Inlägg från: Anonym (älska lägenhet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (älska lägenhet)

    Vill verkligen så många människor bo i lägenhet?

    Vill definitivt bo i lägenhet, ingen av oss vill sköta trädgård.

    Nu har vi efter flera års jagande fått tag i en åtråvärd äldre lägenhet. Huset har gemensam trädgård och bastu i källaren och dessa sköts av vår fastighetskille till en billig peng, han målar och grejar rätt mycket också.

    170 kvm, utsikt åt tre väderstreck, plan 3/3, balkong på solsidan, två fungerande kakelugnar, stuck och exceptionella takrosetter, fiskbensparkett, 5 minuter från vattnet.

    Det är perfekt för oss och avgiften här är som halva hyran för en nybyggd hyrestrea på 70 kvm några kvarter bort- det är rätt absurt.

  • Anonym (älska lägenhet)
    hammarhajen skrev 2021-01-11 18:50:05 följande:

    Tja, väldigt många som har det gott ställt har sommarstuga, eller fjällstuga och/eller båt. Där spenderar man mycket ledig tid, pysslar i trädgården och har nära till naturen. Så väljer man sedan ett bekvämt boende i lägenhet, där man slipper underhåll och snöskottning.

    Är man i stugan stor del av sommaren och fina helger sen vår och tidig höst blir det inte så mycket tid kvar att njuta av tomten om man bor i hus.

    Man trivs på olika sätt helt enkelt. 


    Alltså, om jag inte vill klippa gräs hemma så vill jag ännu mindre köra 15 mil för att klippa gräs borta.

    Vill jag ha en stuga eller en båt en semester så är det extremt mycket bekvämare att hyra några veckor än att dra på sig en massa årligt underhåll.
  • Anonym (älska lägenhet)
    Anonym (Pelle) skrev 2021-01-11 19:02:55 följande:
    Enklare att hyra. Men att köpa en bostad är också en investering. Som senaste åren har varit mycket lönsam.
    Visst. Men inom 5-6 år dimper det ner flera semesterbostäder i arv som ska hanteras så det känns onödigt att lägga på fler nu. 
Svar på tråden Vill verkligen så många människor bo i lägenhet?