• Miilna2015

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej, jag hoppar in här också, jag hade en användare som jag tog bort och sen fick jag inte ångra mig så fick skapa en ny.

    Aja, jag och sambon (30 resp. 32 år gamla) har försökt i snart två år och var på första mötet i september 2020. Efter alla prover hit och dit så har jag nu börjat med sprutorna förra veckan. Vi kommer att få göra ICSI direkt eftersom det är manlig faktor.

    Har gjort ett UL men det behövdes några dagar till, äggblåsorna var ca 10-13 mm tror jag? (sneglade på ul-skärmen). Hoppas på äggplock på onsdag för jag är så less på sprutorna nu då de bara gör ondare och ondare för varje dag! Blöder efter varje spruta nu också, i början kändes de knappt alls, antar att magen börjar bli less också.

    /M

  • Miilna2015

    Äggplocket avklarat idag! Var så himla nervös och magen körde såklart ihop sig dagen innan, men det gick ändå (var så nojig över att ha världens gaser när man väl låg där med allt ?i vädret?). Fick lugnande och en dutt smärtstillande intravenöst och såklart kändes ju nålen men jag tyckte det var jobbigare på äggledarspolningen där man inte fick bedövning alls, det liksom spände och drog i livmodern/äggstockarna. Kändes nästan skönare efteråt eftersom jag varit svullen och det har tryckt på blåsan. Har haft lite lättare mensvärksliknande känsla nu en stund bara, men varit och handlat mat och är nu på väg hemåt (får skjuts).

    De fick ut 16 ägg, hoppas de är av bra kvalitet och mogna trots att de var så många, återinförande på onsdag om allt går vägen :)

    (kort protokoll bemfola+fyremadel, totalt 12 dagar med stimulering)

  • Miilna2015
    Bella87 skrev 2021-02-02 07:27:45 följande:

    Vad spännande att du börjar! Jag tog 125 gonal och hade äggplock förra veckan, dessvärre fanns risk för överstimulering så det blev ingen återföring, utan de odlade vidare äggen till dag 5. Tyckte behandlingen med sprutorna gick jättebra. Ska nog gå galant för dig.


    Hur får man veta om det finns risk för överstimulering?

    Jag har tagit Bemfola 225 och hade äggplock i fredags, fick ut 16 ägg, alla mogna. Jag har haft fruktansvärt ont under helgen och haft svullen mage, tagit maxdos paracetamol i fyra dagar nu men det hjälper inte alls, behövt hjälp att gå till badrummet. Pratade med barnmorskan igår och hon sa att det var normalt och så länge jag kunde kissa och andas så var jag inte överstimulerad. Har varit så nervös över att jag inte ska få göra ET imorgon.
  • Miilna2015

    Nu är jag ruvare på en blastocyst! Hoppas jag i alla fall, tänk om den hoppade fel :s Jag har testdag 21/2 så vääääldigt länge kvar.

    Jag fick ut 16 ägg, alla var mogna, 14 blev befruktade och 5 överlevde till dag 5. Ett har jag nu fått och de andra fyra kommer de kolla imorgon om de går att frysa. Så än så länge vet jag inte om vi får någon till frysen. Just nu känns det som att jag aldrig nånsin kommer orka gå igenom det här igen, mår så himla dåligt efter äggplocket.

    Är det någon fler som fått cravings efter att ha börjat med progesteron-vagitorier förresten? Jag mår konstant illa förutom vissa luckor under dagen då jag är så fruktansvärt sugen på supersura saker och tomatsås/tomatsoppa, och saltsugen har jag varit sen ägggplocket så det enda som gått ner är pizza ;)

  • Miilna2015
    Olivia1992 skrev 2021-02-04 15:08:22 följande:

    Spännande för alla er som är i testfasten, hoppas hoppas hoppas och hållar alla tummar för er att det blir ett 

    själv knaprar jag 1 st trombyl och 2 st prednisolon på morgonen.

    crinone (progesteron) och fragminspruta på kvällen. 

    kan hylla Crinone framför Lutinus, vilken skillnad. 

