• SilverDarling

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej på er! 

    Jag har precis kört igång min första IVF, så jag hoppas jag får hänga med er här Cool hade mitt första UL idag för att kolla blåsor, och de såg 2 st på höger som var jättemogna (21-22 mm) plus en till på vänster... sen såg de några fler mindre blåsor bakom också som de hoppas skulle komma ikapp till på torsdag när vi har bokat tid för ÄP. Läkaren ville inte vänta längre än så då hon var rädd att vi skulle förlora de mogna om vi väntade längre.

    Det är första IVF'en så man vet liksom inte riktigt hur man ska känna nu. 3 ägg känns ju som ingenting, men sen vet jag ju att kvalitén är det viktiga, och den vet man ju ingenting om nu när det är första omgången... 

    Är det någon som vet om klinikerna brukar ha återinföring på helger? om jag plockar på torsdag borde återföring vara lördag, men jag är tveksam till om de är öppna då (?) och jag glömde självklart fråga när jag var där... 

  • SilverDarling
    Inalina skrev 2021-10-05 09:11:37 följande:
    Hejsan! Välkommen till tråden! du verkar ligga i fas med några av de andra tjejerna här i tråden, bland annat Dibella som har äggplock denna veckan så roligt om ni kan följas åt!

    det måste ha gått ganska fort för dig om du hade så mogna äggblåsor redan på första VUL på typ dag 7? de säger ofta att första omgången är en provomgång, men många lyckas ju bli gravida även då så håller tummarna för dig att dina ägg blir befruktade fint efter plocket! 

    Jag tror de flesta kliniker i sverige har återföringen på helgerna och absolut på lördagar, annars skulle det liksom inte funka rent logistiskt med någontingFlört går du privat eller landstingsfinansierat? och har ni försökt själva länge?
    jag vet att det ät svårt att ställa alla frågor man egentligen har när man är på plats, jag måste alltid skriva upp varenda liten grej jag funderar på innan, för jag får total tunghäfta när jag är där...
    Kram!{#emotions_dlg.flower}
    Tack! {#emotions_dlg.flower}

    Ja det är lättare att få prata med andra i samma sits. Har varit inne och läst lite innan men ville inte skriva förrän jag var igång själv Skrattande

    Det känns som mina blåsor mognat fort när jag jämför mot andra i tråden, vet inte om det har att göra med att jag gått på 300 Gonal-F eller varför egentligen? Samtidigt var det ju ingen mängd blåsor som kommit upp... Jag är mest nervös över vad de ska säga om kvalitén på dem!Förvånad

    Jag är 37, vi har försökt över ett år nu (med stenkoll på ÄL med stickor och tempning...) min cykel är sjukligt regelbunden och utredningen visade absolut ingenting förutom att alla förutsättningar är jättefina på båda. Mannen hade 207 miljoner spermier i provet (!) och min livmoderslemhinna blir jättetjock och fin (tre lager eller vad hon sa). Så det är frustrerande samtidigt som det känns hoppfullt för en IVF. Vi är landstingsfinansierade.

    Hur många försök har du gjort? 

    Kram!
  • SilverDarling
    Inalina skrev 2021-10-05 10:57:37 följande:
    Ja den här tråden är guld värd, alltid finns det någon eller några som vart med om precis samma sak om man har frågor :) Vi är några som är ganska rutinerade här också (vilket såklart inte är självvalt, men man lär sig något nytt efter varje försök!) Jo men 300ie är ju högt, du kanske har lite lågt AMH?
    Jag har själv fått 300-375ie  under mina IVF men är ganska trögstartad ändå i mina äggstockar. 

    Har du gjort en spolning utan problem också under utredningen? Min läkare sa att ungefär 20% av ofrivilligt barnlösa hittar man ingen orsak till. Kanske kan stämma även om man har svårt att acceptera det då "alla andra" behöver försöka en gång naturligt och så vips är de gravida..!

