• Sat 9 Jan 2021 12:06
    21615 visningar
    465 svar
    -3 +2
    465
    21615

    Har incelmän legitima intressen?

    Har ni också lagt märke till allt tjat om incels de senaste åren? Jobbigt så det förslår. Samtidigt har jag lagt ner viss möda på att försöka förstå vad fenomenet handlar om och någonstans verkar det koka ner till följande 7 punkter:

    1) Uppluckring av normer kring parbildning. När man tröttnat (vilket ofta sker rätt snabbt) är det bara att gå vidare till nästa. Eller så kan man gärna ha flera partners samtidigt. Det är modernt, nytänkande och sorterar bort svaga och icke-konkurrenskraftiga män (om de ens kan kallas för det), detta då kvinnor är hypergama medan de bästa och manligaste männen är mindre kräsna var de sprider sin säd. Digital dejting via Tinder förstärker och industrialiserar denna process enligt paretoprincipen.

    3) Ett större överskott på män. Könsfördelningen innebär att 100 000 män i åldrarna 15-35 blir utan kvinna (7%), en fördubbling från år 2000.

    4) Förlöjligande av de så kallade män (pojkar egentligen) som slås ut i konkurrensen med de som är bättre. Även om de är jobbiga och löjeväckande så är de rätt förnöjsamma att reta och provocera.

    5) Dessa män är potentiellt farliga och utgör ett terrorhot. Tydligen har de fått för sig att sex är en "mänsklig rättighet" vilket är rätt märkligt. Förvisso anses sex för nöjes skull vara tillräckligt viktigt för att abortera en del oönskade barn (en jobbig bieffekt), men bara därför är inte sex något för alla.

    6) Uppvärdering av sex och den sexuella njutningen, i allt från porr till reklam och mediaindustri. Detta så att incels ska känna att de går miste om något.

    7) Strypt tillgång till sex, bland annat genom kriminalisering av sexköp. Genom att kriminalisera tafatta raggningsförsök kan man även motverka att incels får fel idéer.

    8) Omfördelning av resurser via välfärden så att ingen kvinna känner sig nödgad att av ekonomiska skäl söka sig till en incel. För det verkar finnas både arbetande och icke-arbetande incels.

    Även om jag själv tillhör den där gruppen som inte får sex eller partner så kan jag absolut hålla med om att tjatet är väldigt jobbigt (ser fram emot att få förlöjligas och förnedras för det i tråden av bättre och mer konkurrenskraftiga män samt av er kvinnor). Jag röstar själv Nej, vi har inga legitima intressen.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har incelmän legitima intressen?
  • Anonym (X)
    Sat 9 Jan 2021 21:31
    #91
    Anonym (Självkritik är svårt) skrev 2021-01-09 21:29:55 följande:

    Vad gör kvinnor för att göra sig intressanta som person förutom att födas som kvinna?

    De flesta kvinnor jag träffat hatar "manliga" intressen och är inte särskilt allmänbildade. Kvinnor sitter hellre ensamma och klappar katten än jämkar gällande intressen och diskussionsämnen.


