• Fri 1 Jan 2021 20:29
    7634 visningar
    96 svar
    -1 +1
    96
    7634

    Hon kräver mig på underhåll men jag får inte träffa mitt barn

    Hej

    Jag behöver råd från någon kunnig innan jag bryter ihop. Min f d sambo och jag separerade för 2.5 år sedan och vi har ett barn tillsammans. Problemet är att min fd sambo under dessa år utsatt mig för umgängessabotage. Hon hittar på ursäkter så jag inte kan träffa mitt barn. När jag ringer mitt barn skriker Hon att barnet ska lägga på luren, ger hen telefonförbud och stänger av telefonen speciellt vid högtider som jul,födelsedagar m.m.

    Det är så mycket som hon gjort för att sabba vår relation eller chans att träffas så det är inte ens nån mening att nämna men nu till ett till problem som dök upp före jul.

    Jag betalar underhåll varje månad och har alltid skött det trots att jag som sagt aldrig får träffa mitt barn. Men nu har hon ansökt om att göra utmätning på min lön så hon kan få mer. Detta gör mig förbannad av 2 skäl. Det ena är att jag väntar barn och ska köpa hus med min nya sambo och det andra för att jag inte får träffa mitt barn alls !! Det finns ingen ö k eller skriftligt på att hon ska ha barnet heltid utan hon förfalskade min underskrift och flyttade med barnet till. Luleå jag har blivit rådd att ta det med familjerätten men de säger det är frivilligt för henne att dyka upp... vilket hon inte kommer göra..så vad i helvete liksom!?

    Hur i helvete ska jag göra?? Har hon rätt att göra en utmätning på lönen och kräva mer när jag aldrig ens får träffa mitt barn.Mitt barn måste smyga utanför huset och viska för att kunna prata med mig i telefon..blir så förkrossad. Jag tjänar ganska bra men saken är den att vi ska köpa hus och vi har en liten på väg och det känns helt enkelt inte rimligt när jag aldrig får träffa honom ens... råd tack för den som har . Tack på förhand

  • Svar på tråden Hon kräver mig på underhåll men jag får inte träffa mitt barn
  • Anonym (Carl)
    Fri 1 Jan 2021 22:39
    #52
    Anonvm skrev 2021-01-01 22:37:01 följande:

    Precis som andra redan skrivit...

    Du borde ha tagit tag i detta långt långt tidigare, det enda som gjort det möjligt för ditt ex att flytta med barnet och stänga dig ute är ditt platta agerande.

    Givetvis är det bäst om man kommer överens med den andra föräldern o kommer fram till lösningar i samförstånd..... Men när man märker att detta inte fungerar och man blir fullständigt överkörd av den andra föräldern som fått för sig att den har rätt att bestämma...

    Det är då man ställer sig upp o gör allt i sin makt för att hävda sin rätt att vara förälder till sitt eget barn, och ditt barns rätt att ha båda sina föräldrar i sitt liv.

    Du skulle ha satt igång hela karusellen med familjerätt/socialen, advokat och en runda i tingsrätten direkt när ditt ex började anse sig har makten att bestämma villkoren för dig att träffa ditt barn.

    I praktiken har du beviljat henne den rätten nu genom att inte sätta ner foten ordentligt redan från start.

    Den bistra sanningen är att nu är det försent, nu är barnet och modern etablerade på den nya orten och barnet anses rotat i sin vardag. En stämning ang vårdnad och boende nu skulle avgöras av kontinutetsprincipen och det skulle med all sannolikhet resultera i enskild vårdnad samt boendet på heltid hos modern, du får umgänge varannan helg.

    Jag gillar inte alls att jag även tycker mig kunna läsa mellan raderna att du verkar mera upprörd över att barnets mor nu försöker få ett högre underhållsbidrag av dig än vad du är över att bli överkörd som förälder och utestängd ur ditt barns liv...


  • Fri 1 Jan 2021 22:41
    #53
    +1

    Vilken sorglig soppa för, framförallt, er dotter. Det är synd när samarbetet inte fungerar (oavsett orsak) för barnet.

