• Tis 31 aug 2021 18:24
  303068 visningar
  5914 svar
  Inlägg från Always choklad Visa alla inlägg
  5914
  303068

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hej hoppas man kan hoppa in här även om man inte startat 2021 utan 2020. Är så ensamt i tråden från 2020, här verkar det vara lite flera och en del bekanta namn.

 • Tis 31 aug 2021 20:31
  Frida123123 skrev 2021-08-31 20:14:31 följande:

  Välkommen tillbaka! Vart i processen är du?


  Hej! jag väntar på tid för operation. Hysteroskopi så får vi se om de hittar nå fel. Sen efter det har jag inplanerat min sista FET landstingsfianiserad..
 • Tor 2 sep 2021 20:22

  Hej så glad äntligen fått tid för hysteroskopi! De skall gå in via vaginan upp i livmodern. Blir nu de 16/9. Knasigt men jag hoppas de hittar nån polyp eller nått de kan åtgärda kanske de som gör att äggen inte vill stanna eller fastna.. Imorgon ska jag på mammografi och nästa fre blir de cellprov, hade kallelse när jag var 6 veckan gravid som var en kemisk graviditet tydligen.. skippade den då, men gick bra å få en tid nu.

 • Fre 3 sep 2021 19:15
  Inalina skrev 2021-09-03 08:49:53 följande:

  hej! skönt att ha fått en tid så snabbt ändå! Och att ha allt det andra avklarat också, vill din klinik också ha ett uppdaterat cellprov innan nästa behandling? Vilken ålder börjar man med mammografi i sverige?


  Hej, ja det gick bra och röntga brösten var där max en halvtimma med väntetid inräknat. Lite öm nu bara men är nog mens kombinerat med att jag spännde mig en del, de klämmer ju faktiskt åt Man börjar få kallelse vid 40 om man inte har sjukdomshistorik i släkten med bröstcancer då kan få kallelse tidigare. Jag har fyllt 40 nu i vår men ingen kallelse hade kommit än. Cellprov tar jag typ vart 3e år om jag inte minns fel. De har inte sagt något om att de vill ha uppdaterat cellprov i alla fall, bara poängterat att det är viktigt att man tar dem.
 • Ons 8 sep 2021 21:24
  chislin skrev 2021-09-08 10:04:11 följande:

  Första UL på dag 8:

  Höger äggstock: ingenting

  Vänster äggstock: 4 st, 14 mm. 3 st, 9-10 mm.

  Känns som att det är vääääldigt dåligt?. Ni med erfarenhet, vad säger ni?


  Hej, det är mycket som kan hända än. Är sjukt hur de kan växa typ 2-3 mm per dag om jag inte minns fel, tycker själv det låter lovande. När har du beräknat plock?
 • Tor 9 sep 2021 19:24
  nena55 skrev 2021-09-09 11:35:17 följande:

  Här är en till som ska påbörja IVF. Jag kom precis från apoteket med världens största påse! Förhoppningsvis blir det behandling i nästa cykel, start i början av oktober. Mitt största bekymmer just nu är hur man får det hela att gå ihop med jobbet. Vi bor ca 1.5h från kliniken vilket ändå är relativt nära men tur och retur plus besökstiderna så är det många arbetstimmar som går bort, med kort varsel dessutom. Att informera chefen känns som ett måste men kollegorna lär ju undra... hur har ni andra gjort?


  Hej, jag valde att inte berätta men jag jobbade förut med min sambo på samma ställe så vi täckte då mycket för varandra så att säga. Nu sedan april/maj har vi varit på olika ställen. Tog då ut ledigt i samband med ett äggutplock och återföring. Nu inför nästa sväng har jag typ uppehåll just nu i uppdrag.. dyker väl upp nått snart, är konsult. Blir ev att vi skall söka assistans utomlands å då blir det kanske läge att säga nått litet i alla fall till min arbetsgivare. Har under denna tid använt Corona vääääldigt mycket som ursäkt. Tycker det är jobbigt på ett sätt att det öppnar upp igen, man kan inte jobba hemifrån på samma sätt. Rätt trevligt när man tagit sprutor och varit svullen med ett pendlande humör..

