• Dhalia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Annna84 skrev 2021-03-21 08:34:49 följande:

    Den har legat på 8mm inför återföring och det är ok enligt läkarna. Har den varit tjockare för er?

    Läkaren på kliniken sa att man har testat mängder med metoder för att få slemhinnan tjockare men att det inte finns något bevisat som fungerar. Men progynon ska jag läsa på om och ta extra e-vitamin.

    Hur mår ni idag?


    Jag vet inte men tänkte om dem ville prova ifall det fastnar bättre. Eftersom du återförde blastocyster väl?

    Till mig var den 17 mm vid ET hos Livio sist. Och nu mätte dem inte vad jag vet eller kanske inte sa de högt då till mig. Jag hade ju ett UL innan sprutstart och hade på CD 2, 8mm tjock slemhinna, hade då kraftig mens igen. Dem sa då också att den va tjockare pga hysteroskopin jag gjorde i januari, då brukar de öka tydligen.

    Känns okej än så länge testen ökar till mig och tänkte prova vanligt test imorgon och sedan testa på testdagen bara och därefter lägger jag ner alla tester :D är ju självklart orolig inför ultraljudet att de ska sluta upp i ett MA igen, men försöker att inte tänka på de alls :/
  • Dhalia
    Smilla93 skrev 2021-03-21 23:05:15 följande:

    Jag har gjort världens misstag, hämtade alla grejor på apoteket och läste fel på menopur, så har haft den i rums temperatur.. Såg nu att den skulle ligga i kylskåpet, vad gör jag? Har någon gjort samma misstag?


    Det är nog ingen fara eftersom man efter öppnandet förvarar den i rumstemp och håller då i 28 dagar. Men som Kritzy88 skrev ställ in den i kylen och fråga kliniken.
  • Dhalia
    Annna84 skrev 2021-03-22 09:40:14 följande:

    Ja, precis, jag har återfört 3st blastocyster och 2st 2-3dagars utan resultat. Jag ska ställa frågan inför nästa ivf, om slemhinnan fortfarande är lite för tunn.

    Jag väntar nu på tid för hysteroskopin. Gick det bra för dig att göra den och avlägsnade du något? Hur lång tid efter ?operationen? fick du starta med behandling igen?

    Vad härligt att höra att testen ökar, och det låter väldigt bra att du lägger ner testandet efter testdagen. Det blir en sån fruktansvärd stress med de där testen, som gör att det blir svårt att sova. Hur gick det med det vanliga testet idag? Kram


    Då tycker jag det vore värt att ta progynon bara för att utesluta det problemet.

    Ja de gick bra för mig dem tog bort de sista av skiljeväggen, va som tjockare i taket på livmodern. Ja gjorde i mitten på januari och fick starta med sprutor i slutet på februari. Så gick en mens emellan sedan starta jag nästa mens då. Men du har ingen aning när du ska få tid typ är de inom 3 månader eller?

    Jag känner de, de blir stressigt och det är ändå ingen garanti för att det ska gå bra heller vilket är de värsta. Jag tog idag ett rfsu test och fick ett bra streck direkt så nu kör jag bara testdagen så får de va nog :) mer kan jag inte göra och får fokusera på annat och slappna av lite grann tills de dags för ultraljudet istället.
  • Dhalia
    Clemmentina skrev 2021-03-22 12:53:19 följande:

    Nu har jag gjort andra vul. Det blir totalfrys den här gången. :( Blev så ledsen eftersom vi verkligen vill göra färskåterföring och ev få testa med två embryon. Totala antalet blåsor var 18 st och det blir äggplock på onsdag. Sen blir det väl återföring först i maj förutsatt att vi får till frysen, vilket vi ju inte fick sist. :( Usch vad tråkigt det här var! Inte alls vad jag hade hoppats på. När blir nästa behandling för dig? Apropå slemhinnan så var min 14 mm idag.


    Fasiken asså ååhh va dåligt jag kände på mig de nästan när dem valde att fortsätta, då blev de för mycket att spruta just hela helgen. :( ja hoppas så att de blir annorlunda denna gången och att ni får något till frysen <3 men du, kan du inte be dem kolla dina östrogen nivår då och se om de skulle bli risk? Är det inte något sånt man kan kolla upp? Har luddigt minne om de. Men känns som dem tar så minimalt med prover som dem bara kan.
  • Dhalia
    Jenzia skrev 2021-03-22 14:12:57 följande:

    Fick hem min plan för FET, troligtvis blir det i nästa cykel i mitten av april. Trodde den skulle bli helt naturlig, men ska tydligen ta lutinus från återföringsdagen och är rätt besviken på det Kanske låter fånigt, men tyckte det var jobbigt att lutinus gav symptom som om jag var gravid. Plus att min vanliga cykel är såååå stabil, har aldrig någon PMS och min lutealfas är 15 dagar med hög temp efter ägglossning. Så jag lider inte av någon progesteronbrist. Hade 55 vid provtagning, vilket är mer än godkänt. Är det standard med lutinus vid FET? Eller är det för att jag är gammal?


