Inlägg från: Anonym (Kent Clark) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kent Clark)

    Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?

    En vidareutveckling av en tidigare tråd jag skrev. Jag har gått med i en Facebooksida på nätet för singlar som söker seriöst. Man lägger där upp ett foto på sig eller något annat och skriver något om man vill, och sen får andra skriva tillbaks eller gilla inlägget. Något jag tycker är intressant är att det bara några av alla män som får nån reaktion på sitt inlägg, och ett fåtal (ca 5-10%) män som får ganska mycket kommentarer. Dessa män är de snyggaste och manligaste männen. Samtidigt så får i stort sett alla kvinnor kommentarer från män (som jag sett så är alla trevliga sådana, alltså inga om sex och så) och många får väldigt mycket kommentarer. 

    Så jag undrar varför ser det ut på det viset? Många av de män som lägger upp foton ser ju enligt mig helt OK ut, verkar schyssta, har bra jobb osv. Ja några ser ut som de nyss kommit ur mentalsjukhuset också... Men varför får inte dessa män några kommentarer alls? Jag förstår inte. 

    Jag har alltid trott att det är män som går på utseendet. Men här verkar det ju som att det är kvinnor som gör det? 

    Om de flesta kvinnor ska slåss om 10% av alla män och som det verkar på den här sidan inte ger de andra männen nån chans så blir ju väldigt få personer tillsammans. Det vore kul om vi kunde reda ut det här!

  • Svar på tråden Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Allis) skrev 2021-01-04 14:59:32 följande:

    Det säger sig väl själv att i en internetmiljö där man blandas med ett gäng 10:or på skalan så kommer de flesta av båda könen som sorterar utan att känna personen att gå på utseende, eftersom det är det man mest lägger märke till?

    I verkligheten där vi kan lära känna personer tror jag vi beter oss lite annorlunda, men det finns för all del rätt mycket forskning på att män går mer på utseende och kvinnor mer på status/pengar, också.

    Sen tror jag att de som flåsar runt på dejtsajter är mer ytliga än genomsnittet, för annars hade de troligen hittat någon i sin omgivning (om de inte bor i minsta byn ute på landet förstås).


    På den här sidan så får nästan alla kvinnor kommentarer på sina inlägg, och väldigt många får massor av kommentarer. Alla tjejer ser inte ut som 10:or precis. Så på så vis ger i alla fall männen mer chanser till fler kvinnor för vidare kontakt, medan de flesta män får inget eller väldigt lite gensvar alls.

    Det märks väl vilka män som får mycket, och det har sällan att göra med bra presentation. Männen ser väldigt bra ut, och har manligt utseende.

    Ok det kanske du har rätt i att de som agerar där är mer ytliga. Men jag gick dit för att se om det fanns nån chans att träffa någon där då jag inte träffar så mkt folk IRL. Blev dock skrämd över hur det såg ut! Har inte vågat lägga ut nåt och kommer nog inte göra det heller. 

    Jo IRL så lär man ju känna en person samtidigt som utseendet finns där så det kanske är fler som får chansen där än på den här sidan.
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (xy) skrev 2021-01-04 15:12:42 följande:

    Det finns en obalans i alla dating och raggning. Det finns betydligt fler män som kan tänka sig ha sex med nästan vem som helst oavsett känslor, utseende eller ålder mm jämfört med hur många kvinnor som kan tänka sig att ha sex med nästan vem som helst.

    Som kille kan man testa det genom att t ex regga sig på QX. Mycket mer uppmärksamhet blir det och vill man ha sex går det oftast att ordna på kort tid.

    Det här har lett till en viss anpassning. Många killar kontaktar väldigt bredd och till många och hoppas att någonting ska hända någonstans. Många tjejer har ledsnat på att bli sexraggade och blivit mer avvaktande och sorterande.


