• Anonym (Eva)

    Har chefen verkligen rätt?

    Jobbar i en kommunal verksamhet och hade en kollega för några år sedan som jag inte gillade alls, vet att chefen inte heller gillade henne. Hur som helst slutade hon för 4 år sedan men skall tydligen komma tillbaka.

    Tog ett prat med chefen om detta, tydligen kommer hon tillbaka då vi har lediga tjänster och tjejen ifråga tydligen inte mår bra på sitt andra jobb. Ifrågasatte hur chefen kunde ta tillbaka en sån person. Chefen svarade då att hon är ett rehabärende och att chefen då inte kan tacka nej till henne även om hon velat. Kan det verkligen stämma? Eller ljuger chefen? Vill ju inte alls ha henne tillbaka som kollega.

  • Svar på tråden Har chefen verkligen rätt?
  • Gameofthrones

    Du ska egentligen skita vad chefen gör. Det kanske är ett reabärebde och är i kanske arbetsträning med Arbetsförmedlingen? Du har inte rätt och veta. Chefen kanske ljuger för du har fortfarande inte rätt och veta.

    Och chefer kanske vill ge människor andra chans.

    Och vet du att inte tycka om människor det tiikglrcluvetcixh arbete är et arbete sköt ditt så sköter chefen sitt.

  • Gameofthrones

    ***det tillhör arbetet, livet.*** Jobba och gå hem.

    Shit att lägga så mkt energi på att inte tycka om människor. Ärligt jobba bara och gå hem

  • PH76

    Oavsett så visar din chef väldigt dåligt omdöme som pratar om detta med sin personal.

  • EpicF
    Anonym (Eva) skrev 2021-01-14 08:25:44 följande:

    Nej så långt har det inte gått om du läser tråden


    Det vet dock inte du
  • Anonym (Ellen)

    Hon har alltså inte slutat hos arbetsgivaren utan bara slutat just i verksamheten där du arbetar?
    Annars kan det ju inte finnas någon pågående rehab..
    Men tja... det finns inte så mycket du personligen kan göra. Arbetsgivaren har ett väldigt långtgående ansvar i att rehabilitera och lösa arbetssituationen genom omplacering tex. Det skall vara utrett och i princip bevisat att det inte finns en enda arbetsplats eller arbetsuppgift överhuvudtaget kvar hos arbetsgivaren (vilket är svårt på en kommun som ju har väldigt många skiftande verksamheter).

  • Anonym (..)

    Men vad är det för lekstuga ni jobbar på?? Din chef ska inte pladdra om vad andra medarbetare har för problem, verkligen oprofessionellt. Du ska jobba med dina kollegor oavsett vad du tycker om dem, punkt.

  • fornminne

    Fokuseras inte på fel saker här? Ts, det är irrelevant varför denna person ska komma tillbaka, kanske kunde inte din chef säga nej. Men det är inget hen ska gå och pladdra med andra anställda om. Du kan inte göra något åt att denna kollega kommer tillbaka. Vad du KAN och BÖR göra, är att fokusera på din egen arbetssituation och hur denna person påverkar din arbetsmiljö. Lägg krutet där i stället. Man kan inte välja kollegor, men man ska inte finna sig i vad som helst.

  • fornminne

    Att inte gilla någon är dock inte skäl nog för att vägra jobba med personen. Men oftast finns det ju en anledning till att någon är illa omtyckt. Vad handlar det om i detta fall? Är kollegan otrevlig, har samarbetssvårigheter, eller sköter hen inte sitt jobb?

  • Anonym (tvillingmamma)

    Som fornminne skriver, beror det ju på VARFÖR ts inte gillar den här personen. Det påverkar inte att personen ska komma tillbaka. Det kan inte ts bestämma, kanske inte ens chefen. Men det påverkar ts möjligheter att agera på andra sätt. Arbetsgivare har ett rehab-ansvar, men också ett arbetsmiljöansvar.

  • Anonym (Why)
    Anonym (Eva) skrev 2021-01-14 08:25:44 följande:

    Nej så långt har det inte gått om du läser tråden


    Varför gillar inte du denna person?

    Klickar ni inte eller är inte personen duktig på vad denne gör? Är personen olämplig för sitt jobb?
Svar på tråden Har chefen verkligen rätt?