Inlägg från: Anonym (Åldersskillnad.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Åldersskillnad.)

    Är det så jobbigt att bli pappa som 40+ ?

    Det är ganska stor åldersskillnad på mig och min sambo. Han har ett barn sedan tidigare, jag har ett barn sedan tidigare. Men jag vill ha ett eller två barn till, med honom. Först kändes det inte så, ok han vill inte ha fler barn men det vill nog inte jag heller så det är ok. Han ville sterilisera sig men jag sa nej att ifall han ändrar sig och pratade honom ur det.

    Men han är väldigt fin som bonuspappa, vi älskar varandra jag känner mig väldigt trygg med honom och det känns verkligen rätt. Så jag känner att jag vill det ha barn med honom.

    Men han säger att han är för gammal, pratar igen om att han vill sterilisera sig. Tar på sig kondom när vi har sex osv. Även om jag säger att jag har inte ÄL nu så kondom. Att han kanske inte skulle orka med bebis osv. Det är en pigg vältränad man. Visst han är gammal...men hur jobbigt kan det va? Finns ju  hur många som helst runt 45 som skaffar barn...både män och kvinnor? Dessutom är ju jag yngre så vi är inte två gamla...

  • Svar på tråden Är det så jobbigt att bli pappa som 40+ ?
  • Anonym (Åldersskillnad.)
    Anonym (Släpp det) skrev 2021-01-13 07:52:38 följande:

    Han har ju på ett tydligt sätt uttryckt att han inte vill ha fler barn. Det kommer ju inte ändras bara för att du vill det jättemkt. Respektera hans val.


    Fast med åldern som ursäkt? Tycker jag inte håller riktigt.
  • Anonym (Åldersskillnad.)
    Anonym (Tyri) skrev 2021-01-13 07:57:05 följande:

    Det spelar ingen roll att man har orken att träna, sköta jobb och ta hand om hus eller åka på resor, det är inte DEN orken som ifrågasätts.

    Det är VILJAN att skaffa ett barn till, att man inte VILL börja om med vakenätter, lekplatshäng med gunga i timmar, köra till fotboll/tennis flwra gånger i veckan osv...

    Och med tanke på så många trådar som finns om killar som gjort tjejen gravid och sedan kräver abort så ska du vara STOLT över din man att han tar sitt ansvar!

    Nje... Du får väl vänta lite och se om han kommer på andra tankar när han funderat lite, annars får du leva utan ett gemensamt barn. Och är det ett barn du vill ha men inte han, så får du byta partner....


    Jag vill ha barn med honom. Inte byta partner:(
  • Anonym (Åldersskillnad.)

    Oj vad många svar! Kan inte svara alla men kanske förklara lite mer vår situation...förra gången han pratade om att sterilisera sig så tyckte jag att han skulle vänta och tänka igenom det ordentligt för både min och hans egen skull. Men tänker vara stenhård där att han måste vänta med det tills vi bägge tycker samma. 

    Nu är det samma sits...men varför ens göra en sån sak han vet ju inte hur han känner om ett år, två år, fem år...jag är liksom inte ens 30 än skall jag då vara färdig med barn och nöjd med ett och en bonus som är nästan i samma ålder som mig själv??

    Både han och jag fick ju den barn vi har tidigt...så hans barn är vuxet och utflyttad sen länge, vi har ett barn eller jag har ett barn som han är styvfar till så bara ett barn hemma som inte alls är liten längre...men ändå vill han inte.

    Påverkar ju sexlivet med...är som han inte ens litar på mig längre vad gäller det. Vill ha kondom eller göra andra saker som inte skulle kunna skapa barn...som när jag säger att det gör inget jag skall snart ha mens eller hade nyss mens och har inte ÄL nu så blir han nojjig och skall ta på kondom... Får liksom redogöra för honom och förklara när jag hade mens eller när jag kommer få mens bara för att han skall vilja ha vanligt sex med mig. Att inte bli litad på och behöva övertyga honom att det är lugnt tär liksom på självkänslan...