    Jo så är det. Det märkliga här är att kvinnorna verkar inte läsa av någons personlighet bakom utseendet, utan bara vara intresserade av hunken eller den snygga träningskillen som ser ut som en modell. Det är så märkligt, varför blir alla andra män bortsorterade så brutalt? Hade det varit mer linjärt att halvsnygga killar fick lite respons hade det ju sett mer logiskt ut.
  • Anonym (Kent Clark)

    Alltså tjejer, en kille är inte bara ett utseende tjejer, det är en personlighet också! Ni vill väl inte bara bli ihop med nån som ser bra ut eller? Det verkar ju så om man går in på den här sidan. Eller är det bara ytliga kvinnor där?

  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Allis) skrev 2021-01-04 15:29:06 följande:
    Sen vet du inte heller hur många av de kvinnorna som är fejkprofiler/botar. När det finns färre kvinnor på sajterna så händer det att saker uppfinns istället.
    Det här är Facebook och profilerna kollas innan. En och annan har varit fejk men det anmäls snabbt. 

    När jag räknade de 100 senaste nya medlemmarna så var det ung 50/50 män kvinnor.
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (N) skrev 2021-01-04 15:37:35 följande:
    De är helt enkelt inte intresserade av dig!
    Jag har ju inte ens lagt upp mig själv där, om du läst tråden. Jag bara observerar hur det ser ut. 
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (T) skrev 2021-01-04 16:23:22 följande:

    Mmm och detsamma gäller snyggaste tjejen på dejtingsidan. Varför får hon 100% uppmärksamhet? Varför får Katarina som är Katanga och älskar katter inte samma respons av män?


    Det är betydligt fler tjejer som får mycket respons än killar. Nästan alla tjejer får nån respons. Det är nästan som att det är tvärtom. Att 90% av tjejerna får mycket respons, medan 10% av männen får mycket respons.
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Sara) skrev 2021-01-04 15:44:02 följande:

    I ett forum där peraonligheten är svår att uttrycka så lär utseendet spela stpr roll liksom "ytligare" saker, som jobb, fritidsintressen och hur man uttrycker sig i text.

    Att ha förmåga att uttrycka sig charmigt och intressant i text i kombination med att presentera intressanta foton där man ser lagom snygg ut, är nog ett bra framgångsrecept på nätdejtingsidor.

    Sen kan ju andra saker spela roll, som var man bir tex. Bor man i en liten ort kan det ju bki avårare av sånda skäl.


    Men varför är det bara en liten del av männen som är tillräckligt snygga, medan en stor del av kvinnorna är tillräckligt snygga för att få mycket respons? 

    Kan det vara att personligheten trots allt väger mycket mer för kvinnor för att bli intresserade av män än tvärtom? Och de snyggaste männen är så snygga att personligheten har liten betydelse för attraktion?
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Sara) skrev 2021-01-04 16:21:14 följande:
    Vad säger det då? Att vissa män inte bryr sig minsta lilla om vem de skriver till? Anser du det vara positivt?
    Antingen att de är desperata för de får så lite respons överhuvudtaget, eller att män ger fler kvinnor en chans att visa vem dem är? 

    Eller att män är mer ute efter sex och helt utsvultna!
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Sara) skrev 2021-01-04 16:10:04 följande:
    Jag tänkte sammma sak och tror jag föreslog det som skäl till ts i den andra tråden. Skriver man öppet så är det väl för att kommentera en rolig kommentar eller liknande. Vill man ha mer personlig kontakt känns det enklare med ett pm

    Men ts, hela upplägget för gruppen är ju väldigt ytligt. Så har du emot att man går på utseendet så är det nog inte rätt forum för dig. Varför är du ens med där?
    Grejen är att det verkar vara lite "förbjudet" att skicka pm till folk där utan att fråga om lov först, särskilt för tjejer. Så det blir att folk får skriva kommentarer i inläggen. T ex "Goddag! Du verkar trevlig! Får jag pm:a dig?" Lite fånigt tycker jag för vill man inte svara i pm låter man bli, och är personen jobbig får man blocka. 

    Jag letar efter ställen att träffa någon... Match t ex är väl i princip samma sak, och vad man hört tidigare att det är en oftast liten klick av män som får svar, de snyggaste. Men på den här FB-sidan finns även viss underhållningsvärde och fascination över att få se hur det går till, lite som att se bakom kulisserna på andra dejtingsidor, eftersom allt är öppet här.
Svar på tråden Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?