    Det var heller inte svar på min fråga.
  • Anonym (s)
    Sat 9 Jan 2021 21:39
    #92
    Anonym (M) skrev 2021-01-09 20:43:39 följande:
    Fast alla prostituerade är inte offer, det finns de som säljer helt frivilligt.
    Det är kanske en handfull i hela landet. Och sen beror det på vad man menar som frivilligt. Att göra det som självskadebeteende eller för att finansiera droger ser jag inte som frivilligt. Ska man titta på hur många det är som säljer sex och mår bra av det och trivs i förhållande till alla dom andra då är det inte försvarbart att inte kriminalisera sexköp.
    Anonym (X) skrev 2021-01-09 21:19:44 följande:
    Varför tror du invandrarkvinnor skulle vara intresserade av dessa män?
    Han menade nog att prioriterade man att kvinnor får asyl då blir det fler kvinnor. Är fel att kvotera efter kön. Dock ser man på det teoretiskt finns det en del saker med det som skulle göra att färre män skulle bli incels. Dels så skulle vi få en jämnare balans mellan könen. Det blev en ökad obalans mellan kvinnor och män när det kom så många invandrar män. Tror att det var 15000 fler killar i femtonårsåldern än tjejer efter att det kom många ensamkommande killar. En annan sak är att kvinnor ofta dras till samma män vilket gör att det krävs överskott på kvinnor för att minska antalet incels. Sen finns det ännu en sak som ökar chanserna och det är att invandrarkvinnor ofta har en annan syn på män. Dom tycker inte att det är avtändande om en man är vuxen och oskuld. Det kan till och med ses som bra. Och dom kan också vara bättre på att ta initiativ med en blyg kille. Är en stor skillnad på kvinnor från andra länder när det gäller det. Men som sagt var det är en teoretisk tanke. I praktiken är det inte kön som ska avgöra utan skyddsskäl. Dock skulle man kunna starta en sida eller något där kvinnor från utlandet som inte bryr sig om en man är oskuld eller blyg skulle kunna få kontakt med män i Sverige. Och i Norrland där det är stor brist på kvinnor där skulle man kunna göra en kampanj i dom länder i Europa där det finns många som vill flytta till Norrland för naturen. Finns säkert naturälskande singelkvinnor i Holland, Tyskland m.m som skulle kunna tänka sig en norrlänning. Vet dom som träffat tex Holländskor som flyttat upp. Men dom blyga kanske behöver lite hjälp på traven att få kontakt med kvinnorna. 
  • Sat 9 Jan 2021 21:43
    #93
    Paganini skrev 2021-01-09 18:18:40 följande:

    Då förstår jag bättre vad du menar. Vad gäller 1) så håller jag med. Det är ett problem och det är värt att diskutera och hån leder ingenstans, det bara förvärrar. Däremot måste man inse att man äger problemet själv och måste själv hitta en lösning. Det finns terapeuter, dejtingcoacher, psykologer och mycket annat tillgängligt men man måste agera själv. Du tog upp barnlösa par, mig veterligen tar de själva initiativ för att hitta hjälp och väntar inte på att någon kommer och upplyser dem om deras rättigheter. Det hjälper inte heller att skylla sina problem på andra.

    Vad gäller 2) så finns det jag räknat upp men mer kan säkert behövas. Vikten att ha en bra utbildning och allmänbildning generellt måste man trycka på redan i grundskolan. En person som inte har något av detta kommer att ha svårt att hitta någon. Att man har det är inte ens en garanti för att man hittar någon, det är jag själv ett levande bevis för men jag är lite av ett socialt miffo och då fattar jag själv att mina chanser är lägre även om jag är både högskoleutbildad och allmänbildad.

    Jag har inga illusioner om att någon annan än jag själv äger mitt problem men jag vet själv hur det känns att inte vara attraherad av någon kvinna.


    Förmodligen bästa inlägget i tråden. Det är ett problem absolut men man måste agera själv för att bli hjälpt.
  • Anonym (Kvinn­a)
    Sat 9 Jan 2021 21:44
    #94
    +1
    Anonym (s) skrev 2021-01-09 21:39:16 följande:

    Det är kanske en handfull i hela landet. Och sen beror det på vad man menar som frivilligt. Att göra det som självskadebeteende eller för att finansiera droger ser jag inte som frivilligt. Ska man titta på hur många det är som säljer sex och mår bra av det och trivs i förhållande till alla dom andra då är det inte försvarbart att inte kriminalisera sexköp.Han menade nog att prioriterade man att kvinnor får asyl då blir det fler kvinnor. Är fel att kvotera efter kön. Dock ser man på det teoretiskt finns det en del saker med det som skulle göra att färre män skulle bli incels. Dels så skulle vi få en jämnare balans mellan könen. Det blev en ökad obalans mellan kvinnor och män när det kom så många invandrar män. Tror att det var 15000 fler killar i femtonårsåldern än tjejer efter att det kom många ensamkommande killar. En annan sak är att kvinnor ofta dras till samma män vilket gör att det krävs överskott på kvinnor för att minska antalet incels. Sen finns det ännu en sak som ökar chanserna och det är att invandrarkvinnor ofta har en annan syn på män. Dom tycker inte att det är avtändande om en man är vuxen och oskuld. Det kan till och med ses som bra. Och dom kan också vara bättre på att ta initiativ med en blyg kille. Är en stor skillnad på kvinnor från andra länder när det gäller det. Men som sagt var det är en teoretisk tanke. I praktiken är det inte kön som ska avgöra utan skyddsskäl. Dock skulle man kunna starta en sida eller något där kvinnor från utlandet som inte bryr sig om en man är oskuld eller blyg skulle kunna få kontakt med män i Sverige. Och i Norrland där det är stor brist på kvinnor där skulle man kunna göra en kampanj i dom länder i Europa där det finns många som vill flytta till Norrland för naturen. Finns säkert naturälskande singelkvinnor i Holland, Tyskland m.m som skulle kunna tänka sig en norrlänning. Vet dom som träffat tex Holländskor som flyttat upp. Men dom blyga kanske behöver lite hjälp på traven att få kontakt med kvinnorna. 


