Inlägg från: Anonym (Sandra) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sandra)

    VARFÖR skaffar så många ett 3e barn?!

    Jag har full förståelse att en familj som redan är familjeorienterad, som bor lite större, som jobbar deltid och har livet inrutat kring just familjen skaffar fler barn. De har ju alla förutsättningar och fokus för det!

    Men i min närhet är det familjer där både kvinna och man jobbar heltid och ofta har bra karriärer, som redan har det kämpigt att få ihop livet med bara två barn, relationer där kvinna och man knappt ens ses utan säger hej och puss i dörröppningen eftersom båda somnar utmattade vid nattningen. Par som gillar att åka på solsemester och som tycker lekparken är skittråkig. Men de skaffar ändå ett tredje barn! När man tror att de ska släppa bomben att de ska gå isär så kommer istället ett barnbesked.

    Detta är jättevanligt i vår umgänge. Och många frågar oss om vi inte ska skaffa en tredje. Är du inte sugen? Jo, men hur ska vi få ihop livet med ett litet barn liksom? När det knappt går med två. Hur ska vår relation hålla för ett tredje när vi just nu håller på att ta igen partid efter de intensiva småbarnsåren vi haft?

    Såklart jag fattar suget efter ett barn! Men logiken? Om förutsättningarna inte finns och man inte är speciellt sugen på att leva sitt liv bara kring barnen, varför skaffa fler?? Om man inte är redo att göra avkall på solresor, tjejkvällar och egentid, varför skaffa fler?

    Dessutom är det fler par med 3 barn i vårt umgänge som går isär än de med 1-2 barn. Hur tänkte de?

    Kan ju inte fråga dem eftersom det är känsligt.. kan någon klok ge mig svar

  • Svar på tråden VARFÖR skaffar så många ett 3e barn?!
  • Anonym (Sandra)
    Anotherone skrev 2021-01-14 09:38:09 följande:

    Jag har inga svar, jag har bara gjort samma reflektion.

    Särskilt nu när vi fick en sladdis ganska många år efter barn nummer ett. Då är det flera som frågat om vi inte ska "passa på" att skaffa en trea så att barn nummer två får en kompis, som man uttrycker det.

    HELL NO!

    Jag älskar bebisar. Hade jag haft massor av pengar på banken, så att jag kunde jobba deltid i tio år, kunnat köpa en större bil och ett större boende så hade jag säkert kunna ha 4-5 barn. Men just nu har vi precis vad vi klarar av och det tänker jag inte utmana.

    Vi har ett hus anpassat för oss fyra i ett läge som är bra för hur vår familj funkar idag. Hade vi varit fler hade jag velat ha ett boende mer avskilt med större tomt som gjort att vi kunnat aktivera oss alla på fler sätt än vad vi kan idag. Jag kan gå iväg till en park, en skog eller en bollplan med 1-2 barn.. men inte med 4-5st. Samma med bilen, den täcker våra behov.


    Exakt!! Skönt att höra att fler reflekterat kring detta och också resonerar i praktiska termer. Jag håller med! Hade jag haft mer pengar och större hus med möjlighet att jobba mindre. Absolut. Inga problem. Borde ju vara en självklarhet liksom
  • Anonym (Sandra)
    annabellelee skrev 2021-01-14 09:45:00 följande:

    Det verkar ha blivit inne helt enkelt. Precis som alla barn ett tag döptes Idun och Nils, och alla skulle ha två barn, varken mer eller mindre, har det nu blivit inne att skaffa tre barn.

    Varför det blivit inne kan man spekulera om. Alla inflencers som skaffar flera barn? Att barn blivit en statusmarkör typ "jag bakar mitt eget bröd", eller "jag lägger ner tid på att meditera", vill man visa att man minsann värnar om det viktiga i livet genom tre barn?


    Intressant. Så kanske det är.

    Två barn är dock logiskt. Man är (om man inte är ensamstående) två vuxna på två barn, barnen kan leka med varandra och mindre risk med att skämma bort ett barn.

    Men att skaffa fler barn när man redan klättrar på väggarna och inte riktigt är redo att lägga ner tid, engagemang och uppoffringar för det.. märkligt
Svar på tråden VARFÖR skaffar så många ett 3e barn?!