Inlägg från: Anonym (förälder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (förälder)

    Kan ni som förälder se ett samband mellan ert barns användning av sociala medier och psykisk ohälsa? (Ålder 14-19)

    Ellen321 skrev 2021-01-12 15:58:03 följande:

    Hej, skriver ett examensarbete om psykisk ohälsa kopplat till sociala medier och gör därmed denna poll  att få en tydligare inblick. Era svar kommer att vara anonyma. Tack på förhand :)


    Det beror på hur du menar. Din fråga verkar förutsätta att det alltid är ett negativt samband så jag kan inte fylla i något svar. 

    Jag har ett barn som hade depression och det enda som höll hen flytande var just att ha några kontakter via onlineforum för hen hade inga riktiga vänner IRL under den perioden. Vi fick tips från andra föräldrar som inte förstod vidden av det hela, och som tyckte vi skulle att bort datorn för honom osv, men det hade det varit vägen till självmord. Jag är helt säker på det. Hen var deprimerad och senare när hen blivit frisk berättade hen just att hen var så tacksam att vi inte gjort så, för det hade tagit bort den enda lilla ljusning som fanns och de stunder hen var online med de som räknades som vänner, så kunde hen tänka bort depressionen för korta stunder. 
Svar på tråden Kan ni som förälder se ett samband mellan ert barns användning av sociala medier och psykisk ohälsa? (Ålder 14-19)