Inlägg från: Newrieskye |Visa alla inlägg
  • Newrieskye

    Berätta för syskon tidigt?

    Har en snart tre-årig dotter som haft för sig att jag har haft en ?bebis i magen? i flera månader efter att ha sett på Daniel Tiger och Greta Gris där Daniels mamma och Karin Kanins mamma varit gravida ;D.

    Det har inte spelat någon roll att jag sagt att det inte varit så, hon har ändå trott att alla vuxna, även män har det.

    Dessutom verkar hon tro att vi alla bara går runt och har bebisar i magen, inte direkt tänka att det betyder att det kommer en bebis om 9 månader.

    Så nu när jag ÄR gravid så har jag sagt ?kanske det ja, vi får se? men hon har inte reagerat på det, hon reagerar likadant som när jag sagt ?nej, det har jag inte?.

    Det kanske är svårare i 4-årsåldern om din dotter kan lägga ihop saker på ett annat sätt och förvänta sig ett syskon inom en viss tidsperiod.

  • Newrieskye
    Oblivia skrev 2021-01-12 22:32:03 följande:

    Min dotter hade en sån period runt 2,5-3 år, där hon la händer på min mage och sa: "mamma, det är en bebis här inne". Sen gjorde hon samma sak på morfar ????


    Hahaha, ja, hon gör det på sin pappas antydan till chipstuttar också ;D mindre populärt tror jag.

    Hon har förstått att manmor KAN ha det men det blir för henne att alla vuxna oavsett kön och ålder alltid är gravida ;D

    Hon tror oftast att det är brösten som är ?bebisarna? eftersom dom sticker ut mest. Jag förklarar varje gång att det inte är så men hon bara rättar mig tillbaka som om det är jag som inte förstår, så för hennes del är detta inte ett känsligt ämne alls, hon är för liten och oerfaren som ensambarn hittills att koppla ?bebis i magen? till några konsekvenser irl.
Svar på tråden Berätta för syskon tidigt?