Inlägg från: Anonym (Varför?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Varför?)

    Tråd utan elaka kommentarer: Ni som tycker att "någon annan" ska betala för era barns slarv - hur tänker ni?

    Ständigt ser man dessa trådar på familjeliv, eller hör uppgivheten hos folk man är bekant med: "Mitt barn lämnade inte tillbaka en bibliotekbok, som jag aldrig har sett - hur kan de kräva att jag ska betala?", "Min 3-åring kröp runt i buskarna och jackan gick sönder - varför står inte förskolans försäkring för kostnaden?." - "Mitt barn förstörde en bänk/glasruta etc. måste jag verkligen betala?!" - "Vi valde skola i en annan kommun än den vi bor i - men vår kommun vill inte betala busskortet, varför ska vi göra det?", etcetera. 

    Alltså, hur tänker den förälder som släpper dessa funderingar? Har DU tänkt så någon gång och kan du vara snäll och förklara (utan att få påhopp) kring hur du resonerar, kring att "någon annan" ska betala?

    Jag är inte ute efter att klanka ner här - jag är alltså uppriktigt nyfiken kring hur man tänker - när ens barn uppenbarligen har gjort fel, och då man själv måste stå för kostnaden, men ändå anser att "någon annan" ska betala?

  • Svar på tråden Tråd utan elaka kommentarer: Ni som tycker att "någon annan" ska betala för era barns slarv - hur tänker ni?
  • Anonym (Varför?)
    Tom79 skrev 2021-01-14 12:55:50 följande:

    Tyvärr är trådstarten illa formulerad. Den andas rättfärdighet och fördömande. Inte minst får versalerna i "DU" den effekten. Problemen med en sån dålig trådstart är att man knappast får några bra svar från de som TS är så frågande inför. Vem vill förklara sig för någon som så tydligt anser sig stå över såna beteenden?

    Med en bättre och ödmjukare formulerad trådstart hade nog diskussionen kunnat bli intressantare.


    Att jag markerade ordet "du", berodde på att jag framför allt ville ha svar från föräldrar som tänker i de här banorna, inte från folk som "tror" att de vet hur andra tänker. Möjligen hade jag kunnat fetmarkera eller understryka, men det var först nu i efterhand som jag förstod att den funktionen finns i kommentarsfältet.
Svar på tråden Tråd utan elaka kommentarer: Ni som tycker att "någon annan" ska betala för era barns slarv - hur tänker ni?