• Anonym (L)
    Wed 30 Dec 2020 19:15
    1429 visningar
    30 svar
    30
    1429

    Bonusdotter vill vara mamma?

    Jag undrar också var pappan är? Vad säger han om det här? Du har väl pratat med honom?

    Det låter som att hon är väldigt förtjust i sin lillebror och vill vara med. Vad kul att hon är så engagerad men jag förstår också att det är jobbigt när hon inte lyssnar på dig, då blir det ju liksom för mycket. Förmodligen vill hon bara vara med och kanske är rädd att hamna utanför annars. Hon vill att lillebror ska tycka om henne mest, förmodligen. Hon är ju trots allt bara sex år så vad kan man förvänta sig?

    Det är nog bara att fortsätta vara pedagogisk och försöka få henne att lyssna. Ta kontroll över situationen, det är trots allt du som är den vuxna här. Du bestämmer. Sedan är det ju också så att även pappan har ett ansvar. Han får faktiskt lära sin dotter vad som är okej och vad som inte är okej och prata med henne om det här.

    Det är ju jättefint att hon vill vara delaktig men hon varken kan eller ska göra allt. Såklart ska hon få vara med och byta blöja ibland, leka, mata och sådant, men inte hela tiden. Du och hennes pappa måste sätta gränser och vara tydliga med vad som är okej och vad som ej är okej, till exempel att det inte är okej att mata lillebror med för varm gröt eftersom att det kan vara farligt. Hon bestämmer inte när han har ätit upp, det gör du. Ni får försöka förklara för henne och sätta upp gränser.

    Jag förstår också att det kan kännas lite som att hon inkräktar i din mammaroll men försök skaka av dig de känslorna - hon är sex år och storasyster till din son, varken mer eller mindre än det. Du är mamma till din son och det är du och pappan som bestämmer och sätter gränser, inte din bonusdotter.

  • Anonym (L)
    Wed 30 Dec 2020 19:18
    #7

    Jag undrar också om hon gör likadant när det är pappan som har hand om sonen?

Svar på tråden Bonusdotter vill vara mamma?