    Du behöver vända dig till familjerätten för ni behöver få ordning på detta på ett sätt som är bäst för er dotter. Du har gjord vad du kan för att få till samarbetet genom samtal med mamman utan att detta gett frukt.

    Vårdnadstvist läsning:

    https://www.vårdnadstvist.nu/vad-innebar-umgangessabotage

    www.domstol.se/amnen/familj/foraldrar-och-barn/vardnad-boende-och-umgange/

    Försäkringskassans sätt att räkna ut underhållet (om du inte redan har kunskap om det):

    www.forsakringskassan.se/privatpers/foralder/for_foraldrar_som_inte_lever_ihop/sa-har-beraknas-underhallsbidrag

    Här kan du läsa för mer info angående vad jag misstänker mamman ansökt om hos kronofogdemyndigheten:

    www.kronofogden.se/Ansokaomverkstallighet.html

    www.kronofogden.se/AnsokanVerkstallighetunderhallsbidrag.html

    Jag hoppas det löser sig för dottern och dig anonyma-vännen-till-HelloWorld!

  • Anonym (Jade)
    Fri 1 Jan 2021 22:47
    #54
    -1 +3

    Du har ju accepterat det här upplägget tills det handlade om pengar. Så krossad och handlingsförlamad verkar du inte vara eftersom du har skaffat ny sambo och har ett nytt barn på väg. 


    Hur kommer det sig att du inte kämpade för ditt barn redan när mamman flyttade? Skulle en vårdnadstvist vara värre för barnet än att förlora sin pappa?

    Att du handlar och sätter ner foten nu handlar ju bara om att du inte vill betala. Om du har bra ekonomi kan du väl unna ditt barn lite extra. Hur gammalt är ditt barn?

  • Anonym (Betal­a för barnet­)
    Sat 2 Jan 2021 00:42
    #55

    Jag beklagar din situation men jag har lite svårt att förstå hur du kan dra paralleller mellan umgänge och underhåll. Det är ju inte så att underhållet är en slags betalning för umgänget.

    Jag förstår att det är utmattande att behöva handskas med en sån människa som barnets mamma. Samtidigt undrar jag om du verkligen prövat allt för att kunna ha umgänge med ditt barn. Om du redan tidigt haft kontakt med familjerätten hade du kanske haft bevis för att det vore otroligt att du själv skulle skriva under på att ditt barn fick flytta. Har du kontaktat en jurist, stämt mamman i rätten på umgänget osv?

    Som sagt, jag ser ju att du befinner dig i ett svårt läge men jag tänker ändå att den som betalar högst pris i detta är ditt barn som berövas sin pappa. Inte du, som får betala lagstadgat underhåll.

  • Anonym (Barne­ts bästa)
    Sat 2 Jan 2021 04:30
    #56
    +1

    Det var ett misstag att tro att det är "för barnets bästa" att inte "bråka" när du inte får träffa el ens prata i telefon med barnet. Det är aldrig för barnets bästa att inte få träffa bägge föräldrarna (om det inte är misshandel etc i bilden).

    Ni föräldrar har alltså i teorin gemensam vårdnad men i praktiken har mamman enskild vårdnad och du har inte ens umgängesrätt.

    Du kan ju begära ensam vårdnad själv med hänvisning till mammans umgängessabotage. Dvs du kan påpeka att du aldrig skulle hindra barnets umgänge med modern, så om du får ensam vårdnad får barnet tillgång till sina bägge föräldrar.

    Men det kan vara svårt att få iom att bägge bor i en annan stad.

    Så du får begära en gemensam vårdnad i praktiken men utan bestämda tider när ni träffas blir väl allt som förut?

    Men även om mamman får ensam vårdnad har du fortfarande rätt till umgänge.

    Så kämpa som ett lejon för att få träffa ditt barn, ge inte upp bara för att mamman sätter käppar i hjulet. Du vill väl inte att barnet en dag känner "pappa brydde sig inte om mig". Får hon inte träffa dig så går hon också miste om att träffa sitt syskon, det barn som du får med din nya sambo.

