Forum Psykisk ohälsa - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Borderline flört ?

  Tor 24 dec 2020 23:41 Läst 0 gånger Totalt 0 svar
  Anonym (V)
  Visa endast
  Tor 24 dec 2020 23:41

  Skriver några rader om en annorlunda upplevelse och allt började med en flört med en arbetskollega som var en del yngre än mig och en kväll när vi chattade då hon sa att hon skulle komma och fria med mig istället men hon hade kille så jag sa efter ett tag att skit i han och kom hit då och då vände hon och att hon bara varit flörtig och inte menade nåt så jag umgicks ett tag till med henne men sade sen att nej detta skiter vi i håll dig du till din kille men då var det som jorden rämnade och hon ringde och storgrät och ville ha mig kvar och att jag skulle kämpa för henne och att hon kände sig lurad av mig som ville bryta.
  Och man kände från början att mycket stämde och vi tyckte lika i mycket och hon kallade mig sin ?tvillingsjäl? och mycket annat fint sade hon för hon var duktig på att läsa av mig och vilja samma saker och lova saker så man trodde man funnit sin själsfrände vilket man också fått läsa om senare att det är vanligt för denna störningen;om det finns att läsa så googla ?mirroring borderline personality? och att man efter helvetet brutit ut gör allt för att få igen den älskvärda man träffade en gång,läs denna https://bpdfamily.com/content/how-borderline-relationship-evolves.
  I annat fall kan det gå fram och tillbaka så man blir urholkad (jag hatar dig lämna mig inte) är ett välkänt uttryck här!
  Därefter rann det på med löften,vackra ord,manipulation,lögner,svek,skar sig samt prat om självskador och hennes tankar om självmord och att hon tidigare tagit piller.
  Om manipulation http://www.whatiscodependency.com/spot-manipulation/googla borderline gaslightning så får ni fram sånt här som är riktigt intressant och mer finns !
  https://www.psychologytoday.com/us/blog/here-there-and-everywhere/201701/11-warning-signs-gaslighting mindcology.com/relationships/8-examples-gaslighting-everything-need-know/.
  Och när det gäller gaslightning så stämmer det bra på hennes svar för efter hon pratat om självmord så säger hon som svar när jag konfronterar henne med det, att det var en liten del av henne som sade det till mig MEN en större del av henne skulle aldrig ta självmord så då hade hon ju egentligen inte menat det hon sade (men säga det skulle hon) och så rullar det på i den ena förklaringen sämre än den andra.
  Och vad hon skrivit/sagt om sin pojkvän var bland annat att dom inte hade sex, han var kall som is,inte förstod känslor utan att han mer köper hennes kärlek,att dom glidit isär,att hon måste leva med han nu,att hon inte ens tillåter han ta på henne,att hon gett upp att skaffa barn med han,att han var oskuld tills han träffade henne vid ca 27 års ålder,ja inga roliga rader av elakheter.
  Sen vidare på det prat om självskador när jag ville bryta med att hon skulle hämta sin fars piller men han hade gömt dem och att hon tagit tabletter tidigare,att om hon skulle vara kvar hos sin pojkvän så sa hon att ?vill jag inte leva längre får jag göra nåt åt det? och att hon tänkt på självmord även tidigare,skar in ett hjärta på vaden som första bokstaven i mitt namn samt talade om att hon legat på kvällar och nätter och skurit sig i 10 år till och från men på ställen så det inte skulle synas.
  Vidare kunde hon inte bryta med sin pojkvän på grund av ångest men att jag var allt hon sökt men ångesten stoppade henne samt att hon inte varit så säker på nåt som oss sen hon var liten samt mycket mer, ja man kunde nog skriva ett filmmanus om allt detta och dess galenskap.
  Sen bröt jag men gillade henne så jag tog kontakten igen men då var hon mer iskall och kunde inget lova så vi pratades vid ett tag men sen slutade jag höra av mig då allt verkade knepigt på nåt vis. Efter många veckor skriver hon att hon låg ensam hemma och önskade mig en trevlig midsommar men då exploderade jag och sade många väl valda ord varpå hon säger bland annat att hon ?gjort fel men varit livrädd för att höra av sig?
  Sen hördes vi inte av på länge men tänkte då efter den utskällningen hon fick där jag bland annat sa till henne att akta sig så jag inte skulle åka hem till hennes kille och tala om vad han har innanför väggarna för elände och vad hon hållit på med att nu är hon snart gravid för att snärja han och mycket riktigt så fick jag höra i November av en bekant att hon blivit gravid ett tag efter midsommar och senare på hösten fått missfall vilket stämde bra i tiden så mina tankar besannades vilket nästan känns skrämmande men då vet man vad hon är kapabel till i sin galenskap !!
  Sen då vi tyvärr skulle jobba på samma företag igen i november och framåt så skrev jag då några rader till henne efter att ha läst massor om borderline utan att nämna den störningen och hon skriver då att jag hade rätt och att det är ?nåt som är fel? som hon uttryckte det men inte visste vad det var och då skriver hon att jag haft rätt om självbekräftelse och att hon tidigare varit ute på sexchatter flera år och haft kontakt med killar och mailat dem och då som hon säger ?sugit av självbekräftelse? och vilka bilder och texter har hon skickat de killarna för att nå sina mål ? 