    Jag har gjort 5 IVF men också fått en dotter på försök 2, så vi försöker med syskonförsök nu vilket var MKT svårare än jag trodde. Ska förhoppningsvis gå igenom fjärde försöket för i år nu i okt/nov. 
    Jag tycker inte jag har så jättelågt AMH, hade 1,4? vilket hon sa är helt okej och inte alls dåligt egentligen, jag är ju ändå 37. Vad hade du för AMH?
    Har du testat Menopur eller vad det heter? 

    Ja de gjorde spolning och det var inga konstigheter med passagen.

    Skönt att du har fått en dotter! jag är mest rädd att bli helt barnlös... jag antar att det är samma man som du försöker få syskonet med? Har hört att folk säger att "ibland är man bara inte kompatibla" men jag har aldrig riktigt fattat vad de menar med det egentligen.
  • SilverDarling
    smulis85 skrev 2021-10-05 12:23:49 följande:
    Välkommen hit!

    Jag var på äggplock igår och under sista Vul så hade jag bara 3 stora äggblåsor. Så var också väldigt besviken me. Fick igår ut 8 ägg :) så kan hända mycket på några dagar :)

    Är min första IVF med och min klinik har återföring på helgen också :) ska dit på lördag för insättning då 5 ägg blev befruktade av de 8 jag fick ut :)
    Tack! Skrattande

    Då ligger ju du och jag typ exakt lika just nu! Men hur kommer det sig att de väntar 5 dagar med återföring för dig? var gör du din IVF? min klinik återför efter 2 dagar, det är policyn (går på Eliva i Stockholm, men vet att Livio hade samma). 

    Jag har plock på torsdag så det borde bli återföring på lördag, om något av dem tar sig {#emotions_dlg.flower}
  • SilverDarling
    Inalina skrev 2021-10-05 14:34:11 följande:
    Ok, nä jag tror lågt AMH räknas under 1 så det lät inte som någon katastrof.
    Jag har 2,4 men det säger ingen om äggkvaliten bara om hur många ägg man kan producera vid en IVF. Jag har 2,7 2018 när jag fick min dotter, och pratade precis med min klinik nu som ville att jag skulle ta ett AMH-test till vid nästa mens. (tror jag har lämnat så många blodprover nu att det går upp till några liter....
    jag är också 37,

    skönt att du har passage, då har man ju hopp om mirakel fortfarande. 

    nej jag har aldrig testat menopur och kliniker i utlandet verkar inte så pepp på det, har testat Pergoveris vid en IVF i feb i år, och ska även få den vid nästa stimulering i nov. Den innehåller liknande ämnen som Menopur, men Pergoveris får man inte i Sverige då den inte går på högkostnadsskyddet och är SNORDYR. (Jag bor i Schweiz- här är allt skitdyrt och finns inga högkostnadsskydd ändå, det är därför jag har en klinik i Prag jag åker till).

    Ja alltså jag är fortfarande helt överväldigad över att vi fick en dotter, vi försökte själva i ungefär 4 år men inget hände överhuvudtaget (förutom mensen som kom som en klocka varje månad), så när hon kom efter andra IVF och första FET var det ju helt otroligt. Hade vi inte fått henne hade vi nog gått vidare till äggdonation men nu när jag faktiskt lyckades den gången känner jag ett visst hopp att det KAN gå igen men mina egna ägg. Jag o mannen har vart ihop i 100 år ungefär så jo det är samma ;)