    Att det skulle vara så få kvinnor som säljer sex frivilligt är inget annat än fördomar.

    Jag är en av de kvinnor som säljer sex frivilligt och jag väljer själv ut mina kunder. För mig är det att kombinera njutning med ekonomi. Att jag tjänar så bra på detta ger mig en lyckokick. Hellre ta betalt vid sex än att ha gratis sex.

    Att jag dessutom tjänar pengar på sexet ser jag som en bonus.
  • Anonym (Själv­kritik är svårt)
    Sat 9 Jan 2021 21:44
    #95
    -1
    Anonym (X) skrev 2021-01-09 21:31:13 följande:
    Och ändå är det inte de som klagar på hur värdelösa deras liv är utan männen.

    Konstigt.

    Jag känner flera ensamma högutbildade män och har inte hört dem klaga på annat än corona, Trump, vädret och det vanlig folk gnäller på.


    Frågan är varför så många män bara är intresserade av kvinnor för sex och är intresserade av resten? Kan det bero på att kvinnor inte behöver göra sig intressanta förutom till utseendet?

  • Anonym (Kvinn­a)
    Sat 9 Jan 2021 21:48
    #96
    +1

    Punkt 7 håller jag absolut med om.

  • Anonym (Kvinn­a)
    Sat 9 Jan 2021 21:49
    #97
    Anonym (Kvinna) skrev 2021-01-09 21:48:26 följande:

    Punkt 7 håller jag absolut med om.


    Att sexköp ska bli lagligt alltså.
  • Anonym (X)
    Sat 9 Jan 2021 21:49
    #98
    Anonym (Självkritik är svårt) skrev 2021-01-09 21:44:27 följande:

    Jag känner flera ensamma högutbildade män och har inte hört dem klaga på annat än corona, Trump, vädret och det vanlig folk gnäller på.

    Frågan är varför så många män bara är intresserade av kvinnor för sex och är intresserade av resten? Kan det bero på att kvinnor inte behöver göra sig intressanta förutom till utseendet?


    Är de män du skriver om först i ofrivilligt celibat?
  • Anonym (s)
    Sat 9 Jan 2021 21:56
    #99
    Anonym (Kvinna) skrev 2021-01-09 21:44:13 följande:
    Att det skulle vara så få kvinnor som säljer sex frivilligt är inget annat än fördomar.

    Jag är en av de kvinnor som säljer sex frivilligt och jag väljer själv ut mina kunder. För mig är det att kombinera njutning med ekonomi. Att jag tjänar så bra på detta ger mig en lyckokick. Hellre ta betalt vid sex än att ha gratis sex.

    Att jag dessutom tjänar pengar på sexet ser jag som en bonus.
    Du är en person det motbevisar inte direkt det jag skrev. Jämför vi med alla som är tvingade. Alla som gör det som självskadebeteende eller för att dom behöver pengar till droger då är det väldigt få. Du kan aldrig ha en sexhandel baserad på dom få som är nymfomaner som gillar det. Har man en legal sexhandel då kommer massor att skadas svårt.
  • Anonym (s)
    Sat 9 Jan 2021 22:00
    Anonym (Kvinna) skrev 2021-01-09 21:49:23 följande:
    Att sexköp ska bli lagligt alltså.
    Du tycker alltså att vi ska få som i Tyskland tex med bordeller där kvinnor vräker i sig droger för att orka leva? Bara för att du inte ids jobba med ett vanligt arbete. Bara för att du inte har något emot att sälja sex betyder inte att det är så för andra. Och en legal sexhandel innebär mycket lidande för du lär knappast täcka upp marknaden.
Svar på tråden Har incelmän legitima intressen?