• Inalina

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hej allihopa Glad

  Vi ska också köra igång med syskonförsök i feb! Har en flicka på 1,5 år som kom till via IVF i Tjeckien. Tyvärr blev det inga ägg kvar så måste köra igång hela processen igen men är ganska pepp :) nu vet jag ju hur det går till.

  Bor i Schweiz dock så vi kommer väl betala 3 ggr så mkt som vi gjorde i Tjeckien, men med Corona och alla restriktioner som är (samt en 1,5 åring jag inte vill vara borta ifrån) så har vi bestämt oss för att köra lokalt denna gången. Roligt med flera i samma sits!! Hoppas på ett positivt 2021! (för graviditetstest alltså - inte Corona...Drömmer)!

 • Inalina
  Dahliaflower skrev 2021-01-06 12:09:50 följande:

  Hej alla! Jag och sambon har försökt att bli gravida i många år, enda svaret på sjukhusen var att köerna var fulla.. förra året lyckades vi anmäla oss om att gå utredning. Den blev klar i november och visade att sambon hade för lite spermier så de skickade kallelse för ivf på RMC i linköping. Väntar nu med spänning på att få kallelse och hoppas på att väntetiden inte är allt för lång!

  Alla mina vänner har barn så det är väldigt jobbigt att aldrig bli gravid.

  Blir ni glada eller ledsna när människor runt er blir gravida med sitt kanske 3 barn?

  Jag själv blir både ledsen och irriterad av att vissa kan skaffa massor med barn och vi går kämpa.. känns hemskt att känna så dock.


  Hej! Det är väldigt tufft när man försökt i många år och folk till höger o vänster skaffar första, andra och tredje barnet :( Jag och min man försökte i 4 år själva och fick aldrig ett plus på stickan, sen gjorde vi IVF och det tog sig på tredje försöket och jag känner mig fortfarande ganska chockad att vi faktiskt har en liten flicka idag, det är ett mirakel. det är så otroligt att det lyckas för de allra flesta med IVF till slut. Någon rättvisa finns det ju dock inte i det här spelet, så visst kände jag också att det var svårare och svårare att glädjas över att folk blev gravida då det verkade så lätt för alla andra. 

  Spännande att ni är på gång nu i alla fall och jag hoppas ni får hjälp snabbt! jag tror alla i tråden har känt sig nere att det aldrig funkar på naturligt sätt, så detta är nog en bra tråd att få mkt stöd. Sen är vi några stycken som gjort IVF innan så förhoppningsvis kan ni får svar på alla frågor man kan tänkas ha :) 
  Kram!
 • Inalina
  Dahliaflower skrev 2021-01-06 15:08:07 följande:
  Skönt att man inte är ensam att känna så!

  Men oh vad kul att höra! Även om det såklart måste ha varit tufft när det inte gick på de två första försöken.

  Man önskar ju att det ska gå på första så man inte behöver gå igenom det flera gånger. Men det är ju såklart värt det när man väl blir gravid sen :)

  Ja jag är jätte glad att jag hittade ett forum där fler är med om samma sak som jag! Hade inte haft en tanke på att det skulle finnas ens. Det är väldigt vanligt med ivf idag men inte många som faktiskt vågar berätta om det tyvärr.
  Ja det är tufft när det inte funkar första gången, men har man tur får man embryon att frysa så att resterande gånger inte behöver vara så påfrestande, utan man får endast tillbaka ett embryo och behöver inte ta en massa sprutor igen! =) 

  Ja ALLT är värt det i slutändan när man får sin lilla bebisHjärta,helt otroligt vad man ska behöva gå igenom när man jämför med dem som snabbt blir gravida naturligt. Men alla har vi våra ups and downs här i livet, och slutresultatet är ju det som räknas Solig

  Hur länge har ni försökt och hur gamla är ni?  
 • Inalina
  Lewaize skrev 2021-01-11 12:43:14 följande:

  Mensen kom idag så nu blir det nervpirrande 2 veckor där jag hopps över allt annat att man inte blir sjuk ???? hur gör ni och hur förbereder ni er med allt? Jag använder delvis munskydd i arbetet, sambon kommer ta handlingen och jag rör mig inte hemifrån mer än nödvändigt. Känner mig helt paranoid x)


  Spännande!! Så du ska börja med dina sprutor/behandling nu? Eller hade du kvar något embryo i frysen kanske? Stort lycka till!Solig
  Jag hoppas få börja min behandling vid nästa mens - fick också min mens igår (och som vanligt hade man hoppats att den kanske inte skulle komma... )men vi ska på besök på kliniken om 2 veckor och hoppas att det ska gå fort att köra igång efter det!
 • Inalina
  Maikward skrev 2021-01-11 17:00:40 följande:

  Avslutade utredningen idag som visade att min enda äggledare hade 0% passage. Fanns alltså ingen chans att bli gravid och har inte gjort sedan jag opererade bort den andra äggledaren sep 2019. Vi fick tid för ivf-samtal redan på torsdag nästa vecka, den 21/1, och mensen kommer veckan efter, så med lite tur kanske vi kan göra en första insättning redan i mitten av februari! Hoppas hoppas!


