• Olivia1992

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hoppar in i tråden!
  Jag (28år) och min Sambo (27år) går på Akademiska i Uppsala. 
  Inga fel alls på någon av oss, allt funkar som det ska! men vi har försökt i 2,5 år nu utan positivt resultat..
  har blivit gravid i tidigare relation, med då gjort abort pga. tidig ålder. 

  Påbörjade första IVF för drygt 11 månader sedan där jag blev gravid, slutade i MA v8 där fostret dött v6.. värsta tiden i mitt liv. 
  sedan kom Corona och avdelningen stängde och vi tog även en paus utan en massa ägglossningstester och dyl.

  fick göra vår frysåterföring i augusti 2020 som slutade i missfall, månaden efter blev vi spontant gravida på egen hand och även det slutade i missfall. (konstaterade graviditeterna på BIM-dagen) 
  I november förra året påbörjade vi vårt andra IVF där mensen var sen, men jag vågade inte ta ett graviditetstest, mensen var sen 5 dagar ungefär och där och då misslyckades det försöket.
  Nu väntar jag på min mens som ska komma idag eller imorgon för att sedan ringa till avdelningen för att planera in en frysåterföring (6dagars) om några veckor. 
  Den här gången provar jag något nytt, har haft kontakt med Marie på fertilitetplus om mina missfall, och ska i samband med denna återföring få intralipiddropp. 

  Hoppas verkligen att det går vägen för alla oss som kämpar för en graviditet, men en sak har jag alltid tänkt som har hjälpt mig att sova om nätterna och det är att aldrig ge upp! ALDRIG! det blir min tur snart!
   

 • Olivia1992
  Dhalia skrev 2021-01-19 18:54:48 följande:
  Hej,

  Beklagar dina missfall :( får gärna uppdatera hur de går för dig sen. Ja har haft två MA men svårt att bli gravid, första gången blev ja naturligt 2017 men nu senast var de i höst 2020 med IVF. Kanske också kan prova det isf.
  känner med dig...
  MA var riktigt jobbigt, att man är inställd på att gå och göra det första ultraljudet för att få se sitt lilla mirakel där inne! 
  men så säger läkaren, något är fel.. 
  fick desutom göra det själv pga. Corona! 
  som tur var så hade jag solbrillor med mig så fick gå med dem på mig genom hela lasarettet i fullständig gråt. 

  Absolut, jag uppdaterar hur det går :)
  hur ser er plan ut nu? 
 • Olivia1992
  Maikward skrev 2021-01-19 19:54:57 följande:

  Hej! Beklagar dina missfall <3 Jag (25) och sambo (27) går också på Uppsala Akademiska och ska dit på torsdag för IVF startsamtal.


  Har de gjort ultraljud med koksalt och gått igenom livmodern för att titta efter ärrbildningar och polyper? Tänker eftersom du fått många missfall. Man kan ju få ärrbildningar som påverkar livmoderns förmåga att hålla kvar ett barn om man har skrapat till exempel och/eller opererat i livmodern.  


  Vill du förklara lite vad intralipiddropp är? Aldrig hört tidigare. Bli man inlagd då under insättningen? 


  Hej!


  Jag har aldrig behövt skrapat eller operarat mig under mina missfall, min kropp har skött det fint själv. 

  Enl. min fertilitetläkare så var det dumt tyckte han att jag tog gravtest på min BIM dag (dag 28), eftersom det var för tidigt enl. Uppsalas testdag.
  han sa att missfall är vanligt hos alla par (även dom som inte gör IVF) att få ett för tidigt + och sedan tidigt missfall.
  Alla mina missfall efter mitt MA har skett på dag 4+(4-5), vilket är vanligt sa han. Därför vågade jag inte ta ett sista gravtest på min senaste insättning, mådde mycket bättre då när mensen väl kom för jag vet inte om jag blev gravid eller inte. 

  Vet dock inte hur jag ska göra nu, vet många som testar sig varje dag med stickor för att se om det blir tydligare och tydligare för varje dag som går från dag 5 efter insättningen. vad har ni andra gjort? har ni väntat hela vägen? eller testat tidigare än BIM? 

  intralipiddropp är ett dropp, tar ca 1,5h.
  första droppet tas 7 dagar efter mens, andra droppet tas i samband med insättning och tredje vid ett +. sen fortsätter man periodvis under hela graviditeten. 

  kopiarat från kliniken som ska hjälpa mig:


  Hjälp och behandling vid överaktivt immunförsvar samt vid flertalet missfall.


  Ett foster är delvis främmande för mammans immunsystem eftersom det till hälften ärvt sina gener från pappan. Därför riskerar fostret att stötas bort, ungefär som ett transplanterat organ. En gravid kvinnas immunsystem har därför den svåra uppgiften att undvika avstötning av fostret, samtidigt som motståndskraften mot infektioner måste bibehållas. Genom immunsuppression kan FertilitetPlus hjälpa kvinnor som har återkommande missfall.

 • Olivia1992
  Dhalia skrev 2021-01-20 17:48:42 följande:
  Nä de är så hemskt att man inte får uppleva den glädjen att se hjärtljud. Första gången de hände så var min sambo med men andra gången så var ja också själv pga coronan men då hade jag det i bakhuvudet på något sätt så chocken va inte lika stor då, kändes som mina symptom började försvinna så därför var ja lite mer beredd på de.