  • Anonym (Åldersskillnad.)
    Anonym (En annan man) skrev 2021-01-14 17:31:20 följande:
    Har du läst det som jag har skrivit?
    Har du tagit till dig något och har du en ärlig vilja att förstå något av det jag skrivit? Finner du något som kan stämma in på er och på din man?

    Han kanske är jättekär i dig och vill prioritera kärleken och relationen med dig? Kan du förstå det?
    Jag förstår att du har en jättestark drivkraft att få ytterligare ett eller flera barn. Det är kärlek för dig.
    Men kan du förstå att jag och andra män, kanske också din man, har andra drivkrafter och andra prioriteringar, att kärlek för oss kan skilja sig från vad kärlek är för dig?

    Du förstår inte att han inte litar på dig gällande din ÄL.
    Men tänk om han har tidigare dåliga erfarenheter av att lita på en kvinna i denna fråga? Eller att ditt tydliga fokus på att du önskar bli gravid kan göra honom osäker och att han inte helt vågar lita på dig i denna detalj, han har ett behov att du tydligt och upprepat klargör det för honom?

    Jag uppfattar det som att du har starka önskemål och krav på honom och att du kräver att han ska förstå dig.
    Går du då före och visar vägen, väljer du att positivt uppmuntra honom, genom att acceptera hans önskemål och krav på dig? Går du före och verkligen seriöst försöker att förstå honom?
    Du kan väl inte räkna med att han ska bemöta dig annorlunda än du väljer att bemöta honom..?
    Han är jättekär i mig men jag är minst lika kär i honom. Jag vet att även utan fler barn kommer jag vara lycklig med honom. Jag vill inte ha någon annan. Men jag vill ändå ha ett eller två barn med honom. Jag vill ha fler barn med honom som far. Alltså du skulle se honom med mitt barn...han är verkligen barnets pappa även om han inte är barnets "riktiga" pappa... Så självklart vill jag ha fler barn med honom.

    Alltså jag förstår delvis på sätt och vis att han är lite orolig. Vi har pratat och även bråkat mycket om barn. Särskilt efter vi har bråkat barn precis och jag vill ha sex så kan jag tänka hur det verkar typ. Men det svider ändå att inte bli litad på.... Inte lika mycket som att han inte vill ha fler barn men det svider.

    Jag försöker tillmötesgå hans önskemål med det. Jag skriver upp i kalendern när jag har mens och ungefär när jag tror jag kommer ha ÄL...har alltid gjort så sen förra gången han ville sterilisera sig. Så han kan titta i kalendern och se att det är ok. Jag visar honom kalendern om jag ser att han är nervös. Jag försöker inte hålla fast i honom när han kommer så han kan komma utanför om han vill också Bara om jag själv kommer ungefär samtidigt så har det blivit så men det är inte på flit. Vill inte att han steriliserar sig för då är det verkligen kört utan att han väntar tills även jag är helt ok med det. 
  • Anonym (Åldersskillnad.)
    Anonym (thomas) skrev 2021-01-14 20:12:55 följande:
    Håller man bra koll på sin period finns det ingen anledning att trycka i sig medicin. Finns som sagt en grund till att det knappt finns alternativ för män än mot kvinnor. Det är OT, men man kan inte mena på att det är kvinnors ansvar att trycka i sig piller. Speciellt inte om de inte har något emot att bli gravida. Det är helt upp till mannen att sterilisera sig här. TS ska knappast behöva äta syntetiska medel pga att hennes man vill det. 
    Jag vill absolut inte att han steriliserar sig. Då skulle han ju inte kunna ändra sig... har läst på om det inte alls säkert att en reversion (stavning??) fungerar heller. Så nej på det, inte ännu åtminstone...

