• Mon 1 Feb 2021 09:57
    576121 visningar
    6216 svar
    6216
    576121

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej,


     


    Jag hoppar in här som färsk medlem och färsk inom IVF världen.


     


    Jag (31) och min sambo (36) har försökt bli gravida senaste året och jag pushade på att utredas när det inte fungerade. Han har ett barn sedan tidigare (också IVF).


    Vi fick komma väldigt snabbt till privat klinik och blev konstaterat med låg AMH på 0,9 samt en trög äggledare. Min sambo hade mindre mängd och trögsimmade spermier och de tyckte att chanserna på egen hand inte var överdrivet goda och skickade remiss till landstinget.


    Verkar vara rätt lång kö till landstinget i min kommun så vi har valt att påbörja med IVF privat först i väntan på landstinget, om första försöken inte tar sig privat.


    Så har ägglossning imon troligtvis och men så om ca 14 dagar och därefter ska vi förhoppningsvis påbörja med Gonal-F sprutorna och korta protokollet.


    Trots att vi inte hållt på lika länge som bekanta och säker majoriteten här inne så har det varit ett påfrestande år och det känns som man är en spänd fjäder som dras åt för varje dag som går. Man är lättad över att få hjälp samtidigt som jag är jätte orolig över hur sprutor, hormoner, plock, insättning, väntan och besked kommer bli. Just nu känns allt övermäktigt, men man får ta det en dag i taget.


    Läkarna är positiva till att det kommer lösa sig med ett barn, men mindre positiva till syskon framöver, så jag och dem hoppas att i bästa fall så lyckas man få några till frysen också, men vi får se.


    Håller tummarna för er här inne och att det blir ett bra år för oss.


     

  • Fri 19 Feb 2021 11:27

    Jag startade med 375 gonal F igårkväll och VUL 25 för att se hur allt går. Var beredd på att sprutan skulle vara obehaglig och biverkningarna skulle hagla in, men allt bra änsålänge. Svårt att hålla sig positiv dock, ser mest framför mig att det kommer ta många försök och att något kommer ske som bryter processen, sjukdom eller annat, aldrig vart med om att tiden går långsammare.

    Vi fick rekommendation att inte vaccinera, men tänker att det är upp till var vårdgivare och vad för rekommendationer de har

  • Fri 19 Feb 2021 11:47
    Inalina skrev 2021-02-19 11:41:56 följande:

    Hej! Vad roligt, då startade vi på samma dag :) skönt att höra att du fick en bra sprutstart, jag känner inga biverkningar heller idag heller trots också ganska hög dos, 300ie.

    Har du första ultraljudet på tisdag också?


    Kul! Får hoppas det fortsätter på det sättet för oss.

    Börjar med Fyremadel på måndag och sen ultraljud torsdag. Sen har jag ingen koll på nån tidsplan alls. Känns som man måste stå standby med alla planer på jobbs osv
  • Fri 19 Feb 2021 12:46
    jgren skrev 2021-02-19 11:55:07 följande:

    Hoppar in i tråden jag med. Vi började med första sprutan gonal-f 150 i förrgår. Ska på ultraljud den 22:a och 25:e. Jag har tidigare gjort två inseminationer på klinik med bara letrozol som hjälp, utan resultat. Och nu har jag och min sambo försökt hemma med en privat spermadonator i nästan två år. Så det känns väldigt skönt att äntligen få rätt hjälp och gå direkt på ivf. Vi går uppe i Norrland. Ser att många verkar få dosen 300, är den ovanligt hög eller jag som har en låg dos? ????


    En dag innan mig då, två VUL så tätt? Spännande hur olika man gör. Kommer vi bli några st som kan följas åt :)

    Tror doseringarna beror på lite på olika saker såklart men hur bra läkarna tänker att man reagerar på hormonerna som triggar ÄL.

