Inlägg från: Aliona |Visa alla inlägg
  • Aliona

    6 månaders som ammar varje timme på natten

    Jag antar att ni har börjat med mat så kanske en stor portion gröt innan sängdags?

    Hur långe har ni provat med att natta om på annat sätt? Min sin blev också arg när vi ändrade vanor men om vi föräldrar var bestämda och trygga i vårt beslut så gick det över på några dagar och sen var han glad ich nöjd med den nya ordningen.

  • Aliona
    segelvind skrev 2020-12-31 08:32:25 följande:

    Tack för ditt svar!

    Vi har börjat med annan mat men tycker inte att han äter så mycket. Ska testa med mer gröt!

    Vi har inte testat helhjärtat skulle jag säga. Hur valde ni att natta/söva om?


    Första fem månaderna nattammade jag eller gav andra mamman ersättning (han klarade båda flaska och bröst från födseln). Sen ändrade vi det till att ge lite varmt vatten på natten. Sen tog vi bort det också. Då sov han i barnvagnen på natten och vi gungade/ vaggade barnvagnen till han somnade om. Sen när han blev för stor för liggvagnen flyttade vi över honom till egen säng och då blev det jobbigt ett tag. Vi försökte undvika att ta upp honom eftersom vi vaknade till mer av ansträngningen och han tenderade att vakna igen när vi lade ner honom så vi strök honom över ryggen eller klappade på rumpan och hyshade. Eller typ viskade ?mamma är här-sov nu?. Sen hade han napp också och visst var det ett snabbt sätt att lugna honom, men problemet var att han vaknade när han tappade nappen.

    Som allra bäst sov han när han fick stor mål mat (välling eller gröt) precis innan läggdags, ingen nattmat eller dryck och så lite aktivitet som möjligt när han vaknar. Då hade han vant sig av vid att saker som amning, vyssande i famnen och sånt skulle hända, men det tog som sagt lite jobb innan vi kom dit. Varje gång vi skulle ändra något verkade det stört omöjligt och vi blev så förvånade hur lätt det gick efter bara några dagars etablering av nya vanorna.

    Lycka till - din sömn som mamma är ofantligt viktig för att du ska orka och vara bra. Prioritera den!
Svar på tråden 6 månaders som ammar varje timme på natten