• Mon 1 Feb 2021 18:53
    576037 visningar
    6216 svar
    6216
    576037

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej!

    Hoppar också in här. Är oförklarkligt barnlös tillsammans med min man, jag är 33. Har gjort en vanlig ivf-behandling som gick över förväntan - 8 blastocyster i frysen. Var i risk för överstimulering så blev ingen ET, väntar på FET i slutet på mars.

    Känner ändå oro trots att blastocystodlingen gick bra. Tänker att någonstans måste väl felet ligga då vi inte fått ett enda plus på 18 månader....kanske embryona aldrig fäster?

  • Tue 2 Feb 2021 07:22
    Prit skrev 2021-02-01 20:36:23 följande:

    Wow det är jättebra resultat !!! Hur många ägg fick ni ut om ni fick så många till frysen. Du ska vara nöjd och så ska det nog vara ett guldägg som väntar på er :)


    Tack för uppmuntran! Ska försöka tänka positivt och att ivf faktiskt möjliggör för de bästa äggen/spermierna att bildas till embryon.

    Jag tog 125 enheter gonal-f och fick ut 21 ägg varav 15 befruktades på vanligt sätt.

    Läste att du ruvar på blastocyst, så himla spännande. Sägs ju att det är mkt stor chans att det leder till graviditet, sen ska det ju fortsätta också. Hoppas verkligen det går vägen för dig, väntan måste vara olidligt!!
  • Tue 2 Feb 2021 07:27
    Sweetpineapple skrev 2021-02-01 15:36:53 följande:

    Hej! Hoppar gärna in här. Jag påbörjar första IVF-behandlingen idag. Galet nervöst och spännande såklart. Jag och sambon har försökt i snart 2 år utan minsta +. Vi påbörjade utredning efter sommaren på RMC i Linköping. Fick besked att vi är oförklarligt barnlösa. Vi är 31 & 33 och jag har 2 barn sedan tidigare relation, dock är det 7 år sedan jag fick barn nu.

    Jag startar ikväll med Bemfola 125, tillägg med Fyremadel på fredag och VUL på måndag. Litet orosmoln i det hela är att risken finns för överstimulering, men vi hoppas på det bästa. Vore kul att följas åt med fler som startar nu :)


    Vad spännande att du börjar! Jag tog 125 gonal och hade äggplock förra veckan, dessvärre fanns risk för överstimulering så det blev ingen återföring, utan de odlade vidare äggen till dag 5. Tyckte behandlingen med sprutorna gick jättebra. Ska nog gå galant för dig.
  • Tue 2 Feb 2021 13:00
    Inalina skrev 2021-02-02 08:15:14 följande:

    Hejsan,

    låter som sagt som att ni har fått jättebra resultat som lyckats frysa 8 blastocyster!  Bra de avvaktade med FET, överstimulering är inget att leka med har jag förstått, 

    förstår att du känner dig orolig ändå, jag har aldrig fått ett plus naturligt och då försökte jag och min man i 5 (!!) år ändå vid varje ägglossning etc. allt annat ser bra ut förutom en trög äggledare men den andra verkar tydligen ok.

    Jag pratade med min klinik om det där med att försöka hitta felet och man har alla möjliga teorier, men läkaren så då att 20% av all barnlöshet går helt enkelt inte att förklara. jag tyckte faktiskt det var lite skönt att höra för då måste jag inte vända ut o in på mig själv för att hitta 'felet' utan vi kör på med IVF och hoppas att allt löser sig.

    Vi fick en dotter 2019 med ICSI så vi vet ju att det SKA kunna gå, även om det aldrig finns några garantier.. Nu är vi inne på syskonförsök och kommer också göra återföring i mars om allt går som det ska  hoppas vi får följas åt!


    Tack så mycket för dina ord! Försöker tänka positivt. Visst är det konstigt hur vissa saker inte går att förklara trots att det göra så mycket framsteg i forskningen. Ivf är verkligen ett under tycker jag, hela processen är så spännande och mäktig.

    Vad roligt att ni lyckades 2019. Kommer ni använda ett fryst embryo från den omgången eller har du gjort nytt äggplock?

    Blir jättekul att följas åt, även om mars just nu känns långt borta. Tiden kryper fram!
  • Tue 2 Feb 2021 13:06
    Miilna2015 skrev 2021-02-02 10:18:44 följande:

    Hur får man veta om det finns risk för överstimulering?

    Jag har tagit Bemfola 225 och hade äggplock i fredags, fick ut 16 ägg, alla mogna. Jag har haft fruktansvärt ont under helgen och haft svullen mage, tagit maxdos paracetamol i fyra dagar nu men det hjälper inte alls, behövt hjälp att gå till badrummet. Pratade med barnmorskan igår och hon sa att det var normalt och så länge jag kunde kissa och andas så var jag inte överstimulerad. Har varit så nervös över att jag inte ska få göra ET imorgon.