    Har läst att vissa läkare men nog inte i Sverige vägrar att göra detta om inte frun/sambon medtycker tycker det borde vara ett krav då det påverkar kvinnan i så stor grad
  • Anonym (Åldersskillnad.)
    Anonym (J) skrev 2021-01-14 21:37:14 följande:
    Då borde mannen också kunna tvinga kvinnan att göra abort.
    Inte samma sak alls.
    Trollis1987 skrev 2021-01-14 21:39:11 följande:
    Men tror du verkligen han kommer ändra sig? Han blir ju inte yngre.... Känns som att det är större risk att han lämnar dig...
    Jag vet inte om han kommer ändra sig. Jag hoppas det. Åtminstone vill jag hoppas på att han ändrar sig och få tid på mig att försöka övertala honom och det kan jag inte om han steriliserar sig. Jag känner mig ändå väldigt säker på att han inte kommer lämna mig. Även om jag skulle lura honom att göra mig gravid hade han inte lämnat mig... jag känner mig trygg i det men det skulle jag inte göra ändå.

  • Anonym (Åldersskillnad.)
    Anonym (thomas) skrev 2021-01-14 21:42:57 följande:
    Det låter mer som om du hoppas på en "olycka" där han glömt av sig och du ser till att ha sex för nära ägglossning samt att du tänker att han då kommer tycka att det plötsligt är en superbra ide och älska det här barnet. 

    Tyvärr tror jag du lär bli bitter bara. Tänk bara tanken att du kommer gå med vetskapen att du tvingade på honom det där barnet. Du riskerar verkligen att han också aldrig kommer kunna förlåta dig för det, att han får panik i er relation och uppenbarligen är det här inte hans ide av er relation. För han vill ju sterilisera sig. Något du är emot för du verkar hoppas på att få dig er "olycka"?
    Jag hoppas på att han skall vilja som jag. Jag VET att han blir en fantastisk pappa trots att han tycker att han är för gammal själv... känner det i hela min kropp utan tvivel. Ser ju med egna ögon hur han är med mitt barn...barnet är som VÅRT barn han behandlar barnet som sitt eget och tydligt att han älskar henne som sitt eget.

    Så jag hoppas inte på en olycka eller "olycka".
  • Anonym (Åldersskillnad.)
    Anonym (E.) skrev 2021-01-14 22:10:47 följande:
    Men nu skojar du väl? Ska det vara likadant med aborter i så fall - att kvinnan inte får abort om den förmodade barnafadern inte skriver under? Så är det i en del länder. Och till och med DET är i så fall en mer förståelig lagstiftning, eftersom det handlar om ett barn som redan finns och som mamman vill döda.

    Det är väl klart att var och en - kvinna som man, gift, sambo eller singel - måste få bestämma över sin egen kropp?
    Är inte så sugen på att diskutera abort och jämföra det med sterilisering faktiskt. Helt olika saker.

    Alltså en sterilisering gör ju mannen steril. Vilket även gör kvinnan så gott som steril. Visst hon kan ju skaffa barn med någon annan men hon vill inte skilja sig eller vara med någon annan utan ha barn med honom.

    Om inte hon får ha något att säga till om med det så får ju han bestämma över sin egen kropp men även hennes kropp och liv. Att det blir inga fler barn och det bestämmer han helt själv. Därför måste man ha samtycke tycker jag. Du kan googla på det jag är inte ensam om den åsikten. Finns mycket fast mest på engelska. Många vårdgivare som inte kräver samtycke från kvinnan rekommenderar ändå att mannen skall ha det just för att de rör dem bägge.

    Är ju stor skillnad på en singelman och en sambo eller gift man i det avseendet. Singelmannen påverkar ju inte en person till. Dessutom bär inte män barnet i magen utan det gör kvinnor så det är ju mer hennes kropp det gäller än hans.
  • Anonym (Åldersskillnad.)
    Anonym (E.) skrev 2021-01-14 22:42:04 följande:
    Vadå, det påverkar väl HONOM i allra högsta grad, om kvinnan tar död på hans barn..? Det finns män som mår jättedåligt över att vara hjälplösa i den situationen. Och vill det sig riktigt illa, kan det vara hans sista chans att få ett barn. Han kanske är subfertil, eller han kanske har svårt att få kontakt med kvinnor. Surrogatmammor är inte tillåtna i Sverige, och det kostar massor att anlita en sådan utomlands - plus att det ändå inte är säkert, att socialnämnden låter honom få vårdnaden när han kommer hem med barnet från Indien, Ukraina, whatever...

