Inlägg från: Anonym (Ja, kanske?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ja, kanske?)

    Kan ni som förälder se ett samband mellan ert barns användning av sociala medier och psykisk ohälsa? (Ålder 14-19)

    Jag vet inte om det är en psykisk störning, men min dotter har utvecklat någon slags...narcissism? Av social media. Spegla sig, fota, posera i olika "outfits" "cosplay" och blivit exhibitionistisk?

    Fått väldigt bra självförtroende och det är ju positivt...men liksom blivit för mycket av det så det blivit lite negativt istället.

  • Anonym (Ja, kanske?)

    En till grej är att hon pga detta blivit väldigt fäst vid telefonen. Nu är hon äldre än 19, hon är 22, men fixeringen började vid 16 och tog verkligen fart vid 18. För "När du fyller 18 får du lägga upp vilka bilder du vill men inte innan".

    Vart vi än skall, skall telefonen med, vara laddad, och hon missar saker i livet, att se saker i livet. Ser hon något fint så skall hon fota sig själv framför det så hon har tappat förmågan att se saker tycker jag. När hon ser något är det alltid "hur ser jag ut bredvid/framför" detta...inte själva sevärdheten. Den blir bara bakgrundsmiljö.

Svar på tråden Kan ni som förälder se ett samband mellan ert barns användning av sociala medier och psykisk ohälsa? (Ålder 14-19)