    Jag t.ex. har lågt AMH (äggreserv) trots ung, och fick dos 375 pga de misstänker att jag inte kommer få några ägg o plocka annars.
  • Fri 19 Feb 2021 13:57
    Inalina skrev 2021-02-19 13:20:40 följande:

    ok, ja min klinik har sagt att vi måste vara tillgängliga på kort varsel veckan med äggplock och återföring, så tur att man har möjlighet att jobba hemifrån just nu känner jag...alltid en sak mindre att stressa över 


    Ja det är skönt! Jag hoppas att min sammanfaller på hemmadagar, jobbar inte hemma så mycket som jag hade önskat. annars har jag förberett jobbet på frånvaro. Hur länge hade ni försökt innan? Första gången för dig?
  • Sat 20 Feb 2021 13:53
    Inalina skrev 2021-02-19 14:23:57 följande:
    ok, detta är faktiskt första syskonförsöket för oss. Vi försökte själva i 4 år utan ett plus på stickan och ingen tydlig orsak varför det inte funkade, (men givetvis har man sina terorier..) vi gjorde IVF i Tjeckien 2018 och det tog sig på 3:e omgången FET med 2 embryon som blev vår dotter. Kan fortfarande inte fatta att vi har ett barn, det är helt otroligt, IVF-barn måste vara de mest efterlängtade barnenHjärta

    Nu vill vi prova lyckan igen men kör en klinik i Schweiz där vi bor (hade gärna åkt till Prag igen pga priser och lyckat försök men helt omöjligt i denna pandemi) så nu betalar vi 4ggr så mkt istället, men kan å andra sidan cykla till kliniken om det skulle behövas ;) 

    Hade din man ett barn sedan tidigare men detta är ert första gemensamma försök?

    Skönt att ni har en tidigare erfarenhet som slutade positivt, får verkligen hoppas att det blir samma denna omgång. Segt att ni behöver betala mer denna gången pga pandemin, men skönt att det är nära :)


    Precis min man har ett barn sedan tidigare, också via IVF då.


    Men första gemensamma försöket

  • Sat 20 Feb 2021 14:16
    Jenzia skrev 2021-02-19 15:35:37 följande:

    Verkar som vi är ett gäng som är igång med sprutorna samtidigt Jag började i måndags med menopur 150 och ska på VUL på måndag. Första IVF:en så allt är nytt och spännande än så länge!

    Har redan börjat känna mycket aktivitet i äggstockarna (tagit 4 sprutor menopur). Hur känns det för er andra?


    Ska ta tredje idag och det enda jag märkt är samma som Inalina, huvudvärk och trötthet. Första omgången här med, lite spännande fortfarande.
  • Sat 20 Feb 2021 22:15
    Maikward skrev 2021-02-20 20:21:58 följande:

    Ruvardag 7 idag och positivt test! Så chockad! Jag har ju inga fungerande äggledare men innan vi visste det har vi sett så mycket negativa tester att det har känts omöjligt att få ett positivt. Hoppas nu bara att denna väljer att stanna, det är så tidigt än. Jag är så tacksam till IVF. Det är så fantastiskt att det går att göra på det här sättet. Går allt vägen får vi en liten i månadsskiftet okt/nov. Känner mig positiv!

    Kul att det är så många som börjat sina sprutor! Hoppas att era insättningar är nära och att det blir många fler plus snart :D


    Kul, grattis! Det är väldigt häftigt att man kan göra detta. Håller tummarna för att allt går bra!
  • Sat 20 Feb 2021 22:21

    Har lite oro för Gonal-F injektionerna, jag har fått 3 paket där det är exakt på pricken den dos jag behöver fram till UL, dock känns det som om det är lite felräknat.


    900 IE i en penna, 375 + 375 och sen sista dosen så visade den att nästa pennas dos ska vara 135,5 för att uppnå min 375 dos. Vilket är helt fel i min räkning. Men kanske är det mer i pennorna än vad som står på paketet? annars har jag tagit alldeles för liten dos idag. Stressar mig lite grann. Någon annan som har koll?

  • Sat 20 Feb 2021 22:44
    hejhejfrej skrev 2021-02-20 22:41:59 följande:
    Hej! Jag hade exakt samma oro för något år sen men efter massa googlande insåg jag att det är precis som du säger, nämligen att det är mer än 900 enheter i spruta. Jag tror du kan vara lugn och lite på siffran som sprutan ger dig!

    Stort lycka till! 
    Tack! Skönt att höra. Känns rimligt, men borde stå nånstans i bruksanvisningen haha
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021