• Anotherone

    VARFÖR skaffar så många ett 3e barn?!

    Jag har inga svar, jag har bara gjort samma reflektion.

    Särskilt nu när vi fick en sladdis ganska många år efter barn nummer ett. Då är det flera som frågat om vi inte ska "passa på" att skaffa en trea så att barn nummer två får en kompis, som man uttrycker det.
    HELL NO!

    Jag älskar bebisar. Hade jag haft massor av pengar på banken, så att jag kunde jobba deltid i tio år, kunnat köpa en större bil och ett större boende så hade jag säkert kunna ha 4-5 barn. Men just nu har vi precis vad vi klarar av och det tänker jag inte utmana.

    Vi har ett hus anpassat för oss fyra i ett läge som är bra för hur vår familj funkar idag. Hade vi varit fler hade jag velat ha ett boende mer avskilt med större tomt som gjort att vi kunnat aktivera oss alla på fler sätt än vad vi kan idag. Jag kan gå iväg till en park, en skog eller en bollplan med 1-2 barn.. men inte med 4-5st. Samma med bilen, den täcker våra behov.

  • Anotherone
    Mrs Moneybags skrev 2021-01-14 10:17:56 följande:

    Tror också det har blivit "inne" helt enkelt.

    Jag ser också många föräldrar som bråkar, barnen bråkar, det är tufft ekonomiskt, de har noll tid över etc etc. Och många av dem har bara två barn. 

    Då tänker jag bara - gud vad bra jag har det med mitt enda barn. Lugnt och skönt, inget tjafs och massor av tid att ägna åt både honom och mig själv och mina intressen. Tror många skulle må bättre av att fundera mer på vad de egentligen orkar än på vad alla andra gör...


    Det sista där har du så rätt i. Jag minns stressen själv när vi nyss fått vårt första barn och folk i mammagrupper och så började prata om syskon. Fast vi bestämt oss då för att det inte var aktuellt med fler är det SÅ lätt att dras med. Och göra som alla andra. Slippa känna sig udda och behöva förklara sig. 
    Nu blev det så för oss ändå till slut att vi fick ett barn till. Men det är 11 år mellan dem så vi hade vår äldsta för oss själva så att säga, under väldigt många år. Det har varit fint faktiskt, så jag förstår absolut du känsla om att stanna vid ett barn!
Svar på tråden VARFÖR skaffar så många ett 3e barn?!