• Thu 14 Jan 2021 10:42
    958 visningar
    18 svar
    18
    958

    Jag skäms för att jag sörjer mina foster...

    Anonym (Sorgsen) skrev 2021-01-14 10:23:36 följande:

    Jag gråter inombords, eller kanske någon tår när jag är helt ensam. Annars så kämpar psyket emot. Tror att eftersom ingen annan pratar om det här hemma (tex min man) så känner jag att jag inte heller ska lägga någon tid eller fundering över det som varit. Hänt har hänt liksom.

    Jag gick några gånger till kurator men tyckte inte det gav något för mig i min sorg. Kanske är för negativt inställd efter alla förluster, vet inte.


    Gråt om du behöver. Skrik om du känner för det. Men lås det inte inom dig då det gör saken värre. Din man kanske är ett jättebra stöd om du vågar riva den känslomässiga mur du har byggt upp genom att intala dig själv att inte få sörja.

    Jag har förlorat två barn, en som som föddes i v.25 men som somnade in 10 dagar efter. En dotter som jag födde stilla efter att hon somnade in i min mage i v.25.

    I februari 2019 fick jag ett ma i v.9. Även om det (för mig) inte var lika jobbigt som att förlora mina barn så grät jag floder ändå. Vem är någon att tala om för mig hur/vad/vem jag kan sörja?

    Så tillåt dig att sörja. Ibland måste vi bryta ihop bara för att orka komma tillbaka.

    Styrkekram
  • Thu 14 Jan 2021 12:48
    #8
    Anonym (Sorgsen) skrev 2021-01-14 12:16:22 följande:

    Fy så hemskt, jag beklagar det du varit med om verkligen!

    Det är nog just sånt här som gör att jag känner att jag har inget att sörja igentligen för det finns dom som verkligen förlorat ett barn, ett välutvecklat barn. Mina foster var inte större än någon centimeter och outvecklade. Jag vet inte om jag plågar mig själv. Känns som om jag kommer inte att få fler barn utan få leva med sorgen över dom här 3 missfallen resten av livet. :(


    Du plågar dig själv.

    Vem är nu hon ett säga vad du inte får sörja?

    Och som någon annan skrev här så sörjer du väl inte bara fostren utan den framtid som hade vart?

    Jag skulle aldrig säga till dig att det är fel att sörja eller ifrågasätta varför du gör det.

    Jag förlorade mina barn i v.25. Jag fick mata min som, hålla honom, byta blöja men samtidigt så kanske någon annan ifrågasätter min sorg, där någon kanske har förlorat ett barn i äldre ålder. Det är ju lite samma lika.

    Sorg kan man inte jämföra (enligt mig).

    Mitt råd till dig är att erkänna för dig själv och vara ärlig mot alla andra där du står för att du är ledsen. Strunta i om andra ifrågasätter dig. Du har rätt till dina känslor. Och jag tror personligen att du skulle må så mycket bättre av att bara få släppa på allt. Ge dig själv den chansen, annars tror jag att det är lättare att hamna i en ond spiral av depp.

    Jag förlorade två barn och genomgick ett ma. Sen kom Stella, frisk kry och stark.

    Och vi har inte gett upp hoppet och tankar om ett syskon till.

    Prata med dina vänner om det och spy ut dig allt. Ett bra recept på att må lite bättre.
  • Thu 14 Jan 2021 13:08
    #10
    Anonym (Sorgsen) skrev 2021-01-14 12:57:47 följande:

    Det sorgliga är att jag har inga vänner alls. Bor i ny stad och allt. Jag vill/kan inte prata med min man heller för det känns som om jag tjatar då. Löjligt, jag vet... men är på något sätt avis att han verkar kunna släppa det så bra. Jag vill också kunna det! Jag vill inte känna den här sorgen för jag känner att den förstör mig. Jag känner mig arg på mig själv att jag känner som jag gör och att jag är som jag är.


    Är du säker på att han har släppt det och inte gör som du, dvs hålla fasaden?

    Jag vet inte vad jag mer kan säga än att du har rätt till att sörja/vara ledsen. Finns många trådar med liknande situation där många känner som du gör, kanske en bra idé att skriva med de kvinnorna och få känna stöttning där?

    Inte att du inte får skriva egen tråd, jag tänker bara på att du kan hitta folk i samma situation och skriva med dom, är nog stor förståelse där.
  • Thu 14 Jan 2021 13:38
    #14
    Anonym (Sorgsen) skrev 2021-01-14 13:34:14 följande:

    Han säger att han tänker på dom ibland. Vad det kunde blivit av dom och så. Och jag förstår alla sörjer olika, men känns ändå som att jag lever kvar i det där hemskt jobbiga och inte han. Svårt att förklara.


    Det är inte svårt att förklara, det är så du känner. Samt att mycket hinner hända i kroppen under de veckor du är gravid.

    Inget gällande detta är konstigt, fel eller otillåtet.

    Det du däremot gör mot dig själv är fel
Svar på tråden Jag skäms för att jag sörjer mina foster...