• Dhalia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Olivia1992 skrev 2021-01-22 11:25:15 följande:

    jag har också endast kört korta protokollet.

    vet inte om man vill prova långa protokollet? läst att äggkvaliten kan bli bättre vid långa? 

    okej, spännande! jag har kört med gonal f, ganska liten dos. Om det blir sprutor igen sa min läkare att vi ska köra maxdos på mig... lite läskigt men känns endå bra att göra det. ska höra med dom då om Menopur. :)

    Nej dom gör inte det vid ett FET... enbart vid insättningen, iaf på mig. vet inte om det brukar göras, men min slemhinna har alltid varit "tjock och fin" vid alla undersökningar så då kankse dom hoppat på mig. 

    på onsdag 27/1 ska jag få första droppet, sedan ringa Akademiska vid smilegubbe på ägglossningstestet.


    Har också hört de men vet inte om de mer lämpat för dem som har färre ägg eller om dem växer för ojämnt att man får ut för lite ägg.

    Tänkte mer så man inte tinar upp ägget och sen så är den inte tillräckligt. Har inte heller haft problem med slemhinnan faktist, brukar va tjock. Men ja tror dem skulle kolla på oss extra när vi gör FET på Livio men de ju för vi bara har en i frysen plus att vi har en lite lång resa bakom oss haha.

    Håller tummarna för dig :)
  • Dhalia
    Tivoli skrev 2021-02-06 16:39:17 följande:

    Hej på er!

    Jag kämpar på och är nu på sprutdag 6 och måste bara fråga er med erfarenhet 2 saker.

    1. Hur tusan klarar ni av fyremandel sprutan? Satan så ont den gör! Trodde nästan att jag skulle tuppa av igår haha hjälp!

    2. (Äckelvarning) idag har jag haft sjuk molvärk på båda sidor och fick en monsterflytning nu precis när jag var på toaletten.. jag är livrädd, innebär det att jag ägglossar för tidigt? Har inte bokat VUL förrän på måndag. Är jag kanske överstimulerad? :(

    För övrigt vill jag bara säga att jag beundrar er som går igenom samma sak. Vilka krigare vi är allihopa! Håller tummar och tår för er alla :)


    Hej,

    1. Låt din partner klämma ordentligt på stället så kommer sticket kännas av mindre haha ;) Alt is har jag hört men inte testat själv då vi kört på att klämma ordentligt haha. Sen finns också bedövningskräm (Tapin) och plåster (Tapin, Emla) som fungerar skitbra om man verkligen får nog, plåster är dyrare men enklare att hantera.

    2. Nej du ägglossar inte och det kan inte säga om du kommer bli överstimulerad. Helt normalt att man får de, de pga follikelstimulerande sprutorna dvs gonal f, Menopur osv. Får de varje gång och har haft de både när ja blivit överstimulerad plus när jag legat på normalt.

    Ja de mycket vi får gå igenom men vi klarar mer än vi tror! Lycka till och hoppas de finns många bra ägg där :)
  • Dhalia
    Miilna2015 skrev 2021-02-07 08:28:42 följande:

    Jag har använt Tapinkräm varje gång jag tog fyremadel och kände inte sticket alls, däremot känns det fortfarande när vätskan sprider sig i huden som du skrev, fast jag tyckte inte det gjorde så fasligt ont. Vet inte om det då var för att jag var lite bedövad eftersom jag aldrig testade utan. De andra sprutorna (hade Bemfola) tog jag utan bedövning i början men jag hade läst att fyremadel skulle kännas lite extra så jag vågade inte chansa, är suuperspruträdd (sambon stack mig alla gånger medan jag blundade och klämde ihop huden som en dåre haha).


    Precis ja tycker mest de kliar efteråt hahah. Ja har kunnat stå ut sticksmärtan på den, men ibland mentalt har ja inte orkat med sticken dem sista dagarna när allt har känts så jäkla ömt.
  • Dhalia
    Tivoli skrev 2021-02-08 14:01:30 följande:

    Halloj!

