• Tis 12 jan 2021 16:29
  2907 visningar
  6 svar
  6
  2907

  Fyra missfall, hur orkar man försöka igen?

  Hej alla fina ni som går igenom samma mardröm som jag. Var på ultraljud idag och fick mitt 4e missfall bekräftat. Skulle varit i 11+0 men fostret slutade växa för en vecka sen och inga hjärtslag syntes. Det här är alltså fjärde gången på typ 15 månader som jag får samma besked, runt samma vecka varje gång.

  Har gjort en utredning för upprepade missfall efter det tredje, men det visade inget nytt. Jag har tagit Fragmin alla fyra graviditeter pga proppbenägenhet, men det hjälper ju uppenbarligen inte.

  Hur tar man sig vidare? Hur orkar man försöka? När ska man bara ge upp? Fyller snart 28 år förresten.

 • Svar på tråden Fyra missfall, hur orkar man försöka igen?
 • Tis 12 jan 2021 16:50
  #3

  Tack för pepp!

  Mitt TSH låg på 1,8 senast de kollade (efter missfall 3) så det ligger väl något högre än jag skulle vilja, men definitivt inom sjukhusets referens så de vill inte göra något där trots att jag har flera nära släktingar som äter Levaxin för hypotyreos.

  Har funderat på Trombyl i kombination med Fragmin, men min läkare sa att det inte finns några bevis för att det funkar så det ville hon inte skriva ut.

  Visst har jag många år på mig, men psykiskt tär det här på mig något enormt. Kroppen tar nog också lite stryk för hormonerna åker ju bergochdalbana när jag är gravid i 2-3 månader för att sen ta 2 månaders paus och så gravid igen och så repeat på det ett antal gånger.

  Det absolut värsta var läkaren som efter min missfallsutredning ville poängtera att min prognos var väldigt god "det är 50 % chans att du blir mamma i framtiden, så det är goda odds". Fattar inte hur hon kunde tycka att den siffran skulle muntra upp mig, det är ju värdelösa siffror!

 • Ons 20 jul 16:57
  #5
  +2

  Liten uppdatering om någon skulle halka in på min gamla tråd i framtiden. Nu sitter jag här med en bebis i famnen. Den femte graviditeten gick hela vägen! Jag kontaktade en privatklinik i Stockholm och de gjorde tester på mitt immunförsvar som inte var avvikande. De skrev däremot ut Trombyl som jag tog till vecka 37 och progesteron som jag tog till vecka 13, i kombination med fragmin jag tog hela graviditeten. Jag var ett totalt vrak och var övertygad om att det skulle gå åt skogen, fram till ungefär vecka 22 när jag kände bebis sparka. Därifrån hade jag världens bästa graviditet och förlossning och sitter nu här med en helt perfekt liten flicka. 

  Om någon precis som jag nästan gett upp efter flera missfall. Håll ut och ge det ett försök till, men sök hjälp och stå på dig. Det är så värdefullt att få testa något nytt som kan ge lite hopp.

Svar på tråden Fyra missfall, hur orkar man försöka igen?
Logga in
Bli medlem