• Anonym (S)

    Ska allt ingå?

    Anonym (Ossi) skrev 2021-01-13 08:37:38 följande:

    Vi har nyligen sålt vår lägenhet, en mäklare skötte visningarna och vi var inte hemma då pga högrisk.

    Nu är vi utflyttade och vaknade till spammande från köparna om vart vissa saker är, tex massageduschen (ett separat huvud), plåtar som stod i ugnen (modell mindre, ej såna som hör till), en taklampa, hyllor över diskbänken etc. Flera saker som vi tog med oss och inte hade för avsikt att sälja med lägenheten.

    Vad händer nu? Måste vi ge dem våra saker för att mäklaren inte varit tydlig?


    Visste mäklaren att dessa saker inte skulle ingå? I så fall, hänvisa dom till mäklaren. 
  • Anonym (S)
    Anonym (Ossi) skrev 2021-01-13 09:06:09 följande:
    Plåtarna också!?
    Om de inte ingick i spisen/ugnen så borde de inte ingå. Jag har själv muffinsplåtar t ex, som jag köpt separat. 

    Men jag inser när jag läser här att man måste vara övertydlig. Gardinstänger ser jag som lös inredning, likaså lampor (inte sådana som sitter i den fasta inredningen t ex i badrumsskåpet). Hyllor som sitter fast på väggen, t ex en Stringhylla, den kan väl inte ingå?

    Däremot känns det konstigt att ni tar med er duschmunstycket, det hade jag också reagerat på, såvida det inte tydligt framgick.
  • Anonym (S)
    Anonym (123) skrev 2021-01-13 14:51:57 följande:

    Låter ju jätte konstigt att dekorationshyllor skulle ingå i lägenheten. Kökshyllot kan jag kanske tänka mig men svårt att tro att dekorarionshyllor skulle ingå för att de sitter på väggen. Isf måste man ju lämna kvar varje tavellist och lackhylla från Ikea också.

    Här hade de till och med plockat ner alla badrumsskåp/speglar från 3 toaletter, det däremot har jag svårt att man får ta med sig, vi sa dock aldrig något om det.


    Det gör det inte heller. Här finns en sida som beskriver vad som ska ingå och vad som inte ingår. Hyllor ingår inte t ex. 

    Fast och lös egendom - Vad är vad? | Listor med exempel (ekonomifokus.se)
Svar på tråden Ska allt ingå?