    Konstigt nog fick jag veta det dagen efter äggplocket. Jag hade då redan fått en tid för ET dag 2 men de ringde och sa att pga det var så många ägg och att många var mogna och blev befruktade så fanns risken där. Blev väldigt besviken men förstår såklart att det är för mitt eget bästa.

    Det låter jättejobbigt för dig! Jag kände fantiskt inte av så mycket alls efter äggplocket, tog två alvedon på kvällen och sen var allt lugnt. Var på vul igår (en vecka efter äggplock) för att se att allt såg bra ut och det gjorde det, men att äggstockarna var svullna ich att FET därför blir i slutet på mars.

    Om de inte hört av sig till dig än så borde du få ditt ET imorgon. Jag tror att min klinik kanske har 20 ägg som tak och att allt mer än det leder till att de inte gör färsk återföring.
  • Wed 3 Feb 2021 14:18
    Inalina skrev 2021-02-02 19:57:40 följande:

    Ja det är märkligt, man skulle vilja sätta en liten kamera på ägget och se vad som egentligen händer när det aldrig blir befruktat naturligt... men som sagt, att de ändå kommit så längt att de flesta ändå lyckas med hjälp av ivf är verkligen fantastiskt. Ja vi lyckades få vår underbara dotter på andra försöket med en FET när de satte tillbaka våra 2 frysta sista embryo av 'ok' kvalitet. Då hade jag fått ett plus gången innan med färskförsöket men som blev minus efter bara några dagar. Men det var helt otroligt att faktiskt se ett plus på stickan efter 5 år och uppleva den där glädjen som alla andra verkar ta så för givet! Så inget kvar i frysen här utan kör helt nytt protokoll, även med ny medicin denna gången, jag får rätt hög dos, 300 ie av Pergoveris som ska vara liknande Menopur tydligen. Bor i Schweiz så betalar en halv förmögenhet för detta ;) men det är ju värt varenda krona för hoppet att få en bebis till. vart går ni nånstans?


    Förstår att ni måste betala jättemycket! Vi går här i Sverige så vi slipper iaf stress med pengarna.
  • Wed 3 Feb 2021 14:21
    Sweetpineapple skrev 2021-02-02 20:54:10 följande:

    Tack för pepp!! Tråkigt med totalfrys men vilket fint resultat du fick :). Har du märkt av någon överstimulering? Väntar de 1 eller 2 menscykler innan återföring?


    Hade återbesök i måndags och då sa läkaren att det inte var överstimulering men att risk fanns och att äggstockarna var förstorade pga alla äggblåsor. Jag har mått finemang efter äggplock. Blir lång väntan och måste vänta två menscykler innan FET. Hoppas det går bra för dig med sprutorna!
  • Thu 11 Mar 2021 07:20

    Hej igen alla, kul att se att så många ruvar. Själv väntar jag ivrigt på att få ruva då jag gjorde äggplock i januari, men på grund av risk för överstimulering måste jag vänta två cykler.

    Första mensen efter äggplock kom som vanligt och efter ca 2 veckor hade jag ägglossningskänningar. Väntar nu på att mensen ska komma för att ringa klinikem och boka in besök för att se hur slemhinnan växer och därefter planera för FET.

    MEN! Skulle haft mens för tre dagar sen och får bara lätta bruna spottings, brukar aldrig få det. Är det här mensen? Någon som varit med om liknande? Tänkte ringa kliniken sen och fråga hur jag ska göra...

  • Thu 11 Mar 2021 13:25
    Dibella skrev 2021-03-11 08:51:42 följande:

    Bäst är nog att prata med kliniken och kolla, om blödningen är annorlunda från vad den brukar. Finns det anledning att kanske ta ett grav.test för säkerhets skull?

    Hoppas allt ser bra ut ändå under cykeln och att du får tillbara och får ruva på ett FET :)


    Tack! Ringde kliniken och de ville att jag skulle ta ett gravtest för säkerhetsskull. Tog ett CB snabb detektion (som jag hade hemma, maken skulle köpa äl-test för några veckor sen och kom hem med gravtest) haha.

    Bifogar bild på testet. Tycker ana mig en liten skugga...

  • Thu 11 Mar 2021 14:05
    Dibella skrev 2021-03-11 13:59:02 följande:

    Jag tycker mig faktiskt se ett sträck också, men har hört att de "röda" testerna (som använder röd färgsättning) är bättre och mer tillförlitliga. Det kanske är värt att komma iväg och fått köpt ett test och testa imorgon igen! Gud vad häftigt det hade varit :)


    Bra förslag! Ska köpa ett annat test och se imorgon bitti. Försöker hålla mig sansad, men visst hade det varit häftigt.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021