    Crinone behövs bara ta en gång/dag, kladdar/svider ingenting. Så ett tips till alla er om ni får välja så ta Crinone framför Lutinus. 


    Varför tar du trombyl och pred? Crinone verkar ju bra, hade nästan inga biverkningar (men det kanske är för att det är nytt?). Jag tar cyclogest där upp till 1 av 100 får cancer i ändtarmen men det är tydligen ett godkänt läkemedel ändå :(
  • Miilna2015

    Av 14 normalt befruktade ägg fick vi bara ett tillbaka och ett till frysen, det känns nästan som ett skämt? Eller är det vanligt att det blir så här få kvar efter odling till blastocyst? När vi ringde första gången och fick svar efter ÄP sa barnmorskan att det var jättebra med 14 befruktade och att det såg ovanligt bra ut. Läste någonstans att man brukar få ca 30-50% till blastocyster, men vi fick då knappt 15%.

    Hur stor sannolikhet är det att det klarar upptining, visst finns det någon siffra på det?

  • Miilna2015
    Maikward skrev 2021-02-05 22:21:38 följande:

    Idag var dag 7 på sprutorna och jag var på ultraljud. De hittade 6st mogna äggblåsor och 7 omogna. Äggplock är planerat på måndag, men är så nervös över att det inte är så många äggblåsor. Känns som att det kommer vara max 1-2 ägg som blir befruktade. Hade en förhoppning om typ 5 ägg till frysen och många chanser på insättningar under det här försöket, men det börjar kännas som att jag inte ska få upp mina förhoppningar...


    Det låter väl rimligt, om de omogna hinner mogna till måndag har du ju 13 äggblåsor. Fler är inte nödvändigtvis bättre ju, jag fick ut 16 mogna ägg varav 14 befruktades normalt men i slutändan blev det bara ett till mig och ett till frysen, sen har jag hört andra som fått ut färre än 10 ägg men fått över hälften till frysen.
  • Miilna2015
    Tivoli skrev 2021-02-06 19:41:37 följande:

    Tusen tack för tips och råd! Ska verkligen testa att klämma idag och hoppas att det gör mindre ont haha! Känns dock nästan värst efteråt när vätskan ?rinner till?.. men jag ska nog stå ut, är förhoppningsvis bara en kort period av dessa sprutor.

    Önskar dig stort lycka till <3


    Jag har använt Tapinkräm varje gång jag tog fyremadel och kände inte sticket alls, däremot känns det fortfarande när vätskan sprider sig i huden som du skrev, fast jag tyckte inte det gjorde så fasligt ont. Vet inte om det då var för att jag var lite bedövad eftersom jag aldrig testade utan. De andra sprutorna (hade Bemfola) tog jag utan bedövning i början men jag hade läst att fyremadel skulle kännas lite extra så jag vågade inte chansa, är suuperspruträdd (sambon stack mig alla gånger medan jag blundade och klämde ihop huden som en dåre haha).
  • Miilna2015
    Anonym0810 skrev 2021-02-08 21:12:39 följande:

    Hej!

    Jag hoppar in här om det är ok.

    Någon som är igång med sin ruvning? Vilken dag i så fall?


    Jag! Är på ruvardag 5 idag med en 5-dagars blastocyst. Vilken dag är du på?
  • Miilna2015
    Olivia1992 skrev 2021-02-09 10:54:31 följande:

    Ni som ruvar, har ni några symptomer? jag har en molvärk som kommer och går om dagarna, ibland kraftig sådan och ibland bara en liten känning. 

    kan bero på progesteronet också, har haft det vid tidigare graviditeter men också när jag inte varit gravid. klurigt detdär... 

    satte in ett 6 dagars i lördags så är väldigt tidig i ruvandet. 


    Jag har i stort sett mensvärk som kommer och går, kände ganska mycket fram till igår men nu har det liksom avstannat lite så jag hoppas det inte betyder att det inte tog sig. Har aldrig varit gravid tidigare och det här är första ivf-en så har inget att jämföra med. Jag började med progesteronet tre dagar innan ET och värken började på ruvardag 2, så jag har hoppats på att det är livmodern som växer och boar in det lilla fröet :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021