    Låter ju som det är bra lutealfas men då kanske dem tänker pga åldern. Har du fått testa någon gång i naturlig cykel? Eller var detta första IVF ni gjorde?
  • Dhalia
    Clemmentina skrev 2021-03-22 20:23:12 följande:

    Så tråkigt! Helt sjukt vad de växte på också. I fredags var största äggblåsan 14 mm och nu 26. De ska väl växa 1,5 mm per dag!? Ingen aning om de kan kolla upp det med blodprov. Men nu är det ändå för sent. Har ju fått en annan spruta än Ovitrelle att ta ikväll. Får bara hoppas att vi får något/några fina embryon till frysen.


    Ja vet inte jag trodde ju själv mina va för små och att dem inte skulle hinna bli stora, hade ju liknanade storlek som dig, kanske att den största va 17 mm men många va 11mm också. Då har du fått kanske gonapeptyl va? Aa nu blev de som de blev kanske blir de bättre nu håller alla mina tummar att de blir till frys, önskade ju verkligen att ni skulle få tillbaks nu och två st <3
  • Dhalia
    Jenzia skrev 2021-03-25 12:30:04 följande:

    Gud vilken jobbig väntan! Håller verkligen tummarna för att hela gänget blev befruktat! Ja, du får ju ändå rätt många ägg så känns inte som om du har låg äggreserv iaf. Antar att det kan vara de små folliklarna som inte innehåller ägg?

    RMC i Malmö ger inga garantier om att vi får plats vid nästa mens, men förhoppningsvis blir insättning i slutet av april.

    Yes, jag tempar Brukar ha en rätt bra tempökningen efter ägglossning, mellan 0,2-0,3 grad. Sen brukar jag få ytterligare höjning ca en vecka in. Kan skicka en bild

    Cykeln innan vi gjorde IVF.


    Jäklar vilket fint diagram asså. Min ser ju skit ut inte alls lika tydlig så la ner tempningen haha. Tror jag behöver progesteron helt ärligt ;)
  • Dhalia
    Lillaälta skrev 2021-03-25 21:55:33 följande:

    Vi har äntligen fått godkänd remiss för ivf och första möte inbokat på Livio Gärdet den 21 april :)

    Dock så ska jag ha mens typ den 20-21 april. Har läst att man tar sprutor från dag 3, kan jag då påbörja direkt efter mötet eller tror ni att jag måste vänta till nästa mens?


    Man kan börja dag 2 och senast dag 3. Har ni tur så kanske det går bra att börja direkt om dem inte har för många patienter. Oftast går det väl direkt med privat. Håller tummarna att ni inte behöver vänta en hel månad !
  • Dhalia
    Sweetpineapple skrev 2021-03-30 12:35:39 följande:

    Hej! Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Idag har jag varit på vul på RMC. Fick se en liten böna på 13 mm med ett hjärta som slog. Sjukt tacksam för det. Svårt att hålla sig från att gråta när man satt i gynstolen.

    Imorgon ska jag till endokrinkirurgen för min knöl de hittat i halsen. Fick göra vul idag för att säkerställa en frisk graviditet så de tar hänsyn till det vid behandling av knölen.

    Jag håller verkligen tummarna för er alla i tråden. Jag tittar in här då och då men ska nu försöka lita på att jag faktiskt nu är gravid, v 7+6 idag.


    Skänker verkligen hopp, så fin bild på lillen :) Hoppas allt ska ordna sig med knölen!
  • Dhalia
    Kakelugn skrev 2021-04-02 14:12:26 följande:

    Hej

    Vi har försökt i tre år på egen hand och med ägglossningsstimulering. Första IVFen nu och det visade sig vara manlig faktor.

    Nu är jag på dag 14 efter plock, alltså beräknad mens väl? Testdag på måndag... Men så klart kunde jag inte hålla mig och har testat sen dag sju efter ovitrelle för att se när den går ut kroppen. Men sen dess har jag aldrig fått negativt så det är svårt att tro på att jag är gravid. Någon som varit med om falskt positivt pga ovitrelle 16 dagar efter man tog sprutan? Har inte börjat blöda än...


    Hej, helt klart att lillen tog sig och inte Ovitrelle. Grattis :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021