Inlägg från: Anonym (anpassning) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anpassning)

    Är detta en rimlig läxa för en i åk 2?

    Anonym (TS) skrev 2021-01-14 08:14:13 följande:
    Han har svår ADHD som han medicinerar för. Skolan är medveten om detta. Jag har beskrivit det många gånger för läraren. Hon är en jätte bra lärare överlag men tror inte hon riktigt förstår svårigheterna hemma då det fungerar så bra i skolan för honom. Hon är väldigt fyrkantig vilket passar honom jätte bra. Hemma blir det annorlunda med fler barn, ingen riktig skolmiljö utan buller och stök omkring när han ska göra läxan, medicinen har gått ur kroppen när jag slutat jobbet vilket gör det ännu jobbigare för honom.

    Medicinen sitter i mellan 8-16 ungefär. Sedan går den ur kroppen. Medicinen hjälper honom OTROLIGT mycket. Han funkar i princip felfritt i skolan, men hemma blir det svårt.

    Han har väldigt stort ordförråd. Han läser bra. Skriver bra. Det får han beröm för i skolan. Han har nog större ordförråd än många andra barn i hans ålder. De ser inte alls de problemen som jag ser hemma i skolan för då har han medicin. Hemma saknar han koncentration och uppmärksamhet för att kunna fokusera på läxan. Han saknar också ork efter en hel skoldag. Så det är jobbigt för honom!
    Tycker du ska skriva allt detta till läraren och be om någon anpassning för din son. Sedan kan ju 2 a4 vara vad som helst om man skriver på varannan rad med stora bokstäver. 
Svar på tråden Är detta en rimlig läxa för en i åk 2?