    Jag är precis hemkommen från det första ultraljudet inför äggplock med blandade känslor..

    Jag fick höra att jag hade väldigt många ägg men att det inte var super många som var tillräckligt mogna ännu. Sen fick jag också höra att jag inte kommer att få ta ovitrelle och genomföra ett återförande efter plocket då det verkar finnas någon typ av risk att jag kommer bli överstimulerad.

    Istället fick jag först en tid nu på fredag för uttag och fortsätt ordination av gonal f och fyremadel tills ons då jag istället ska ta sprutor gonapeptryl. Dessa ska jag ta då jag inte kommer få genomgå ett återförande direkt utan istället ska alla ägg frysas och återföring sker tidigast efter nästa mens.

    Jag blev så himla ledsen. Dels för att det inte såg ut som önskat och för att jag läst mig till att många ägg inte klarar frys och toning och att jag då eventuellt kommer behöva ta mig igenom dessa hormonsprutor igen.

    Har någon av er fått samma ?dom?? Hur gick det för er? Hur orkar man?


    Hej,

    Förstår besvikelsen men om dem lyckas frysa blastocyster så brukar tiningen oftast gå bra med 95% chans så de ganska bra :)

    Själva fick vi inga som kunde frysas pga dålig utvecklig. Men för dem flesta finns de någon man kan frysa ändå. Sen lyckas ni få många till frysen så blir de ju jättebra för då slipper man ju äggplock. Lycka till och hoppas de blir många till frysen :)
  • Dhalia
    Funderar81 skrev 2021-02-07 12:03:59 följande:

    Tyckte också det mest klia, men jo det var den jobbigaste sprutan.

    Här har jag nått dagen före äggplock. Nervöst. Trodde jag kunde bita ihop och gå på jobb efteråt, men tydligen är man fortfarande lite påverkad av medicinen flera timmar efteråt, så nu blev det sjukanmäln. Surt att pressa jobbkompisarna, men så går det visst med detta.

    Ni som gjort det här förut, hur kände ni efter äggplock. Ont? Bara ömt? Känns medicinen mycket?


    Nu blev svaret lite sent men ja de nog bättre att du försöker vila efteråt. Brukar alltid sjukanmäla mig två dagar, dagen efter är mest mentalt för hur många som blir befruktade ifall de gått åt skogen hehe.

    De nog ömt skulle ja säga. Hur tyckte du de gick? :)
  • Dhalia
    Tivoli skrev 2021-02-09 20:52:54 följande:

    Hej!

    Tusen tack för dina peppande ord. Är så himla skönt att man kan ventilera här med andra som på riktigt kan förstå vad man går igenom.

    Oj, hur kunde det bli så för er? Jag menar, är inte det första ultraljudet till för att se just hur utvecklingen ser ut och eventuellt öka dosen för att påskynda utvecklingen? Fick ni något ägg att sätta in direkt?

    Förlåt verkligen för min okunskap och om jag ställer alldeles för privata frågor, är helt grön på detta och försöker lära mig allt jag kan. ?? Kram!


    Ja de så bra, man är verkligen inte ensam om de här!

    Ja vid ultraljudet så följer man äggblåsornas utveckling i storlek och vår första IVF så fick dem ut 7 ägg av 16 blåsor så dem förväntade sig mer ägg ut till förhållandet av blåsornas storlek, sen vid andra IVF fick ja högre dos gonal f vid start men då blev de en kaskad ökning första ultraljudet var 8 blåsor sen nästa va helt plötsligt 19 blåsor och fixk ju då totalfrys, vid äggplock blev de 27 ägg totalt. Men en del ägg blev övermogna och en del omogna men 18 ägg var mogna av dessa, men sen blev de inga bra blatsocyster som dem kunde frysa, dem hade en del fragmentering så vi fick ju inte tillbaks något eller till frys. De var ju verkligen en kalldusch. Men de tur man får 3 försök via landstinget kan man säga haha ;)
  • Dhalia
    Anonym0810 skrev 2021-02-10 08:24:29 följande:

    Hej!

