• Anonym (mr)

    Har incelmän legitima intressen?

    SveMan30 skrev 2021-01-09 12:06:27 följande:

    Har ni också lagt märke till allt tjat om incels de senaste åren? Jobbigt så det förslår. Samtidigt har jag lagt ner viss möda på att försöka förstå vad fenomenet handlar om och någonstans verkar det koka ner till följande 7 punkter:

    1) Uppluckring av normer kring parbildning. När man tröttnat (vilket ofta sker rätt snabbt) är det bara att gå vidare till nästa. Eller så kan man gärna ha flera partners samtidigt. Det är modernt, nytänkande och sorterar bort svaga och icke-konkurrenskraftiga män (om de ens kan kallas för det), detta då kvinnor är hypergama medan de bästa och manligaste männen är mindre kräsna var de sprider sin säd. Digital dejting via Tinder förstärker och industrialiserar denna process enligt paretoprincipen.

    3) Ett större överskott på män. Könsfördelningen innebär att 100 000 män i åldrarna 15-35 blir utan kvinna (7%), en fördubbling från år 2000.

    4) Förlöjligande av de så kallade män (pojkar egentligen) som slås ut i konkurrensen med de som är bättre. Även om de är jobbiga och löjeväckande så är de rätt förnöjsamma att reta och provocera.

    5) Dessa män är potentiellt farliga och utgör ett terrorhot. Tydligen har de fått för sig att sex är en "mänsklig rättighet" vilket är rätt märkligt. Förvisso anses sex för nöjes skull vara tillräckligt viktigt för att abortera en del oönskade barn (en jobbig bieffekt), men bara därför är inte sex något för alla.

    6) Uppvärdering av sex och den sexuella njutningen, i allt från porr till reklam och mediaindustri. Detta så att incels ska känna att de går miste om något.

    7) Strypt tillgång till sex, bland annat genom kriminalisering av sexköp. Genom att kriminalisera tafatta raggningsförsök kan man även motverka att incels får fel idéer.

    8) Omfördelning av resurser via välfärden så att ingen kvinna känner sig nödgad att av ekonomiska skäl söka sig till en incel. För det verkar finnas både arbetande och icke-arbetande incels.

    Även om jag själv tillhör den där gruppen som inte får sex eller partner så kan jag absolut hålla med om att tjatet är väldigt jobbigt (ser fram emot att få förlöjligas och förnedras för det i tråden av bättre och mer konkurrenskraftiga män samt av er kvinnor). Jag röstar själv Nej, vi har inga legitima intressen.


    Du har onekligen lagt ned en hel del möda på detta. Hoppas du mår någorlunda bra.

    Varför är du incel? vad gör du för att ta dig ur det träsket? Det är väldigt få vältränade och välklädda män med ledarroll som av kvinnor ses som incels. Allt detta kan du ordna själv.

    Sen tycker jag din punkt nr5 är direkt löjeväckande. Farliga män som utgör terrorhot får mig främst att tänka på Trump. Inte på en introvert incel. Jag har inte sett några bevis på att incels skulle vara farligare än alfa-hannar.
  • Anonym (mr)
    KillBill skrev 2021-01-09 12:52:52 följande:

    Ja men du missar att det naturligt föds 5 ? 7 % fler män än kvinnor och att det därför alltid finns ett överskott av män fram till 60 års åldern där det svänger och blir fler kvinnor än män. Det finns ett visst överskott av män i åldrarna 15 - 30 år för riket totalt men bara på drygt 2 % eller drygt 20 tusen och sett till att det handlar om 15 årskullar så är detta inget stort problem.

    Problem med sned könsfördelning är till exempel mycket större i Norrlands inland där kvinnor ofta flyttar till större städer men där männen väljer att stanna kvar (trots brist på kvinnor)

    illvet.se/manniskan/fods-det-fler-pojkar-an-flickor
    www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2017/Ovanligt-manga-barn-fodda-2016/


    2019 var 48,5% - 51,5% i Sverige. Dina uppgifter om 5-7!!! % kan vi nog bortse helt ifrån. De stämmer inte.

    Oavsett ovanstånde så har ju TS rätt i mansöverskottet är vd det är. Oavsett anledning.