    Nej, jag tror att du skojar???
    Det där är en helt annan sak. En man bär inte ett barn i magen. Alltså jag vet inte ens vart jag skall börja men jämförelsen är alldeles för skev...som att jämföra äpplen inte med päron utan med bostadsbristen i stadskärnan.
  • Anonym (Åldersskillnad.)
    Anonym (thomas) skrev 2021-01-14 22:50:49 följande:
    Jag VET att många kvinnor där ute hade vart potentiella fina mammor till (mina) barn. Inte fan går jag och kräver att det är deras plit att ge mig ungar så som du beter dig. 

    Det finns en grund att han inte vill ha barn med dig. Otroligt tydligt dessutom. Han har "skyllt på" åldern och du bör acceptera det. Även om det märks att du är inne i en peak nivå av barnalstrande. 

    Ni är dessutom "bara" sambo, vilket såklart är vanligt i Skandinavien men han visar absolut inga tecken som jag kan se det på att vilja knyta det DÄR bandet mellan er. Låt honom vara eller riskera bittra småbarnsår med honom. Även om han blir en bra pappa betyder det inte att han kommer älska dig likadant. Hur länge har ni ens bott tillsammans om man får fråga? Du låter nykär och faktiskt ganska desperat som försöker tvinga din 20+ äldre partner att ge dig ett barn för att du har ett behov av att ha något större bindande gemensamt. 

    Sedan TS när man "bara" är sambo hör det absolut inte till att du skulle få en laglig rätt att tvinga din sambo till att inte få utföra en sterilisering. Diskussionen borde inte ens finnas för de i äktenskap (i laglig mening borde det alltid vara mannens rätt), men det hade kanske vart aningen men förståligt. Men ni är ju inte ens gifta i lagens mening? 

    Lägg ner. 
    Vi är förlovade.  Vi skall gifta oss, det känns inte akut för vi är SOM gifta. Han är mannen i mitt liv, jag är kvinnan i hans. Han älskar mig, jag älskar honom. Vi uppfostrar ett barn tillsammans. Mitt barn som han gärna hade adopterat om biopappan godkänt det.

    Vi har vart tillsammans i 5 år, bott ihop 4.
  • Anonym (Åldersskillnad.)

    Vi har enats om att han väntar med att sterilisera sig och vi gör bara andra saker än samlag runt ÄL så vi slipper bråka om kondomer eller att jag skall behöva peka i kalendern och förklara mig bara för att jag vill ha ett normalt samlag. Han har lovat att lita på mig med det.

    Det är ju en fråga om tillit, blir ledsen när han inte litar på mig och tror att jag skulle luras.

  • Anonym (Åldersskillnad.)
    Anonym (Mentalt) skrev 2021-01-17 16:36:33 följande:

    Du kanske redan har nämt det men hur gamla är ni? Det är ju rätt stor skillnad på att vara 43 och 47.

    När det gäller att orka är det ju inte bara det fysiska som spelar in. Att inte orka mentalt kan ju vara en stor del i det hela. Det är väl inte så konstigt om din sambo känner att han inte orkar med en bebis med allt vad det innebär, särskilt om era nuvarande barn är i åldern att det är rätt självgående?
    Hela er relation lär ju ändras om ni får ett barn. Då har ni ju helt plötsligt något som rejält begränsar vad ni som par kan göra under en rätt lång framtid. Vore så klart en stor skillnad om ingen av er hade barn redan, då skulle kanske han också känna en längtan att få ett barn med dig.

    I slutändan måste du respektera att han inte vill ha barn och inte försöka övertala honom. Han vet var du står i frågan och ändrar han sig lär han ju tala om det för dig.


    Vill inte säga exakt...så jag är ca 27, mitt barn är ca 10. Han är ca 45 och hans barn är ca 24.
Svar på tråden Är det så jobbigt att bli pappa som 40+ ?