    Jag måste bara få fråga vad menas med ET och FET som många av er skriver? Förlåt är rätt okunnig i allt detta.

    Finns det någon som har lyckats bli gravid på första försöket? Om ja, hur många ägg plockades och överlevde osv? Jag sitter själv och väntar på att få resultat om de två ägg som de odlat vidare på för att se om de kan frysas. De var lite långsamma sa de vid äggåterföringen häromdagen. Hade så gärna sett att de gick att frysa för äggplocket hoppar jag gärna nästa gång ???? Hur mådde ni när de gjorde äggplocket?


    Hej

    ET = embryo transfer (syftar till färskförsök)

    FET= frozen embryo transfer

    Jag känner 3 som har lyckats på första försöket där samtliga fick 1-10 till frysen, var ca 3 år sen. Själv ska man snart göra sitt 4 IVF dvs 4e äggplock. På 3e försöket fick vi en blasto till frysen. Så vissa går de direkt och får massa till frysen :)
  • Dhalia
    Anonym0810 skrev 2021-02-10 20:05:42 följande:

    Tack för svar, då vet jag vad det betyder:) jag håller verkligen tummarna för dig/er. När ska du göra äggplocket? Och får man fråga hur många ägg du fått vid dina tillfällen?


    Vi ska starta med sprutor ca 25 feb så börjar närma sig. Ja fick första gången ut 7 ägg, andra 27 ägg sedan 10 ägg. Vi bytte till Menopur på tredje försöket fick mycket jämnare utveckling på äggen då :). Dem två första hade ja gonal f. Men gör ni privat? Läste där uppe att du hade fått en 3dagars tillbaks. Har ni försökt länge?
  • Dhalia
    ace86 skrev 2021-02-12 15:01:30 följande:

    Hej!

    Jag håller tummarna att det går vägen denna gång! Har ni fått några svar på varför ni fått färre i frysen. Vi fick nämligen bara ett till frysen (första IVF:en) och ruvar en tvådagars just nu. Allt såg ju så bra ut enligt läkarna så blev så himla paff av resultatet :( och vill kunna påverka det (om det går) till nästa IVF.


    Nej, man skulle kanske kunna tro äggkvaliten men jag är relativt ung 31 år och min sambo 33. Hans spremaprov var jättebra och jag får ut massa ägg så vi vet inte varför. Eller om de något genetiskt som inte blir bra, men sånt vet dem ju inte heller. Dem första dagarna driver ju ägget på med utvecklingen och sedan styr embryot utvecklingen. Oftast får vi hälften av äggen befruktade så alla blir inte ens befruktade. ICSI gjorde ingen skillnad för oss för man provade en gång när ja fick ut 27 ägg att köra hälften ICSI och andra hälften standard IVF men blev lika mycket befruktat ändå. Första IVFen fick ja också en 2dagars tillbaks men inget till frys förrän 3e IVF. Ja äter sedna ett år nu q10 omega 3, aktiv folsyra började ja med för några månader sedan. Har också börjat med magnesium. Men vid 3e IVF bytte vi till Menopur också. Sen om olika labb kanske också kan ha viss inverkan de vet ja inte heller. Ja har inte så höga förhoppningar på Sahlgrenska faktiskt. Förra året gjorde vi bara en ivf privat så de va ett litet tag sedan vi gjorde sist på Sahlgrenska.
  • Dhalia
    ace86 skrev 2021-02-12 15:01:30 följande:

    Hej!

    Jag håller tummarna att det går vägen denna gång! Har ni fått några svar på varför ni fått färre i frysen. Vi fick nämligen bara ett till frysen (första IVF:en) och ruvar en tvådagars just nu. Allt såg ju så bra ut enligt läkarna så blev så himla paff av resultatet :( och vill kunna påverka det (om det går) till nästa IVF.


    Men ja förstår de frustrerande när man inte exakt vet varför de blir som de blir :( Ja håller tummarna för er :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021