  • Anonym (mr)
    SveMan30 skrev 2021-01-09 12:50:07 följande:
    Nja inte jättebra, men och det är trevligt att du hoppas det men varför gör du det? Det nya budet uppifrån är väl att incels är legitima mobboffer? Och jag köper det, det är en ytterst patetisk grupp som mest är en nagel i ögat. De har inget att göra i ett feministiskt samhälle.
    Du är en medmänniska som jag nu stötte på här på FL. Jag bryr mig eftersom jag kan relatera till hur det känns. Elitfeministerna har skapat en grupp av "svaga" män som ingen gillar och sen använder de sina mediala maktmedel till att bajsa på denna grupp.

    Sen är det det där med bud von oben. För mig är det en sport att hitta svagheter i okunniga påbud uppifrån. Det här med mobbing av en svag grupp och att slå mot denna grupp där det gör mest ont är riktigt vidrigt.
  • Anonym (mr)
    StudierKemi skrev 2021-01-09 13:45:55 följande:

    Vilken GRYMT bra frågeställning ts, "Har incelmän legitima intressen?" Detta är så värt att sitta och fundera över, för svaret här kommer att bli "nej" DE ALLRA FLESTA GÅNGER. Dem lägger nämligen ner så mycket energi på själva idéen om att dem förtjänar en uppoffrande kvinna utan att behöva vara medel- eller höginkomsttagare själva (eftersom dem anser att detta inte ska spela någon roll alls i det hela). Och därför pratar vi här om män som är generellt mycket ointressanta, tomma i huvudet och som är sjukpensionerade sedan kring 20-års ålder, som alltså har väldigt låg livserfarenhet och som ofta säger olämpliga saker. Man bör lära sig så mycket som man från deras livssituation, eller? Visst vill väl ingen man sluta som dem? Att kvinnor vill ha kompetenta, pålästa män som jobbar mycket, och inga män som fokuserar på allt det oviktiga, det är allt som är viktigt att känna till i det här temat.


    Är inte definitionen på incel: "Man som ofrivilligt lever i celibat". Vem har sagt att dessa alltid har låg inkomst?

    Sen - hör och häpna - det finns ju minst lika många kvinnor som är tomma i bollen och har låg inkomst. Så det torde finnas någon för alla.

    Mina empiriska studier tyder dock på att kvinnor vill ha en man med hög inkomst, som de helst själva ska förfoga över. Män vill ha vältränade blondiner med stora bröst. Eftersom kombinationen är svår att få till så syns den mest som en kriminell man bakom ratten i dyr bil, men en blåst bimbo vid sin sida. Rätt underhållande faktiskt.
  • Anonym (mr)
    StudierKemi skrev 2021-01-09 14:45:19 följande:

    Anonym (mr), yes, detta är den rätta definitionen på en man som klassas som incel, att han lever i ofrivillig celibat. Han kommer inte bli vald så länge han är låginkomsttagare samt är opåläst och ointressant, helt chanslöst. Men lyckligtvis kan han förändra sin situation när som helst och vända på sitt liv och rycka upp sig, men tyvärr är prognosen något extremt liten att han kommer vilja förändra sig i vuxen ålder när han redan lärt sig att leva på ett visst sätt. Man bör lära unga pojkar från hela början att "Skolan är allt. Det finns inget som är viktigare än denna", som min kloka far brukade säga till mig även om jag var flicka då på den tiden. Rådet riktar sig till alla, till det kvinnliga könry med. Enligt statistik är dem som är högutbildade lyckligast i vårat samhälle, män som kvinnor, googla runt så får Du se. Men i männens fall är det ännu mera kritiskt läge att ha god utbildning, för att män och kvinnor tänker med olika hjärnhalvor, och kvinnor kommer ställa kravet på mannen att han ska vara högutbildad och därför intressant att prata med (kvinnor som jag), och resterande kvinnor vill ha en man som är högutbildad och kan antingen försörja dem ELLER köpa dem vackra presenter. En man har ingen chans att bli vald annars utan utbildning (även om enstaka undantag äger rum, MEN DEM ÄR FÅ). Kvinnor är hellre utan man än om deras krav inte uppfylls. Män (som tänker lite mer med vänster hjärnhalva istället) är hellre utan kvinna än att deras krav inte uppfylls om att hon ser OK ut, fräsh, kammat hår, duschar regelbundet, har inte övervikt. Båda könen måste vara medvetna om att man antingen kämpar för att uppnå det motsatta könets förväntningar, eller så har man inget annat val än att acceptera att män som inte kvinnor vill ha, måste bli ett med kvinnor som män inte vill ha. Det är detta sistnämnda som incel-män har svårt att begripa. Dem tycker att dem förtjänar det bästa trots låg utbildning / ingen utbildning. Detta för att dem tänker fel och har fått saken om bakfoten, dem tror att just låg utbildning / ingen utbildning är det som gör dem till bättre män, dem har en annan prioriteringsförmåga i sin hjärna och då kommer man tyvärr att fortsätta leva i ofrivillig celibat. Men ja, statistiskt sett finns det någon för alla, man måste bara se på det realistiskt, vem man kommer att passa ihop med.


