• Anonym (W)

    Köpa blandras på blocket?

    Vad vill du ens ha för hund/egenskaper i en hund? Ordet blandras säger inget alls. Att du inte vet om det gör skillnad mellan 2 eller 4 inkorsningar? Va?


    En blandras kan kosta allt från billigt till 30 000. Att köpa en blandras nu är i princip ofrånkomligt som att stödja dålig avel. Allt för extrapengar under Corona utan avelstänk.

  • Anonym (W)
    Anonym (Hundis) skrev 2021-01-13 18:05:54 följande:
    Jag undrar mer bara vad folk anser om att köpa blandras på blocket? Varför så många är emot det.

    Va? Jag undrar om det på något sätt är sämre att köpa en hund med flera korsningar i sig? Kommentera inte om du bara ska kommentera drygt.

    Det är inte drygt för att någon faktiskt frågar vad du är ute efter för hund? Att blanda in en massa olika raser är självklart ett problem för man vet aldrig vad som slår igenom. Man kan inte ta vad som helst för att de ska vara söta valpar eller för att man råkar ha en hane av helt annan kategori hos grannen. Vill du köpa en blandras så måste du ha tänkt på vad de inblandade raserna har som kan slå igenom och vad du vill ha. Väldigt viktigt för man är ju inte ute efter en blandras. Man är ute efter en hund med vissa egenskaper.


     


    Sen så har jag en åsikt om att det är riktigt dumt att köpa blandras nu (speciellt valp, omplacering är bättre) för det är mer problematiskt än vanligt när folk massavlat/importerat för att möta upp en efterfrågan. Ingen nyhet att mycket buskavel bedrivs och säljs ofta via blocket. Att hundar korsas för att vara söta/coola/blaha istället för att egenskaperna ska gå ihop. Att det säljs utan rätt tester och till första bästa.

  • Anonym (W)

    Så det är inte menat drygt utan du måste fundera rätt många varv till bara :)


    För bådas skull.

Svar på tråden Köpa blandras på blocket?