• Tue 5 Jan 2021 21:40
    574871 visningar
    6216 svar
    6216
    574871

    Vi som startar ivf behandling 2021

    rrebeckas skrev 2021-01-05 18:12:46 följande:

    Hej,

    Hoppar in här tänker jag. Jag och min sambo hade idag vårat avslutande samtal efter utredningen. Vi fick tyvärr redan på att det är hans spermier som orsakat våra svårigheter att bli gravida. Både antal och rörelseförmåga var kraftigt nedsatt om jag förstod att rätt.

    Remiss för IVF med ICSI skickad idag.

    Är så himla omtumlad efter detta besked. Vi har ju förstått att något inte stått rätt till såklart, men ändå så konstig känsla efter detta samtal. Ledsen såklart, men också fått ett svar på att min magkänsla hade rätt, att det var något som var fel.

    Skönt på något sätt att se att det finns fler i samma situation.

    Vet någon hur lång tid det tar på ett ungefär i Stockholm från att remiss skickas tills det att man är igång/får komma på ett första besök? Hur hur lång tid tar det från första besök tills man plockar ut ägg och är igång?

    Var beslut om IVF självklart för er andra? Vi har diskuterat adoption en del. Men om vi väljer att gå adoptions-vägen kan jag känna att det är fel att först försöka med IVF, då adoption ju blir som ett andrahands-val. Samtidigt som det ändå lutar mot att prova IVF.. Någon som förstår min snurriga tankegång kring detta och har någon bra input att komma med?


    Jag och min man har gjort IVF av samma anledning som ni. För oss tog det 4 veckor att få remiss godkänd och sedan fick vi en tid någon vecka efter jag valt klinik. Då fick vi sprutinformationen. Jag hade sån tur att min mens kom några dagar efter det så vi kom igång snabbt. Körde korta protokollet så ägguttag var ca 12 dagar efteråt.

    Jag blev överstimulerad så det blev totalfrys. Det tog sig på andra frys-försöket och nu är jag i vecka 35.

    Vi var så lättade över att få hjälp och IVF var självklart då vi längtat efter barn så länge.

    Önskar dig stort lycka till!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021