• Mon 11 Jan 2021 16:37
    4824 visningar
    192 svar
    +7
    192
    4824

    Vill verkligen så många människor bo i lägenhet?

    Jag fascineras alltid av människor som tror att andra, som fattat andra beslut än en själv, egentligen vill något annat. Jag bor i lägenhet, men går inte runt och tror att folk i hus egentligen vill leva samma typ av liv som jag gör.

    Det kanske är svar nog?

  • Mon 11 Jan 2021 19:54
    #29
    +1
    Anonym (Qwerty) skrev 2021-01-11 19:21:13 följande:

    Jag tror inte att ALLA som bor i lägenhet inte vill bo i lägenhet men när man ser på mängden lägenheter som byggs i jämförelse med ex.vis hus så blir man lite fundersam över fördelningen när det ändå är så många som helst vill bo i hus.


    Fast om så många helst skulle vilja bo i hus, (vad baserar du förresten det på?) skulle man inte bygga så många lägenheter. Då skulle de inte bli sålda. Och byggbolagen vill ju inte stå med tomma bostäder.
  • Wed 13 Jan 2021 17:28
    +1
    Tom79 skrev 2021-01-13 17:09:09 följande:

    Jag tycker man ska vara lite försiktig när man i ett sånt här forum sitter och förklarar hur "fint vi bor, istället för stackarna som bor i fula, ocharmiga nybyggen". Det är lite på samma nivås som: "Vad härligt för oss att bo i hus, jämfört med de där stackarna som sitter i sina trista, instängda lägenheter".

    Det är liksom för många andra saker än hur lägenheter och hus ser ut som avgör livskvalitén. Jag har vänner somt bor i "trista nybyggen" i exempelvis Hammarby Sjöstad eller Norra Djurgårdsstaden och trivs väldigt bra med det. För att det inte är formen på bostaden som är det viktigaste i deras liv.

    Personligen bor jag lite mitt i mellan. Men viktigast av allt är att lägenheten är funktonell. Och, för mig, att den inte är lyhörd. Jag tar precis när som helst en nybyggd "trist" massproducerad lägenhet som är välisolerad, än en "charmig sekelskiftes i pittoreska kvarter" som är lyhörd. Detta då jag bott på bägge sätt, och lyhördhet (i kombination med präktiga grannar) är det jävligaste jag vet.

    Poängen med det sista - alla har olika önskningar och behov. Men med det sagt - till stor del handlar livet om att vi får ta vad vi kan få och göra det bästa av det. Att låtsas som att precis alla "själv valt" allting är bara fånigt. Skulle jag välja helt själv skulle jag nog vilja bo likt Harrison Ford. Han har en stor loftlägenhet i New York, en stor ranch i mellanvästern, och ett strandhus i Malibu. Han tar sig mellan bostäderna genom att flyga i eget plan. Det verkar roligt.


    Mycket klokt! Det är ett märkligt sätt att hävda sig på. Som om mina preferenser är bättre än dina. Själv kör jag BMW och alla Skodaförare är så klart avundsjuka och vill också de köra BMW. Eller inte...

    Jag bor för övrigt i ett av de områdena du nämner. Det andra tycker är tråkig nyproduktion, tycker jag är fint och trevligt. Men när jag promenerat till en trevlig restaurang, sitter inte jag och tänker att alla andra egentligen vill ha det som jag har det.
Svar på tråden Vill verkligen så många människor bo i lägenhet?