Inlägg från: Anonym (Nyfiken) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nyfiken)

    Är du trygg i din ekonomi?

    Min fråga gäller alltså inte om du har hög inkomst utan om du känner dig trygg och säker i din ekonomi. Man kan ha en mindre lön, men ett säkert jobb som man trivs med och leva gott för att man inte har så stora utgifter.

    För egen del så har maken och jag en väldigt god ekonomi och jag tror han känner sig väldigt trygg ekonomiskt medan jag på nåt sätt alltid lever med att saker kan hända som ändrar min situation. Jag har varit på mitt jobb i många år nu, men på flera tidigare jobb har jag varit med om neddragningar som drabbat mig. Det har alltid ordnat sig och jag har hittat nytt jobb relativt snabbt, men det sitter ändå i. Undrar även hur ekonomiskt beroende ni andra är av er respektive om ni har en sån? Vi har bra ekonomi så i vardagen finns inget beroende som man känner av, men jag tror ex.vis inte att nån av oss skulle klara av att köpa ut den andra från huset om vi skiljde oss. 

  • Svar på tråden Är du trygg i din ekonomi?
  • Anonym (Nyfiken)

    Så himla skönt för er alla som känner er trygga med er ekonomiska sits. Önskar verkligen att jag också ska komma dit mentalt nån gång. Tyvärr misstänker jag att just för egen del så kommer jag känna mig osäker tills jag typ är 55 år och på nåt sätt kan räkna hem pengarna som behövs för att klara mig till pension.

    Alltså jag har inkomstförsäkring om jag skulle bli arbetslös, maken har försäkring via jobbet så skulle han oväntat gå bort får vi pengar varje månad och vi har försäkring på lånet så går en av oss bort försvinner en mille på lånet vilket gör att det "bara" är nån mille kvar på det. Vi har dessutom en halv mille i fonder/aktier på banken. Men trots allt detta så kan jag inte riktigt slappna av ändå.

Svar på tråden Är du trygg i din ekonomi?