• Anonym (Anonym)

    En god vän som inte dyker upp på begravningen

    En av mina bästa vänner gick bort i självmord för något år sedan, vill inte skriva ut exakt när. Hon hade många vänner och en av hennes vänner var en kille, som hon hade daglig kontakt med och pratade i telefon med ganska ofta. De var inte bästa vänner men de var ändå goda vänner som hade daglig kontakt. Vet att de hade planerat att umgås bara någon dag innan hon begick självmord.

    När begravningen ägde rum så dök denna kille aldrig upp och jag förstår verkligen inte varför. Jag känner honom inte så värst bra men jag vet att de två var bra vänner och så dyker han inte ens upp på hennes begravning? Jag vet att han inte var sjuk, arbetade eller någonting sådant. Han var hemma och satt vid sin dator, vilket jag har fått höra av folk som är vän med honom och hade kontakt med honom under den dagen.

    Det har ju gått en tid nu så det här är inget jag sitter och tänker på dagligen längre men jag kom bara att tänka på det nu och kunde inte låta bli att fundera. Hur hade ni reagerat?

  • Svar på tråden En god vän som inte dyker upp på begravningen
  • Anonym (B)

    Begravning går man på av olika anledningar. Själv har jag aldrig känt ett behov av att säga farväl på det sättet utan enbart gått för att stötta någon annan. Känner man enbart den avlidna så finns inte det skälet.

  • Anonym (Mix)

    Som läget är idag skulle jag endast gå på begravning om det är min närmaste familj eller ev en bästa vän. Så det var kansle så han tänkte.

  • Anonym (The bug)

    Spelar väl ingen roll om man sörjer på begravningen eller hemma för sig själv?

    Den döde lär inte klaga.

    Om man måste vara där för att stötta t.ex. en förälder kan det vara ett skäl men begravningen är väl i första hand till för att psykologiskt hantera ett permanent avsked och alla måste inte vara på plats för att göra det.

    En del har haft för många begravningar i sitt liv redan i ung ålder och får grym ångest av hela situationen.

    Så det går inte riktigt att säga att denne vän är en skitstövel rakt av, man måste nog fråga vad han tänker först. Men säger han då "äsch jag skiter väl i henne, det är roligare att spela  CSGO" så var han nog inte hennes bästa vän, i alla fall.

  • Anonym (Förstår dig)

    Uppenbarligen såg han inte henne som en nära vän, då hade han givetvis dykt upp på begravningen. Istället valde han att sitta hemma och spela, förmodligen för att det var roligare och viktigare än att delta på hennes begravning. Enda rimliga ursäkten är om han hade varit sjuk eller så, vilket han inte var.

    Alla sörjer på olika sätt men kan man inte ens dyka upp på sin nära väns begravning och samlas för att minnas henne och sörja tillsammans så skulle jag inte direkt påstå att han såg henne som en nära vän.

    Förstår din besvikelse, ts. Han var ingen riktig vän.

  • Anonym (Förstår dig)

    Tänk om ingen hade dykt upp på begravningen för att alla resonerade som den här killen? Tragiskt.

  • Anonym (ooo)

    Ditt problem TS, är att det var en av dina närmaste vänner som gick bort, men det var inte killens. Du lägger dina värderingar på hur han "borde" ha bettet sig utifrån att det var en av dina bästa vänner. Det är därför du tänker på det och stör dig på att han inte dök upp. Kanske också att han satt vid datorn och inte gjort något "viktigt" istället för att gå på begravningen.

    Men som alla redan skrivit så gör folk olika, han var väl inte så nära vän som du kanske trodde, eller att han helt enkelt inte klarar av att gå på begravningar, inte ville möta hennes föräldrar eller - ja, det kan ha varit vad som helst.

    Jag hatar att jag gråter så lätt och de begravningar jag varit på så har jag stålsatt mig, suttit och räkna prickar i taket eller vad som helst för att inte brista ut i gråt på fel ställe under ceremonin. Kanske har den här killen något sådant som gör att han inte pallar med. 
    Min egen bror kom inte på vår farfars begravning trots att "alla" andra kom. Han är som jag och han insåg att han inte skulle klara det. 

    Jag dömer trots detta inte min bror utan tänkte att det var synd men att jag hoppades att han kunde hantera detta på egen hand. 

  • Anonym (U)
    Anonym (Anonym) skrev 2021-01-12 17:00:16 följande:

    Jag har väl antagligen träffat honom några gånger? Och umgåtts med honom i grupp? Det betyder dock inte att jag är vän med honom.


    Hur menar du att han agerat så att du med bestämdhet kan säga att han inte är introvert?

    Och hur menar du att introverta agerar i grupp för att kunna kvalificera sig som introverta?
  • Anonym (A)
    Drottningen1970 skrev 2021-01-12 17:18:47 följande:
    Sorg och hur man hanterar den och begravningar är något intimt och privat som ingen annan ska lägga sig i eller spekulera omkring.
    Håller med
  • Anonym (.)
    Anonym (Förstår dig) skrev 2021-01-12 17:38:10 följande:

    Tänk om ingen hade dykt upp på begravningen för att alla resonerade som den här killen? Tragiskt.


    Fast nu hände inte det, eller hur?

    Alla tänker inte likadant, det är det som du och TS inte förstår. För dig finns bara ett sätt, ditt sätt. Trångsynt och dömande. 
Svar på tråden En god vän som inte dyker upp på begravningen