    jag läste något om det där med kompatibla och det kan nog stämma, eller att kroppen stöter bort mannens spermier/ägget när det ska befruktas så man aldrig hinner få ett plus. man kan bli helt galen av att försöka ta reda på exakt vad som är fel, så det är skönt att IVF finns så man kan få fokusera på något som verkligen funkar för de FLESTA vad man än har för problematik. Det tar bort det egna skuldbeläggandet som ändå inte borde finnas, och man märker att väldigt många är i samma sits. Kram
    Oj nu känns de ju plötsligt som jag har lågt AMH när du hade så mycket högre Förvånad Ändå har två stycken läkare sagt att det inte alls är dåligt med 1,4 som jag har. Men som du säger det är ju kvalitén som spelar roll. Jag har jobbat så gott jag kan på att ge äggen bra förutsättningar senaste månaderna, dricker ingen alkohol, inget koffein, äter Q10, Folsyra, Zink, Magnesium och B-vitaminer... Äter hälsosamt och har tidigare tränat mycket i mitt liv (lite mindre de senaste 3 åren, men rör mig mycket vardagligt). Det får väl visa sig om det gjort nån skillnad efter plocket... 

    Ofan, ja jag vet egentligen inte så mycket om de olika medicinerna eftersom jag just börjat, men har förstått de så mycket att många svarar bättre på menopur då den är mer naturlig (lite som skillnaden på levaxin och NDT om du är insatt i sköldkörtelproblem). Vad kostar det att göra IVF i prag? jag vet att det kostar ca 80k att göra 3 omgångar i Sverige om man betalar själv... så hoppas innerligt att det tar sig på dessa 3 vi får från landstinget, men annars är det ju bara att betala typ.

    Jag vet att man kan göra PRP också på äggstockarna, är det något som du tror skulle kunna hjälpa dig eller har pratat med din klinik om? vet inte om det hjälper just dig men tänker att alla saker är ju intressanta när man inte får det att funka. 

    Kram{#emotions_dlg.flower}
  • SilverDarling
    Linsen8808 skrev 2021-10-05 14:40:36 följande:

    Jag följs gärna åt! :)


    Välkommen! jag är också ny i tråden, hoppade in för någon dag sen Skrattande
    Har du påbörjat IVF? 
  • SilverDarling
    Inalina skrev 2021-10-05 18:07:55 följande:
    Nja alltså många med lågt AMH lyckas ändå med IVF, jag tänkte bara på intervallet som stod som 'normalt' på mitt blodprov och då var det mellan 1 - 4,5 eller liknande. Sen verkar inte mitt AMH spegla antal ägg hos mig heller då flera gyn tycker det är väldigt märkligt att jag kan få maxdos av stimuleringssprutorna (375ie) och ändå absolut inte vara nära överstimulering... 
    låter toppen att du ger äggen fina förutsättningar! allt det du proppar i dig gör jag med, med några extra tillskott av DHEA, melatonin, Dvitamin och Inositol... 

    en IVF i Prag kostar 2500 euro, men med diverse tillägg såsom embryo glue etc så är vi väl uppe i ca 3000 euro per behandling vilket är ganska billigt. då ingår det även att man blir sövd vid äggplock.. 

    ja vem vet kanske Menopur vore något för mig, får väl söka mig till Sverige längre fram om det inte funkar för mig i Prag ;) Har även gjort 2 IVF i Schweiz och här vill de rekommendera 'naturlig IVF' dvs att jag får väldigt låg dos hormonstimulerande så jag bara får ett par st äggblåsor som de tror kommer att vara bättre kvalitet på.. dock kostar ett försök här ca 10 000 euro och det är lite saftigt med tanke på risken att det ska misslyckas...(och speciellt då det är syskonförsök där jag givetvis inte är lika desperat som jag var med dottern).

    har aldrig hört om PRP förrän du nämnde det nu, men min klinik i prag verkar inte tycka att några fler experimentella metoder är relevanta.. inte när äggkvaliten är som den är, jag har fått DHEA utskrivet från kliniken i Schweiz men det verkar ju inte direkt hjälpa det heller. Håller med om att alla tips är välkomna och alltid roligt att höra success stories när man har det tufft!Glad
    Men då verkar det som det kostar ca lika mycket i Prag och Sverige då, bortsett från att man inte blir sövd här :) Men HJÄLP vilken skillnad det var på priserna i Schweiz Förvånad då skulle jag nog också söka mig till andra länder. Läste ditt andra inlägg om äggdonation. Jag förstår er inställning och skulle nog tänka likadant! ge inte upp Hjärta

