• Anonym (Ida)

    Bör jag lämna? Hjälp mig!

    Du vet redan svaret på din fråga, inga barn borde växa upp med en sådan vuxen i sin närhet. Om inget annat borde du skydda dina barn från någon som har sådana egenskaper.

    Dessutom kommer han inte att förändras, han är den han är. Du vet att du borde ha lämnat för två år sedan, om två år kan du se tillbaka och antingen tänka likadant- jag borde ha lämnat för två år sedan- eller så är du jättestolt över att du faktiskt gick vidare och skyddade både dig och dina barn från honom.

    Det är mycket möjligt att han förstår sin del i era problem om du lämnar och han måste ta tag i sitt liv men så länge du är kvar visar du honom att han har rätt.

    Gå vidare, redan imorgon!

  • Anonym (Ida)
    Anonym (c) skrev 2021-01-12 22:45:24 följande:
    Barnen kommer att växa upp med honom, oavsett om ts separerar. 
    Det beror på vad du menar med växa upp. Det låter inte som att maken är en halvtidsförälder utan det mest troliga är att TS har barnen mest och han varannan helg.

    Dessutom undrar jag hur mycket av TS personlighet och åsikter kommer fram i detta förhållande, även om det blir halva tiden var kommer de säkert att få mer intryck av TS än de har idag.
  • Anonym (Ida)
    Anonym (H) skrev 2021-01-13 09:27:56 följande:
    Varför skulle han inte vara en halvtidsförälder? TS skriver inget som antyder att mannen har problem med att klara av vardagsbestyr eller logistik kring barnen.
    Nej, det stämmer men om det är som hon skriver:
    Oempatisk. Alltså, han har otroligt svårt för att sätta sig in i andras känslor.
    Han har massa olika tvångstankar/handlingar.
    Han har svårt för att tänka på någon annan än sig själv. Barnens mående och viljor är väl det enda utöver sig själv.
    Han har olika specialintressen som han snöar in på totalt i perioder.

    så låter det inte som någon som klarar av att sköta två barn under sju år själv varannan vecka. Jag gissar att det är TS som har skött all markservice sedan barnen föddes men vi kan väl se vad TS tror själv nästa gång hon svarar. Jag kan absolut ha fel.
  • Anonym (Ida)
    Anonym (TS) skrev 2021-01-13 21:02:39 följande:
    Hur menar du nu?
    Är det bara dig han behandlar dåligt eller får hans föräldrar och syskon samma behandling? Jobbar han? Har han vänner?

    Min erfarenhet är att människor sällan beter sig illa bara mot en utan mot alla som ställer några krav, dvs du, hans andra familj, chefen och barnen när de blir äldre och förväntar sig mer av honom.
Svar på tråden Bör jag lämna? Hjälp mig!