• Anonym (Ts)

    Folk som inte träffat sina släktingar på hela coronaåret - varför?

    Det är många som sorgset berättar att de inte träffat sina föräldrar på hela 2020 och jag förstår inte varför. Är det för att ni anser att det inte ens går att träffas utomhus i corona?

    För jag har föräldrar i riskgruppsålder men ändå träffats regelbundet utomhus och med avstånd hela året.

    Svärföräldrarna bor långt bort men dem träffade vi ju i somras, också utomhus. Vi hyrde boende i närheten av dem istället för att bo hemma hos dem. Och sen träffades vi utomhus. Inte lika mycket naturligtvis som om vi hade bott där men ändå måltider och fika ihop i flera dagar. 
    Det rådde ju inget reseförbud under sommaren. 

    Så varför har ni inte träffat dem?
     

  • Svar på tråden Folk som inte träffat sina släktingar på hela coronaåret - varför?
  • sextiotalist

    Vi har inte träffat sambons mamma med man. De bor 70 mil ifrån oss, i en liten lägenhet som de inte lämnar, hade inte kunnat träffat de säkert, min mamma har jag träffat, eftersom det kan göras covidsäkert.
    Svärfar har jag också träffat.
    Min sambo har inte rest längre sträckor alls sedan covid slog till. 

  • elmadumle

    Har träffat mina 80+ föräldrar utomhus när det var väder, nu ses vi bara snabbt i dörren när jag eller min bror lämnar över varor. Julen träffades vi inte alls, Det blir till att hålla avstånd tills i vår eller när myndigheterna anser att vi kan börja träffas igen.

  • Anonym (Långt avstånd)

    Jag har visserligen träffat min mamma en gång förra året så frågan gällde väl inte mig, men anledningen att jag inte träffat henne flera gånger är för att hon bor 60 mil bort så det vara bara under semestern det blev möjligt för oss att resa. 

  • Anonym (eller)
    Anonym (Lo) skrev 2021-01-12 13:46:11 följande:
    Folk är så hjärntvättade. De fokuserar på det som är i medierna in i absurdum.
    Snarare så är en del dumma i huvudet och följer inte restriktioner vilket leder till att de förlängs eller blir värre.

    Dessa personer går på egna idéer eller påståenden från konstiga sidor på nätet istället för fakta från seriösa källor.
  • Anonym (..)

    Liksom vitsen med att vara utomhus så man inte smittar/blir smittad av sina släktingar försvinner ju lite om man på vägen dit måste besöka minst 2 bemannade mackar, 1 matställe, 3-4 rastplatser där man delar toalett med ALLA, har direkt eller indirekt kontakt med 5-10 anställda på hotellet etc. Det handlar ju inte enbart om att släkten inte ska smitta/smittas utan om att vi som bor långt från vår släkt inte längs vägen ska utsätta/utsättas av ett flertal andra. Du vet lite jävla helhetstänk. Jag skyddar inte bara min mamma, utan alla, genom att undvika alla sociala kontakter jag kan undvika. Jag måste jobba, jag måste hämta hem mat men jag måste inte resa, bo på hotell, äta ute, nyttja offentliga toaletter etc.

  • EpicF

    Antagligen för att vi är i en pandemi och man då inte ska träffa den äldre generationen eller dem som är i riskgrupper och speciellt inte resa.

  • Anonym (I)
    EpicF skrev 2021-01-12 19:18:44 följande:

    Antagligen för att vi är i en pandemi och man då inte ska träffa den äldre generationen eller dem som är i riskgrupper och speciellt inte resa.


    Folkhälsomyndigheten har sagt att man ska röra på sig ute. Och träffa andra på avstånd. Resa kan man ju göra sålänge man åker i en bil. Så nej, allt som krävs är att man gör det på rätt sätt. Kanske ej om närstående bor 10 min bort, men då träffar man dem antagligen ej så ofta annars heller
  • Panduro
    Anonym (I) skrev 2021-01-12 19:31:51 följande:

    Folkhälsomyndigheten har sagt att man ska röra på sig ute. Och träffa andra på avstånd. Resa kan man ju göra sålänge man åker i en bil. Så nej, allt som krävs är att man gör det på rätt sätt. Kanske ej om närstående bor 10 min bort, men då träffar man dem antagligen ej så ofta annars heller


    Att röra på sig ute är inte samma sak som att man ska träffa äldre människor. De har heller inte sagt att man ska träffa folk på avstånd. Hade svenskarna klarat av att tänka lite själva, så hade ni inte varit i den situation ni är i idag.
  • Anonym (c)

    Nu träffades vi visserligen i somras, mest ute och efter att ha varit för oss själva ett tag. Men vi bor där det är hög smittspridning och vi kan inte räkna med att våra barn håller avstånd/inte kramar mormor eller farmor. Då de dessutom går på stora skolor eller förskolor så känns det som en dum risk att ta...

Svar på tråden Folk som inte träffat sina släktingar på hela coronaåret - varför?