    Gällande PRP så läste jag att det var en tjej som fått det på kliniken jag går i Stockholm, fast av den andra läkaren (som jag inte går hos). Jag har googlat lite på DHEA men har lite svårt att hitta rätt, verkar mest komma upp en massa bland-vitaminer... om du har nåt tips på var man kan köpa det så får du gärna länka Skrattande
  • SilverDarling
    Dibella skrev 2021-10-05 23:30:05 följande:
    Hej och välkommen! Hoppas att du får ett bra första plock och att det är riktiga guldisar du får ut! Första gången brukar benämnas som lite testomgång innan man vet vad som funkar för en. Jag har ÄP imon så hoppas vi kan ruva ihop om några dagar!
    Jaaaa Glad jag är lite nervös, vet inte vad jag ska förvänta mig av ett ÄP för har läst att folk reagerar så olika på det. Vissa får jätteont och andra mår prima. 
    Jag hoppas att äggen inte stuckit iväg nu eftersom de var så mogna redan i måndags, fick ta en extra Fyremadel för att försöka hålla kvar demFörvånad

    Är det någon av er som tempar eller har gjort det tidigare? Jag tycker det är lite spännande att se på skillnaden på denna cykel som då är IVF mot hur de har varit annars... men hittills har det bara förvirrat migObestämd 
  • SilverDarling
    Clemmentina skrev 2021-10-06 08:05:42 följande:
    Lycka till på äggplocket! :)
    Tack! det är imorgon, är lite nervös men vi får se hur de gårSolig
  • SilverDarling
    Inalina skrev 2021-10-06 13:30:16 följande:
    jo precis det stämmer nog bra med prisernaGlad så det är två ganska billiga länder jämfört med andra (och speciellt med Schweiz..)Förvånad

    jag tyckte ändå att det var positivt att min man var ganska öppen till äggdonation i alla fall, jag trodde att han skulle säga direkt att 'nä nu har vi ju en dotter det får räcka om det inte funkar denna gången...' men det gjorde han inte, så jag tror han också tycker känns viktigt att försöker få ett syskon till henne. (eller så märker han hur otroligt fokuserad jag är och bestämt sig för att det ändå inte går att säga emotTungan ute!) men nej jag ger inte upp, känner också att vi inte är 'för gamla' då vi är 37 och skulle väl kunna hålla på med syskonförsök ett bra tag till.. får väl se till att man inte blir ruinerad och ändå njuter av andra saker i livet och framförallt barnet vi redan har fått också. Men den biten funkar ganska bra tycker jag i alla fall.

    jaha vad spännande att man gör PRP i Sverige, vet du vad det blev för utfall för henne och vad grundanledningen varför hon gjorde detta?

    Ang DHEA är de ju restriktiva med att skriva ut detta i Sverige har jag förstått, min läkare här i Schweiz rekommenderade faktiskt det och då ska man ha kapslar helst då de tas bättre upp av kroppen... men givetvis går det att få tag på att beställa utomlands från olika sidor, men jag har väl inte direkt märkt någon skillnad så inget jag kan rekommendera, återkommer.i så fallDrömmer
    Hur känns det inför ÄP imorgon?
    Ja ni har tid på er för syskon! jag vill också ha mer än ett barn, och jag jobbar ju bara på den första än så länge... 

    Ingen aning om hur det gick i slutet, dock vet jag att hon svarade bra på PRP. Var i någon annan tråd här på familjeliv, och den var några år gammal så kunde inte riktigt fråga nu kände jag. 

    Återkom om de märks nån skillnad av DHEA! Värt att fråga om isåfall tänker jag Skrattande 
    Jag börjar bli lite nervös inför imorgon, men mest för att utfallet ska bli dåligt tror jag... men det är ju inget man kan göra åt det, så det är bara att se hur det går. Hoppas på att kunna återföra i helgenHjärta får återkomma efter!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021