska gå fel, inte fungera.

    Jag har iaf börjat äta folsyra, tränar regelbundet och lever sunt.

  • Anonym (Ann)

    Idag slutar jag med mina ppiller. Igår sa jag det till min pojkvän. Frågade vad han tyckte och tänkte. Vi kom fram till att jag slutar för att min kropp ska bli normal och även få tillbaka min mens. Har inte haft den sedan början av januari.

    Men min kille är fortfarande inte lika redo som mig. Så vi beslutade att vara försiktiga när vi har sex. Sedan i maj någon gång börja försöka bli gravida. Han tycker ändå att det är dags men tror han är rädd för förändring.

    Jag är redo men inte riktigt killen. För mig känns det rätt och fint när båda är lika redo. Precis som det ska vara.

    Jag är nervös att jag kanske inte blir gravid eller har svårt. Men prio 1 är att förbereda kroppen och få tillbaka min mens. Plus förbereda min pojkvän

  • Anonym (Ann)
    Anonym (EM) skrev 2021-02-24 13:49:51 följande:

    Så roligt att du lägger bort dina piller, hoppas att kroppen hittar sin cykel snabbt och fint  Jag slutade också med mina piller nu i februari. Det är så spännande.. men vi skyddar oss med kondom fram till april/maj, ännu inte helt bestämt.

    Män brukar allmänt ha en längre sträcka till mognad, är min erfarenhet! Tror det är ett jättebra tecken att han ändå är okej med att du inte tar dina piller. Du kanske kan vänta ett par veckor och sedan ta upp dialogen igen och ge honom "kontrollen" att bestämma när ni skippar skydd helt och hållet. Då har han ju ändå fått säga sitt, samtidigt som du får veta hur länge du behöver vänta. Är nog viktigt att båda känner sig hörda och bemötta.

    Låter bra att först fokusera på att återfå din mens, det kan ju vara ett bra riktmärke för när ni ska återupptag dialogen. När du får din ÄL och mens igen, då kan ni kanske börja planera mer, när ni vet att din kropp "hittat tillbaka". 


    Ja, det är spännande! Jag fick min mens i fredags. Vet inte om det är ppiller mens eller vanlig mens? Men känns väldigt skönt att inte äta ppiller.

    Vi kör på avbrutet sex där killen runkar sista. Kommer prata med honom som du nämner om ett par veckor och höra vad han tänker om barn. Om han landat i det mer.

    Spännande för er! Hur gammal är ni? Hur länge har ni varit tillsammans? Och varför väntar ni lite till med barn?
Svar på tråden Planera för barn 2022