• Anonym (Kent Clark)

    Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?

    En vidareutveckling av en tidigare tråd jag skrev. Jag har gått med i en Facebooksida på nätet för singlar som söker seriöst. Man lägger där upp ett foto på sig eller något annat och skriver något om man vill, och sen får andra skriva tillbaks eller gilla inlägget. Något jag tycker är intressant är att det bara några av alla män som får nån reaktion på sitt inlägg, och ett fåtal (ca 5-10%) män som får ganska mycket kommentarer. Dessa män är de snyggaste och manligaste männen. Samtidigt så får i stort sett alla kvinnor kommentarer från män (som jag sett så är alla trevliga sådana, alltså inga om sex och så) och många får väldigt mycket kommentarer. 

    Så jag undrar varför ser det ut på det viset? Många av de män som lägger upp foton ser ju enligt mig helt OK ut, verkar schyssta, har bra jobb osv. Ja några ser ut som de nyss kommit ur mentalsjukhuset också... Men varför får inte dessa män några kommentarer alls? Jag förstår inte. 

    Jag har alltid trott att det är män som går på utseendet. Men här verkar det ju som att det är kvinnor som gör det? 

    Om de flesta kvinnor ska slåss om 10% av alla män och som det verkar på den här sidan inte ger de andra männen nån chans så blir ju väldigt få personer tillsammans. Det vore kul om vi kunde reda ut det här!

  • Svar på tråden Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?
  • Anonym (Ointresse)
    Törstiga tuppen skrev 2021-01-04 19:30:49 följande:

    Om männen slutade att skriva till allt och alla för att de är kvinnor och ägnade en enda tanke på om de tyckte att kvinnan var intressant så skulle det jämna ut sig. Det är inte kvinnorna som är kräsna. Det är männen som gillar och kommenterar utan eftertanke. 


    Hoppet för 90% av männen är att någon av bottenskrapet av kvinnorna väljer någon av dem.
  • Anonym (***)
    Anonym (Kent Clark) skrev 2021-01-04 20:01:13 följande:
    Ja många män är desperata. Men om inte kvinnor är kräsna, varför gillar de nästan bara män som är 9:or och 10:or? Är inte det att vara kräsen på utseende?
    Man vill väl undvika de desperata killarna...
  • Anonym (***)
    Anonym (Kent Clark) skrev 2021-01-04 20:02:21 följande:
    Inte för män heller där de flesta inte får några mejl. Nätdejting är ren skit.
    Ändå hänger så många män där...
  • Anonym (Sara)
    Anonym (90/10) skrev 2021-01-04 18:55:38 följande:

    Att skriva ett meddelande och skicka till 100 kvinnor kvickt gjort.

    "Tjenna tjejen,, hur e läget? Ligger i soffan och e så jävla trött..körde ben ikväll,,imorgon kommer jag inte upp ur sängen? ?!!. Tränar du eller??. Vore Nice å ses $$!!"

    Som man är du körd utan ett hunnit utseende. Går inte att kompensera bra text med sämre utseende. Sedan finns det såklart undantag och de är få.


    Jag skrev om att jag inte förstod poängen med att skriva till en person som vare sig har foto eller någon som helst profiltext, alltså en helt tom profil,. Jag förstår inte den poängen mer för att det går fort.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Kent Clark) skrev 2021-01-04 18:49:46 följande:

    Om du är ute på en fest då pratar du aldrig med någon där för du vet inte något mer om dem? Låter inte helt troligt... Det är samma sak här, man skriver ofta till personer för man är nyfiken på vem dem är och vill lära känna dem mer och se om man har personkemi.

    Förr i tiden när bara textchatter fanns så var ALLA helt anonyma med bara ett namn. Folk skrev till alla möjligt och började prata med varann och en del funkade man med och andra rann det bara ut i sanden. Jag tycker inte det är konstigt alls. Det som är lite konstigt är dock att så många kvinnor skriver till de allra snyggaste männen, medan så få skriver till alla andra män.


    Jag har aldrig varit på en fest där en person vare sig syns eller hörs.

    Hur kan man vara nyfiken på en person om man inte vet något annat om personen än att det är en kvinna? Vad är det att vara nyfiken på? Uppriktigt nyfiken på svaret på det.

    Jag tänker att det bör finnas något hos den personen som hör en nyfiken, om det än är någpt så litet som ett trevligt leende eller en annorlunda frisyr. Något litet som gör en hyfiken på jist den personen.

    Dessutom tror jag att det är få kvinnor som svarar en man som skriver innan hon ens hunnit lägga in nån info i profilen, just av de skälen jag skrev ivan. Hom vill ju att killen ska vara nyfiken på henne. Inte skriva till henne enbart för atthon är kvinna.

    Så dels förstår jag inte poängen, och dels tror jag inte att det ger något alls.
  • Anonym (Noll koll, hur träffar man nån?)

    Jag har testat Mötesplatsen, Badoo (här i Sverige fick jag ingen respons men när jag for till London i en vecka höll mobilen på att brinna upp, när jag landade på Arlanda var det tyst igen) Match och slutligen BC.
    Möteslatsen, där fick jag en del mail från 70 +, få i min egen ålder som då var 52. Många som bara skrev Hej och inget mer. 
    Badoo där var jag inte intressant i Sverige. 
    Match, ja...jag bor i Jämtland, ca 30 män från länet gillade min profil och jag skrev meddelande till 25 kanske. Tänkte att nu ska jag ge det en chans. Det finns nog nån där ute även för mig. INTE ETT SVAR! Bodde jag för nära, för gammal, för tjock, vad vet jag? 
    Testade på skoj BC och som seden sig bör så bestod min profilbild av byst och rumpa. Inget ansikte och helkropp som på de andra. 1000 mail på 2 veckor...
    Omöjligt att hantera. Omöjligt att svara. Bara omöjligt att ens försöka börja. Jag avslutade mitt konto. 
    Så profilbild med ansikte och presentation av mig och mina intressen funkade inte alls. 
    Fortfarande singel. 

  • Anonym (90/10)
    Anonym (Sara) skrev 2021-01-04 21:51:20 följande:

    Jag skrev om att jag inte förstod poängen med att skriva till en person som vare sig har foto eller någon som helst profiltext, alltså en helt tom profil,. Jag förstår inte den poängen mer för att det går fort.


    Men det handlar ju om desperation. Ex. Någon skriver att den vill träffa icke-tatuerad man och trots det skriver många tatuerade män därför de är desperata efter någon respons från vem som helst. Tänk krogen där fulle Johnny frågar tio brudar om de vill dansa, men ingen vill dansa och Johnny blir ensam.

    Han har heller inte varit selektiv. Så fungerar största flertalet män. Tro inte att du är någon unik den andre valt ut att ta kontakt med.
  • Anonym (5556666)

    Jag tror att män överlag har ett mycket bättre självförtroende och tro på sig själva än vad kvinnor har. Jag som mindre attraktiv kvinna skulle ALDRIG vara på ett ställe där folk kommenterade mitt utseende eller det jag sa.

    Däremot tror jag att jag skulle kunna charma någon om jag fick chansen att lära känna nån lite innan och han skulle kunna se förbi att jag inte var nån 8-9 utan en 2.a / 3.a

    Jag tror även att män överskattar sitt utseende i större utsträckning än vad kvinnor gör. Många kollegor / vänner tycker att de är guds gåva till kvinnan medan jag nedvärderar eller tom undervärderar mitt utseende.

    Slutligen tror jag att många killar/ män hamnar på efterkälken i parbildningen eftersom att de hellre hänger vid datorn eller umgås med likasinnade via spel online. De tycker ofta att det är intressantare att få spela än umgås med andra människor och lär sig aldrig riktigt hur de ska komma i kontakt m tjejer eller hur de ska tilltala/ prata med tjejer. När de sen är redo för parbildning och vill träffa någon inser de att det är för sent. Många vet inte hur de ska hitta nån när många redan är upptagna.

  • Anonym (Noll koll, hur träffar man nån?)
    Anonym (90/10) skrev 2021-01-04 16:28:35 följande:
    Min erfarenhet är att många män försöker med allt och alla. De skriver även till kvinnor vars önskemål de inte på något sätt uppfyller.

    Desperation.
    De skriver som du säger till allt oavsett om man matchar eller ej.  Jag valde att lägga ett avstånd på högst 15 mil från mig. Jag vill inte ens börja kommunicera med någon som bor 60 mil söderut oavsett hur underbar han möjligen är. Många blev sur för det.  "vill man så kan man" och massa konstiga saker fick jag höra. 
    En del bodde 110 mil bort....men tjena!?
    Träffade faktiskt en man 12 mil härifrån under 10 månader. Eftersom jag arbetar varannan helg och han kontorstider så funkade det inte till slut. 
  • Anonym (Sara)
    Anonym (90/10) skrev 2021-01-04 22:30:22 följande:

    Men det handlar ju om desperation. Ex. Någon skriver att den vill träffa icke-tatuerad man och trots det skriver många tatuerade män därför de är desperata efter någon respons från vem som helst. Tänk krogen där fulle Johnny frågar tio brudar om de vill dansa, men ingen vill dansa och Johnny blir ensam.

    Han har heller inte varit selektiv. Så fungerar största flertalet män. Tro inte att du är någon unik den andre valt ut att ta kontakt med.


    Jag tänker att även om man är desperat borde man väl gå på det som har störst chans att ge resultat? Att tydligt visa tjejen att man inte bryr sig om vare sig hur hon ser ut eller hur hon är som person lär skapa väldigt små chanser om ens några. Bättre att vänta till tjejen lagt ut en profil tänker jag, då ökar man sina chanser i alla fall.
Svar på tråden Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?