• Fri 8 Jan 2021 10:33
    1083 visningar
    12 svar
    12
    1083

    Liten familj i en 2a

    Kodia skrev 2021-01-08 10:16:25 följande:

    Mitt tips är att göra barnen delaktiga i beslutet! Åtminstone det äldsta kan ju väga för- och nackdelar med de olika alternativen,


    Jag säger detsamma. Du ska ha sista ordet, men hör med dem vad de tycker och tänker.

    Sen är det ju vanligt att flytta hemifrån efter studenten, så kanske är det ändå en relativt kort tid det rör sig om som ni bor så. När äldsta flyttat går det ju bra att dela en tvåa, du och yngsta.

    Ska de bo hos dig på heltid? För många är det annars en fördel att ha kort sträcka mellan föräldrarna. Man kan hämta något man glömt, bara titta in och säga hej mm. Det kan vara ett skäl att vara kvar i området.

    Jag funderar också på möjligheten att 17-åringen har det egna rummet och du och yngsta delar på vardagsrummet, och så har ni familjens gemensamma umgängesyta främst i köket.

    Loftsängar är generellt bra, oavsett vilken rumsfördelning ni väljer. Delar man rum är det skönt med förhänge runt sängen också.
  • Fri 8 Jan 2021 10:38
    #4

    Om 10-åringen inte är av den långa sorten kanske det räcker med en juniorsäng. Det spar plats! Vet en kortis som hade det ända tills hon flyttade hemifrån just på grund av platsbrist. Men då var hon ju bara typ 155 cm lång.

Svar på tråden Liten familj i en 2a