  Vi har inplanerat start ca 22 februari när mensen kommer, så hoppas dem är igång då. Vi ska göra vårt sista försök via landstinget på sahlgrenska. Men de blir vårt 4e IVF försök. Sedan har vi en 6dagars i frysen på Livio som vi sparar :) det är vårt enda vi lyckats få till frys på dessa 3 försök hittills.

  Gör du FET nu i denna cykel som kommer eller nästa cykel?
  okej, då hoppas vi att ni får komma igång den 22 feb<3 då får vi hålla tummarna att ni får ut många ägg som vill utveckla sig vidare.
  har du kört långa eller korta protokollet? 

  fick min mens inatt, så akademiska ska ringa mig här efter 10, och tanken är att göra ett FET. Har en 6 dagars i frysen. 
 • Olivia1992
  Jenzia skrev 2021-01-19 17:59:12 följande:

  För första gången på över ett år har jag gått och längtat efter min mens. Den kom som en klocka igår kväll och då anmälde jag direkt till RMC! Men idag fick jag så klart ett nekande om att få starta upp min första IVF-behandling Corona ställer så klart till det. Kan den här pandemin vara över någon gång?!?


  känner med dig..... corona har ställt till det alldeles för mycket för oss som genomgår IVF.. 
  vi får hoppas folk vaccinerar sig så och följer alla restriktioner så att sjukvården får det lite lättare om dagarna
 • Olivia1992
  Dhalia skrev 2021-01-22 10:30:30 följande:
  Vi har kört korta protokollet bara. Du då? De första två försöken körde vi gonal f men på tredje bytte vi till Menopur. Mindre risk att jag blev överstimulerad då.

  Spännande håller tummarna att de ska gå vägen. Kollar dem slemhinnan under tiden så den blir tjockare eller hur gör dem?
  jag har också endast kört korta protokollet.
  vet inte om man vill prova långa protokollet? läst att äggkvaliten kan bli bättre vid långa? 
  okej, spännande! jag har kört med gonal f, ganska liten dos. Om det blir sprutor igen sa min läkare att vi ska köra maxdos på mig... lite läskigt men känns endå bra att göra det. ska höra med dom då om Menopur. :)

  Nej dom gör inte det vid ett FET... enbart vid insättningen, iaf på mig. vet inte om det brukar göras, men min slemhinna har alltid varit "tjock och fin" vid alla undersökningar så då kankse dom hoppat på mig. 

  på onsdag 27/1 ska jag få första droppet, sedan ringa Akademiska vid smilegubbe på ägglossningstestet.
 • Olivia1992
  Dhalia skrev 2021-01-23 10:42:30 följande:
  Har också hört de men vet inte om de mer lämpat för dem som har färre ägg eller om dem växer för ojämnt att man får ut för lite ägg.

  Tänkte mer så man inte tinar upp ägget och sen så är den inte tillräckligt. Har inte heller haft problem med slemhinnan faktist, brukar va tjock. Men ja tror dem skulle kolla på oss extra när vi gör FET på Livio men de ju för vi bara har en i frysen plus att vi har en lite lång resa bakom oss haha.

  Håller tummarna för dig :)
  jaaa precis, håller med dig! ska kolla med dom nästa gång jag träffar dom och fråga varför man inte gör det! det är ju jätte bra att ni gör det precis som du säger. 

  håller tummarna för dig också :) 
 • Olivia1992
  annaveronika84 skrev 2021-01-25 22:15:07 följande:
  Haha sant, enda gången man längtar till måndag ????. Idag har de satt in en 5-dagars blastocyst! Hoppas hoppas den vill stanna nu!
  underbart att befruktningen gått så bra! håller tummarna för dig! Hjärta
 • Olivia1992
  Iväntanpåivf skrev 2021-01-29 11:37:55 följande:

  Hej, 

  Jag hoppar in i tråden. 
  Jag och min sambo ska påbörja behandling nu i februari. Vi fick äntligen tid 7 månader efter att vår remiss tagits emot. jäkla Corona gjorde att vi fick vänta så länge. 

  Fick vänta en månad extra med start också då jag blev ombedd att ta vaccin mot röda hund först då tydligen jag hade för få antikroppar, trots att jag vaccinerades som barn.

  Men nu äntligen, så fort min mens kommer (mitten av februari) kan jag börja med gonal-f, korta protokollet.
  Är lite nervös. Vad är era erfarenheter?  
  Hur påverkad blir man av de olika sprutorna?  
  Några tips? 


  Hej!
  äntligen är dn väntan över, vet precis hur det känns! varje dag var en evighet....
  jag körde korta protokollet, ganska låg dos med Gonal-f, så jag har inte alls haft känningar/problem med biverkningar från sprutorna. ev. lite svullen kring tjejmagen.
  blir det en till omgång skulle vi köra maxdos på gonal-f så då kommer jag nog säkert känna av det.

  det som jag tyckte var jobbigt var att ta sprutorna, det skulle vinklas, helst inte komma blod.. och alltid efter sprutan var jag orolig att jag gjort fel.. läkaren sa en sak och instruktionerna i förpackningen sa en annan.
  men lyssna på din läkare vad hen har sagt så går allt bra och känner du dig osäker så ring läkaren, det är mitt tips :)
  skönt också att vi är ett gäng här som kan hjälpa varandra!
  Lycka till, det kommer gå bra Skrattande
 • Olivia1992
  Aya2019 skrev 2021-01-31 12:14:35 följande:

  Fick plus men då vart det kört fick mensen idag :/

  Får kontakta kliniken på måndag


  ååååååhnej!!!Gråter
  vet precis hur det känns, gråt ut och fösök samla nya krafter till nästa omgångHjärta 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021