  Att hon även nämner att hon säger sig ha varit indian i sitt tidigare liv och har en låtsas syster som kommit fram då och då till henne men som hon inte sett på länge gör det hela än mer otroligt,googla där ?hallucination disorder borderline? vilket kan låta rimligt i detta fallet med denna bakgrunden även låtsas vänner nämns i en skrift att vissa bpd personer kan ha och då dom mer extrema fallen.
  Vidare har hon berättat vilken far hon har som varit elak med nedvärderingar och glåpord om hur hon var fet och kunde äta havregryn samt att hon skulle bli fet som sin mor och att feta var dumma,en del forskare och psykologer säger att en påtaglig gemensam faktor av psykiska och fysiska samt ibland sexuella övergrepp och rentav vanvård är det som borderline personer varit utsatta för men även andra orsaker nämns samthttps://www.verywell.com/genetic-causes-of-borderline-personality-disorder-425157även om förändringar i hjärnan samt empati störningar och lögner https://www.psyn-journal.com/article/S0925-4927(03)00023-4/abstract och https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2702446/ forskning visar även att centrum för empati i hjärnan är mer avtrubbat hos personer med borderline https://www.sciencedaily.com/releases/2015/08/150829123819.htm
  Googla brain differences eller amygdala size differences borderline eller bara amygdala borderline så får ni bland annat läsa vilken storleksskillnad i amygdala och hippocampus,läs nedan.https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0925492703000234 Vidare kan man googla ?mytoman/mythomania borderline? och hitta sånt som https://www.psychologytoday.com/blog/in-excess/201310/fiddler-the-truth ellerhttp://mytoman.se/mytoman-att-tvangsmassigt-ljuga/ och mm finns.
  Och när jag sade till henne att söka psykolog hjälp så kommer det klassiska bpd svaret att psykologen bara ställde dumma frågor så fick hon bara piller skulle det ordna sig.
  Sen sade jag att hennes far var en skitstövel som betedde sig så mot henne men då skiftade hon även där och då blev han plötsligt bra för att senare säga att jag hade rätt och skriver om honom att ?han är ett svin? men han var hennes far, ja dessa svängningar i svart och vitt samt upp och ner.
  Lite om berg och dalbanan samt svart och vitt. https://psychcentral.com/lib/loving-someone-with-borderline-personality-disorder/.
  Bifogar även dessa som handlar om uppbrott och diskussion om förhållande med en borderline. http://gettinbetter.com/fallout.html
  https://bpdfamily.com/content/surviving-break-when-your-partner-has-borderline-personality
  Skickade en av mina sista mail till henne och talade om att det inte enbart var hennes otroliga bekräftelsebehov det var frågan om utan separationsångest,lögner,manipulation,dubbla budskap,svek,och hur synd jag tyckte om hennes pojkvän när hon tidigare talat om hur hon såg tidigare skräcken/rädslan i hans ögon och man kan tänka sig att han sörjt missfallet med en tjej som sagt så mycket elände och även betett sig mot han som hon gjort, samt talar hon om för mig att hennes kille inte vet allt hon gjort,så kort sagt stackars den grabben som nu även senare fått barn med henne.
  Det mesta jag känt sen över den tjejen är allt annat än positiva saker.
  Och att man nu senare får höra av en god vän att det diskuteras bland andra om att hon hållit på med självmordshot mot sin (troligen nuvarande) kille gör ju att man inser hennes galenskap särskilt då hon hållit på med liknande mot mig SAMTIDIGT som hon är tillsammans med denna killen.
  Om borderline som förälder finns det en hel del att läsa om även där så Googla eller på youtube efter ?borderline mother? eller ?raised by borderline mother? samt ?heredity borderline personality disorder? så finns mycket intressant som https://psyche.media/growing-up-with-a-mom-with-bpd-1-the-four-types https://www.bridgestorecovery.com/blog/being-raised-by-a-mother-with-borderline-personality-disorder/ på sida psychologytoday.com kan man söka ? mother borderline? så finns även där lite att läsa samt här om ärftlighet av borderline www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1863557/
  Sen kan nämnas att Borderline kan ju även gå in i andra psykiska sjukdomar/störningar så inte lätt att säga att någon har enbart Borderline,vidare lite om kriminella tendenser kan man läsa här https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4825675/
  Det finns mera intressant att googla på med mycket spännande läsning bland annat denna https://sharischreiber.com/at-any-cost/ för övrigt mycket intressant på utländska sidor samt även dessa sidor då man söker på ?psycopath borderline? https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-human-equation/201205/female-psychopaths?fbclid=IwAR3vIzBM1IY8g-6gASNP75Ec6WrmCTu--QBHFHPCBZiw_pcyhsC1SobRd0E


  Kunde skriva mera om vad hon sagt och gjort men bryter här.
  Så hoppas mina rader och länkar kan hjälpa andra drabbade.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll