• Thu 7 Jan 2021 19:31
    1629 visningar
    79 svar
    79
    1629

    Vi som längtar efter liten

    Hej, jag hänger gärna på här efter att ha smygläst alla trådar i några månader.
    Jag är 23 år, sambon 26 och vi försöker med vårat första barn. Vi slutade skydda os i april och tänkte "ta det som det kommer" men efter ett tag kände jag att jag inte orkar vänta mer och vi försöker nu aktivt sedan augusti ^^
    Min cykel är tyvärr rätt så oregelbunden och brukar variera mellan 27-32 dagar, men vi försöker köra varannan dag fr.om. att mensen slutar.
    Just nu är BIM ungefär 9/1, men jag brukar tänka +- 3 dagar med tanke på min oregelbundna cykel. Har dock gett upp lite denna månad då jag känner ganska tydlig mensvärk, men det är ändå kul att hänga med er andra (:

  • Thu 7 Jan 2021 20:04
    #9
    Lillalilo skrev 2021-01-07 19:44:25 följande:
    Stickling skrev 2021-01-07 19:06:06 följande:

    För att svara på inläggen individuellt får du klicka där det står citera, till höger om inlägget du vill svara på. Sen skriver du bara under det den andra skrivit :)

    Min cykel är lite oregelbunden, men i snitt är den 32 dagar, med 13 dagars lutealfas. Så där tajmar vi också! :) Vilket försök är du på? Minns inte om du skrev det, och ser inte ditt första inlägg nu när jag skriver :)


    Jag är exakt likadan, går händelserna 1000% i förväg och har redan börjat planera barnrum.. Samtidigt måste man ju behålla förståndet, eftersom det kan dröja väldigt länge innan något händer!

    Smärtan i ryggen har tilltagit nu och är densamma som den regelbundna värk jag haft tidigare. Och om mina chansningar varit rätt så betyder det typ ÄL-ish, men det skulle nog innebära att jag har en kort lutealfas. För det normala är väl 12-16 dagar som ni har? Idag på dagen var det exakt 3 veckor sedan förra gången jag hade samma värk i ryggen. Isåfall kan jag ha en på 9-10 dagar.. och det har man ju hört kan ställa till det lite, så hoppas inte!

    Känner ni av när ni har ÄL? Eller har ni använt tester? Tycker alla verkar så himla hemma på området ÄL, och själv kan man ingenting..
    Känner igen mig så mycket, har heller ingen koll.
    Jag har "kramper" i livmodern, typ som mensvärk när jag förmodligen har ÄL. Det brukar vara i ca 3 dagar lite till och från, så jag vet inte riktigt om kroppen förbereder för ÄL, eller om ägget redan släppt och det gör ont för att det "vandrar". Ska nu försöka mig på tempning nästa cykel för att kanske få ett hum om när ÄL egentligen sker.
    Har aldrig försökt med ÄL-tester, verkar lite krångligt för min del.

    Har du försökt ha koll på ditt sekret? Har hört att det är det säkraste sättet att veta att man verkligen har ÄL.


  • Thu 7 Jan 2021 20:37
    #12
    tessispuff skrev 2021-01-07 20:18:18 följande:
    Skulle vilja ha era tankar på detta: Enl CB fick jag fast glad gubbe 4/1 (högsta möjliga fertilitet) vi hade sex 1, 2 och 5/1. Tror ni detta är tillräckligt? Blev pauser mellan pga andra saker kom i mellan.
     Låter ju onekligen som att du prickade rätt, med tanke på att ÄL test brukar visa positivt ?12-48h? innan ÄL, och simmarna kan leva upp till 5 dagar. Håller tummarna!
  • Sun 10 Jan 2021 12:56
    #32

    Bim+1 idag, fortfarande ingen mens..

    Har mensvärk, men det känns annorlunda än vanligt, då jag oftast har molvärk ca 3-4 dagar innan mens, den är då konstant. Nu känner jag att det krampar i livmodern lite då och då, men inget däremellan.

    Fick också en brun flyttning bim-1, trodde då mensen var på väg, men inget sen dess.

    Ska försöka vänta till tisdag eller onsdag för att testa, men man blir ju galen när man sitter och analyserar >.

  • Mon 11 Jan 2021 17:10
    #40

    Kunde inte hålla mig från att testa idag, hade en känsla... Och jag plussade! Vågar inte riktigt tro det, vill nästan testa varje dag nu bara för att bekräfta.

    Mina tidiga symptom var mensvärk, dock lite annorlunda än vanligt och ett stickande i brösten. Har även haft väldigt milt illamående till och från, men det kan ha varit för att jag har varit hungrig haha.

    Kommer nog hänga kvar här och se hur det går för er alla. Håller tummarna!!

  • Tue 12 Jan 2021 11:25
    #45

    Tack allihopa!

    Hur går det för alla? Symptom? Nån som har börjat testa än?

  • Wed 13 Jan 2021 12:16
    #60
    tessispuff skrev 2021-01-12 16:25:41 följande:

    JAAAA, stort grattis!! Åh va roligt :D

    Här är väntan nu olidlig... ÄL + 8. Men jag känner mig gravid. Jag vet inte vad det är, men känslan är så stark.

    Hur går det för er andra? Några uppdateringar? Någon som börjat smygtesta?


    Kan glädja dig med att jag också hade en jättestark känsla redan några dagar efter äl. Då började jag få lite känningar i livmodern som jag annars hade avskrivit som vanlig mensvärk, men magkänslan sa något annat.

    Hoppas på ett plus för er alla <3
Svar på tråden Vi som längtar efter liten