• Anonym (Q)

    Köpa blandras på blocket?

    Letar du efter en valp eller en vuxen hund för omplacering? Oavsett så är det en god idé att låta en veterinär kolla över hunden innan du betalar för den.

    Det viktigaste att tänka på när du köper en valp är att du inte ger pengar till någon som avlar hundar på ett oetiskt vis eller får sina valpar från någon puppymill. Får du träffa tiken och se hur och var valparna bor så kan du själv skapa dig en ganska god uppfattning om det. Verkar säljarens historia osannolik så är den nog det och har valparna det inte bra så är det verkligen bättre att inte göra det lönsamt för uppfödaren än att rädda valpen.

    För en äldre omplaceringshund så kan det vara ett bra sätt att ge en hund en andra chans. Om igen så gäller det att få så mycket information du bara kan. Bättre att ha en säljare som ärligt kan gå igenom hundens styrkor och svagheter och som verkar känna hunden väl (du vill ju inte köpa stöldgods!). Givetvis är detta ett bra sätt att hjälpa en hund på, men om motivationen är att rädda en stackars hund, så kan det gå väldigt fel. Här har du ju även möjligheten att använda dig av andra organisationer som omplacerar hundar.

    Se till att få kvitto och papper på hunden och ge inga pengar i förskott (möjlig handpenning då för en valp, men var försiktig). Lycka till med att hitta en bra hund för dig! Jag älskar planeringsstadiet och att leta hund.

  • Anonym (Q)
    Aniiee skrev 2021-01-13 19:23:29 följande:

    WTF, alla bilderna försvann utom den sista..... 

    Redo. Trying.... Funkar det inte får du/ni googla

    Labrador


    Jag känner en bordercollie-labbe-bladning som ser ut som en labbe med colliepäls och väldigt smäckra, ballerinaben. Temperamentmässigt är han en labbe rakt igenom.
  • Anonym (Q)
    Anonym (Hundis) skrev 2021-01-13 17:27:58 följande:
    Tack för tipsen!
    Ett annat tips är att be om referenser. Finns det tidigare valpköpare så är det ju bra, men annars kan hundens veterinär, någon ledare/tränare på brukshundsklubben, eller någon annan hundmänniska även fungera som en referens på att uppfödaren eller säljaren är reko och ge en andra infallsvinkel på hundens temperament etc. 
Svar på tråden Köpa blandras på blocket?