    Jag tycker du har en bra poäng. Om vi säger att det finns en attraktionsskala från 1-10. Jag tycker inte att just högskolepoäng har någon reell betydelse. Att man är beläst till den grad att man blir intressant att diskutera saker med är väl mitt krav på en kvinna. Finns en massa saker som vägs in i attraktionsskalan. Social, glad, vältränad, intelligens, inkomst, driv, vill vara med och sätta spännande livsmål o.s.v. En bra utbildning kan vara en god grund för mycket av detta.

    Okej, men när vi vägt ihop allt till en attraktionsfaktor så gäller det ju för alla att veta sin plats. Antag att båda könen ratar allt som ligger 3 snäpp under dem själva på attraktionsskalan. Problemet uppstår ju då när incels(av båda könen) inte begriper sin egen plats på skalan. Om man tror man är en 7:a när man i själva verket är en 2:a så kommer dessa inte fatta varför de har sjukt svårt att ens få ens en 2:a (eftersom denna överviktige bidragstagare själv tror sig vara en 5:a).

    Det hela är nog en konsekvens av de stora skillnader som de facto finns i samhället idag. En kvinna kan vara en 8:a på snygghetsskalan, men landar på en 3:a på attraktionsskalan då hon saknar utbildning, ointressant att diskutera med och ingen som helst möjlighet till framtida vettig inkomst. De lågbetalda jobben kommer förbli slitsamma och lågbetalda, medan de högbetalda har dragit ifrån med ganska mycket.
  • Anonym (mr)
    Anonym (M) skrev 2021-01-09 16:03:44 följande:
    Och kan tilläga att de ytterst få kvinnor som lever i ofrivilligt celibat blir inte utåtagerande som manliga incels tenderar att bli.
    Har du någon källa på att incels skulle vara mer utåtagerande än alfahannar?
  • Anonym (mr)
    Anonym (Ann) skrev 2021-01-09 19:02:07 följande:
    Du visar i alla fall att det finns incels som har nåt i skallen.
    Det är en otroligt konstig tanke som feministerna uppfunnit, att alla som är ofrivilligt ensamma skulle vara dumma i huvudet är ju fullständigt barockt. Det blir ju inte bättre av att ingen kan påvisa några relevanta bevis.
  • Anonym (mr)
    SveMan30 skrev 2021-01-09 18:02:17 följande:

    Utbildning i hur man för sig för att attrahera kvinnor alltså. Kanske en stylist och en personlig tränare som grädde på moset?


    Hur mycket man än utbildar kommer några att hamna längst ner på värdeskalan och fortsätta vara ointressanta på attraktionsskalan.

    Så det löser inget problem.
    Enklast torde vara att prioritera kvinnor vid invandring.
  • Anonym (mr)
    Anonym (Ann) skrev 2021-01-09 20:55:57 följande:
    Varför tror du invandrade kvinnor skulle vara intresserade av dessa män?
    Invandrade kvinnor är kanske intresserade av andra män. De väljer ju själva. Låt oss hoppas att de invandrade kvinnorna lyckas attrahera de mest åtråvärda männen.
Svar på tråden Har incelmän legitima intressen?