  • Anonym (Ö)
    Sat 2 Jan 2021 06:16
    #57
    +1

    Urkundsförfalskningen ska såklart polisanmälas, oavsett om polisen tror det är svårt att bevisa.

    Stäm henne i tingsrätten. För barnets skull.

  • Anonym (Prick­en.)
    Sat 2 Jan 2021 08:27
    #58
    +1

    Du måste kontakta en familjejurist och gå via familjerätten. det hon håller på med kan du anmäta till soc då även om hon sett till att få ensam vårdnad osv så har barnet fortfarande umgänges rätt med sin andra förälder, alltså något som hon har nekat barnet. Allt bi skriver o säger framöver ska du börja spela in och dokumentera ifall hon försöker flippa det på dig senare har du tur så kan du få hon att ersänna vad hon gjort via tex telefon eller något. Angående att hon påstår att du inte betalt underhåll i tid osv så antar jag att du har skickat det från ditt konto? Isf borde du kunna få ut den dokumentationen från banken och anmäla henne för förtal. Men mitt starkaste råd är att kontakta någon inom familjejuridiken. Hoppas du kan lösa det för det hon håller på med är inte okej för fem öre och det är skadligt för barnet. Det står tom i Sveriges lag att barnen har rätt till bägge föräldrar. Men ha inte nå mer konkontakt med henne om du inte dokumenterar vad hon håller på med för isf käre det komma fram vad hon håller på med förr eller senare. Dessutom det hon gjort är kidnappning så även om polisen säger att det står ord mot ord så måste dom ändå kolla upp det för det är bedrägeri.

  • Anonym (Prick­en.)
    Sat 2 Jan 2021 08:33
    #59

    Polisen borde åtminstone kontaktat soc ifall av kidnappning eller nå...

  • Sat 2 Jan 2021 09:33
    #60
    Anonym (Betala för barnet) skrev 2021-01-02 00:42:31 följande:

    Jag beklagar din situation men jag har lite svårt att förstå hur du kan dra paralleller mellan umgänge och underhåll. Det är ju inte så att underhållet är en slags betalning för umgänget.

    Jag förstår att det är utmattande att behöva handskas med en sån människa som barnets mamma. Samtidigt undrar jag om du verkligen prövat allt för att kunna ha umgänge med ditt barn. Om du redan tidigt haft kontakt med familjerätten hade du kanske haft bevis för att det vore otroligt att du själv skulle skriva under på att ditt barn fick flytta. Har du kontaktat en jurist, stämt mamman i rätten på umgänget osv?

    Som sagt, jag ser ju att du befinner dig i ett svårt läge men jag tänker ändå att den som betalar högst pris i detta är ditt barn som berövas sin pappa. Inte du, som får betala lagstadgat underhåll.


    Nja paralleller och paralleller...jag blir ekonomiskt utpumpad (detta är inte enda grejen) så klart man nu blir less. Sen är umgänget såklart det viktigaste .

    Jag har gjort det tidigare men inte stämt henne men det är det somjag kommer göra nu. Saknar mitt barn nåt oerhört
  • Anonym (Engag­emang?­)
    Sat 2 Jan 2021 09:37
    #61
    HelloWorld skrev 2021-01-02 09:33:25 följande:

    Nja paralleller och paralleller...jag blir ekonomiskt utpumpad (detta är inte enda grejen) så klart man nu blir less. Sen är umgänget såklart det viktigaste .

    Jag har gjort det tidigare men inte stämt henne men det är det somjag kommer göra nu. Saknar mitt barn nåt oerhört


    Skulle du kunna svara på hur mycket du betalat i underhåll? För om det är en summa om understiger det lagstadgade så har hon ju helt klart rätt att få mellanskillnaden retroaktivt. Har du betalat som du ska eller mer, vilket det låter som när du säger att du blir ekonomiskt utpumpad, så här hon inget att komma med.
Svar på tråden Hon kräver mig på underhåll men jag får inte träffa mitt barn