  Vad bra ni fått samtal direkt och förhoppningsvis kan vi båda komma igång i feb! håller tummarna att det får gå fort nu, ledsamt med dina äggledare men fantastiskt att det finns IVFSolig  
 • Inalina
  Tiara8 skrev 2021-01-11 11:36:44 följande:

  Hej alla fina.
  Ny här i tråden :)

  Jag gjorde min första ivf nu i december. Äggplock 27/11 och insättning 2/12. 5 blastocyster i frysen. Det tog sig på första försöket och jag har varit överlycklig, fram tills i fredags. Ultraljudet visade MA, skulle vara i v.8 men fostret dog i v.6. Ska imorgon på ett "konstaterande" ultraljud och sedan få med cytotec hem för att framkalla ett missfall. Är helt under isen nu... Jag var så glad, och nu har jag ett dött foster i min mage. :(

  Går allt bra utan komplikationer så kommer vi förhoppningsvis kunna sätta in ett av mina frysta blastocyster i mars/april. Hoppas på mer tur den gången. Så jag hänger med er här i tråden och följer er utveckling tills dess :D

  Jag är på Livio i Göteborg, vart går ni andra?


  Förstår att du är ledsen över MA :( Det är väldigt tråkigt men tyvärr också väldigt vanligt :( jag hoppas det går fort för dig att komma tillbaka, det är väldigt positiva nyheter att du har 5 blastocyster i frysenHjärta

  jag fick också väldigt tidigt MF efter första insättningen men vid frysförsöket så tog det sig! Kram!
 • Inalina
  annaveronika84 skrev 2021-01-22 07:46:58 följande:

  Hej! Hoppar också in här! Har precis börjat vår första ivf, gjorde äggplock i onsdags, går på akademiska I Uppsala. Blev gravid maj 2019 men fick MA när jag var i v 20, fostret hade dött i v 16. Det var totalt fruktansvärt, hade sett hjärtat och allt på ul i v 13 sen var det dött. Nu är vi äntligen igång, har inplanerad återföring på måndag!


  Hej! är väldigt ledsen att höra om din historikGråter men denna gången kommer det gå bra!!
  Så du har lyckats bli gravid naturligt innan? men det har inte funkat sedan MA?

  Vad spännande med återföring, hur många ägg fick du ut? Jag ska förhoppningsvis få köra igång vid nästa mens om 2 veckor! jag har gjort IVF tidigare som resulterade i en dotter som nu är 20 mån, så givetvis skulle det vara en ren bonus om det lyckas igen Hjärta förra gången funkade det på 3:e försöket med sista frysta embryot vi hade. Vi hade försökt själva i 4-5 år innan vi till slut fick vår dotter. 
 • Inalina
  annaveronika84 skrev 2021-01-22 20:48:38 följande:
  Vi har använt donator och första gången gick det på första försöket men sen efter missfallet så gjorde vi tre inseminationer som inte tig sig så nu kör vi ivf! Jag tror också på att det kommer ta sig nu, kanske inte första gången men till slut. Fick ut 15 ägg! Och 6 var befruktade, känns ok resultat ändå. Nu längtar jag till måndag! Åh va kul att höra att det gått för er tidigare, ger hopp!
  jag förstår! 15 ägg och 6 befruktade låter i alla fall jättebra, när har du återföring idag? så spännande!!!Glad (inte alltid man längtar till måndagar på fredagen haha!)
 • Inalina
  Funderar81 skrev 2021-01-24 20:44:34 följande:

  Hejsan alla. Vad kul att hitta en sån här tråd.
  Jag har efter lite funderingar hamnat i ivf-klubben. Ska på samtal om medicinen imorgon och börjar det hela om några dagar.
  Förhoppningen är att få till ett lillasyskon. Min stora är 14 månader nu.
  Jag är lite äldre och har kanske därför svårare att få till en bra bunke ägg, men hoppas på några bra iallafall. Vi får se. Glad


  hej! jag ska på möte på onsdag med min ivf klinik och hoppas jag kan köra igång vid nästa mens om 2 veckor typ! så det låter som att vi är lite i samma fas :) jag har också en dotter på 20 mån som också kom till via ivf. kom din dotter till naturligt? Åldern är ju inte alltid den avgörande faktorn, du kan säkert få ut bra med ägg! Senaste gången jag gjorde ivf fick jag väldigt hög dos men fick också ut 15 ägg, så det där justerar de ju efter våra förutsättningar :) lycka till imorgon, berätta vad du får för medicin o dos :)
 • Inalina
  Tjej94 skrev 2020-12-27 13:54:51 följande:

  Jag hoppas att få börja med sprutorna nästa mens som är i slutet av januari :)


  hej trådstartaren :) hur går det för dig, får du starta med sprutor nu i jan?
  fick du Gonal F eller Menopur? 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021