Inlägg från: TvillingmammaVästgöte |Visa alla inlägg
  • TvillingmammaVästgöte
    Tomelilla15 skrev 2021-01-13 23:40:16 följande:
    Så ni läser först och därefter är det tandborstning mm?Jag hade vänt på rutinen. Först mat, sen plocka undan sista leksakerna, sen pyjamas och tandborstning och sen läsning i sången. Det är nog bra om han kan ligga still en stund precis innan han ska sova. Att röra på kroppen, även om det är lite bara för att borsta tänderna kan göra att barn blir pigga igen. Kan nog underlätta att gå honom styvare stilla. Boken bör locka ordentligt.

    Egentligen har jag fler idéer om inte det ovan funkar. En är att bryta mönstret genom att göra som jag skrev precis ovan sen ligga i sängen och läsa /prata så länge ett han är helt slut och vill somna. Kan ta tid, förstår det. Kan bli sent men ta det en helg. Poängen är att bryta mönstret för han går ur sängen igen, sen när det funkar så gör ni det tidigare o tidigare.
    Ja, håller med vi har alltid läst för barnen i sängen som ett sista steg. Vår dotter hade svårt att sova, så efter typ trettio minuters saga fick hon lyssna på en självkänslehöjande cd-skiva för barn. Den hade vi egentligen köpt till hennes bror som vi upplevde hade problem med självkänslan, men han somnade efter nattningen så hon fick lyssna på den. Det var en nattningssaga och så sa de ofta, du är bra, du ör fin, du är bra som du är. Dotter lyssnade på detta mellan fem och sju års ålder och hon har en ovanligt bra självkänsla , kanske slump. Rekommenderar, dittgladabarn,se finns, speciella sovprogram att köpa. Det var faktiskt bra.

    Ett annat tios från boken Franska barn kastar inte mat, Frankrike har ovanligt få  överviktiga barn. En anledning är att de alltid äter a table. Vid bordet. Man skall aldrig ge barn mat och smörgåsar utöver måltider och inplanerade mellanmål. Frukost, lunch, mellis, middag. Vi har aldrig gett våra barn efter middagen. Kag skulle också försöka undvika en massa mackor och annan mjölmat Så sent,Det piggar upp.  Vi har ätit lagad middag  vid halv sex eller sex på kvällen och sedan inte gett mer mat. Frukost, lunch och mellis på skolan. Lite frukt hemma på eftermiddagen. Lagad middag vid sex. Ingen mer mat och sen nattning.Så har vi gjort. 
  • TvillingmammaVästgöte
    Tomelilla15 skrev 2021-01-18 12:47:41 följande:
    Jag förstår att det är frustrerande men sluta fråga honom om vad han vill. Ni bestämmer exakt hur läggningen ska vara och vem som ligger var och att ni vuxna pratar är ju något ni själva väljer. Barn känner trygghet i förutsägbara regler. Om ni har upplägget att han ska säga till vad han önskar varje kväll så blir det otryggt. Även fast man som förälder tror att man gör rätt och vill barnets bästa. Bara svara inte när ni sagt att det är dags att vara tyst och ni ligger bredvid. Ta kontrollen!!

    Problemet verkar större. Ett barn som går upp i tid, aktiveras på dagen, rör på sig, inte har medicinska eller neurologiska problem och äter bra är inte vaken till två på natten. Ni har andra problem än läggning. Hur läggningarna är känns som en konsekvens av annat. Men känner ni att ni inte klarar av att lösa situationen. Sök hjälp! Detta går att få ordning på.
    Jag tror också att problemet kan vara större. Sömnproblem kan bero på stress, som gör det svårare att koppla av och sova. Kan pojken vara stressad av något i tex skola eller familk?
Svar på tråden Ständiga bråk om mat vid läggdags.