• Drottningen1970

    Hur tar man steget att gå isär?

    Varför trodde du att hans dåliga sidor skulle förbättras efter att ni fick barn? Och förstod du inte att du skulle påverkas mycket mer av hans olater med en bebis i hemmet?

    Hursomhelst så är han den han är. Innan ni fick barn och efter ni fick barn och han kommer vara samma person om fem år till.

    Det enda du behöver ta ställning till är om du vill leva på det viset eller ej.

  • Drottningen1970
    Mimosa86 skrev 2021-01-14 17:12:52 följande:

    Fast detta är en total felfördelning av skuld. Det är inte hon som gjort fel i den här soppan. Skulden ligger inte i vem hon blev kär i utan han som misslyckats kapitalt med sin föräldraroll och vuxenansvar.

    Vem är densamma som innan barn liksom? Jag kunde lätt sova halva dagen och vakna efter lunch. Sen vi fick barn sover jag max till kl 9 vid väldigt sällsynta tillfällen sen 10 år tillbaka. Innan barn kunde jag träna, festa och glo på tv i timtal. Vet inte hur långa år sen jag spände på mig joggingskorna. Man tvingats till att mogna när man blir förälder, som du själv vet. För de allra flesta är detta en självklarhet.

    TS tvingades förändra sig och sitt liv när de fick barn. Hur skulle hon kunnat ana att hennes partner inte skulle göra samma resa? Det är 2021 och fortfarande beskylls kvinnan för mannens tillkortakommande som far.


    Jag känner starkt att fäder behöver ta ansvar för hur de är som föräldrar. Lika starkt känner jag att kvinnor måste ta större ansvar för vilka de faktiskt väljer att skaffa barn med. För de är kvinnorna och barnen som betalar priset. Går inte bara att luta sig tillbaks och vara ett offer när varningssignaler blinkat rött u många år.
Svar på tråden Hur tar man steget att gå isär?