  Break a leg! och välkommen till detta forum
 • Fre 10 sep 2021 09:38
  Inalina skrev 2021-09-10 09:19:30 följande:

  Hej! jaha redan vid 40! det låter ju bra, ju tidigare desto bättre om de skulle upptäcka något såklart.

  ja har hört att mammografi kan vara lite obehagligt men jag måste kolla upp när det görs i Schweiz... 

  nästa v är det dags för din hysteroskopi, hoppas det ska gå fint och att de fixar till så att ditt lilla embryo vill fästa ordentligt nästa gång! ska du göra stimulerad FET eller i naturlig cykel?


  Hej, tja vi ivfare är ju rätt vana nu att det kläms och tas på oss med diverse verktyg/nålar/händer så mammografin blir nog en barnlek för dig. Man är inte bara van att det inte är runt underlivet utan på ett helt annat ställe Kommer just nu från Cellprov, jag sköt upp det när kallelsen kom sist då jag just då var gravid efter ivf, bidde inget då men man vill som inte att nån/nått ska vara där inne och peta innan ul då man kan se att hjärtat tickar som det ska. Träffade på den barnmorska jag haft förut i väntrummet, hon kände inte igen mej, jag hade i och för sig mask på mig, men det kändes ändå lite tråkigt..hon har ju lite fler att hålla koll på så det är förståeligt.
 • Fre 10 sep 2021 09:43
  Inalina skrev 2021-09-10 09:19:30 följande:

  Hej! jaha redan vid 40! det låter ju bra, ju tidigare desto bättre om de skulle upptäcka något såklart.

  ja har hört att mammografi kan vara lite obehagligt men jag måste kolla upp när det görs i Schweiz... 

  nästa v är det dags för din hysteroskopi, hoppas det ska gå fint och att de fixar till så att ditt lilla embryo vill fästa ordentligt nästa gång! ska du göra stimulerad FET eller i naturlig cykel?


  Oj glömde svara på din fråga visst. Jag vet inte än om det blir stimulerad eller ej. Jag har möte med läkaren 27sep.å sen får vi se vad som händer nu med allt efter hysteroskopin. Senaste ggr så har det varit i stimulerad cykel, så antar det blir så nu, en gång kom ÄL på fel dag så vi fick skjuta upp det en månad då de skulle då haft stängt. Det var inte så kul.
 • Ons 15 sep 2021 11:58
  Estelle011 skrev 2021-09-15 09:28:20 följande:

  Det är svårt det där att man måste förklara...jag har några födelsedagar och jobbmiddag nu i veckan, och måste även stressa mig för hur jag ska dölja att jag inte dricker och vad ska jag svara om någon frågar. Som att allt annat är inte redan stressigt. 

  Jag är på dag 4 idag. Har konstant ont i magen sen återföringen. Känns som träningsvärk på ena sidan. Konstigt, har aldrig känt så. Men det är säkert Ovitrelle, eftersom det började så tidigt. Väntar till dag 8 eller 10, innan jag börjar testa. 


  Hej jag har gjort det enkelt för mig slutade helt med att dricka alkohol när vi började försöka få barn. Var så nojig hela tiden kan man dricka nu eller inte..är jag gravid eller inte blod i trosan etc. Gravid eller nidis? Blev inte mindre oroligt då jag började ivf. Är ju massa hormoner + mediciner ibland man proppar i sig så inte vågat mixtra heller. Men det är helt upp till var och en vad som känns bra. Ökat mitt chokladintag istället ????
 • Ons 15 sep 2021 23:22
  Inalina skrev 2021-09-15 13:21:52 följande:

  hejsan! låter ju som en bra ide (och överhudvudtaget är det ju bra att inte dricka!), men då skulle ju inte jag druckit alkohol på 6 år... och jag tycker nog om ett glas vin eller två lite för mkt för det.

  När jag var gravid åt jag så mkt choklad så jag var rädd att jag skulle få diabetes men jag klarade mig, phew! 


  Ja jag är väl nykterist sen typ 4 år nu, var 2år då vi försökte sådär inte på riktigt allvar.. Sen tål jag inte vin/alkohol tillsammans med vissa tillbehör, har bidragit. Sista gången typ jag drack vin var en jul då drack jag ett glas rört till hallon och glass. Spydde och sket om vartannat i 2 dagar och riktigt ont i magen. Nu i sommar smakade jag på ert glas vitt, men usch gillar det inte längre är jag rädd även om det skulle gå ????
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021
Logga in
Bli medlem