Forum Film/TV - Nöje
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Sveriges mästerkock 2021

  Tis 9 feb 21:27 Läst 1151 gånger Totalt 478 svar
  Visar endast inlägg av flygrl - Visa alla inlägg
 • Tis 9 feb 21:27 #185
  Nandez skrev 2021-02-05 18:33:45 följande:

  Bra sammanfattning


  Tack!
  Nandez skrev 2021-02-09 16:45:09 följande:

  Ser fram emot nästa program 


  Samma här!
  Nandez skrev 2021-02-09 16:46:36 följande:

  Dom ska jobba i lag i  en hotellrestaurang


  Ok, spännande!
 • Tis 9 feb 21:53 #186
  BeautifulLiz skrev 2021-02-04 19:19:41 följande:

  Nej, ska ju såklart inte spoila för mycket!

  Jag hoppas Johannus tar tiden och ser serien iaf, och hoppas hoppas på en fortsättning!

  Och Niclas är kvar i Mästerkocken, heja Niclas! Kanske lite tidigt att ha en favorit men jag har fastnat för honom, mycket för att det slutade så snöpligt förra åren med den där jäkla potatisen.

  Finns fler, eller förresten alla, duktiga amatörkockar.

  Hon den där tjejen med alla olivoljor tycker jag mest är skränig och lite jobbig, men hon kanske bara är nervös?


  Ja, Kalifat är bra. Obehaglig igenkänningsfaktor för mig som levt hela mitt liv i orten kan jag säga men det är ju just det som samtidigt är bra.

  Niclas är trevlig, sympatisk och verkar kompetent i köket. Läste att han och hans son egenhändigt lagat 147 matkassar med julmat som sen delades ut till behövande om det va den här eller julen 2019. Visar på ett gott hjärta!

  Ha ha Diana asså...tycker hon är lite rolig med sina kommentarer. Hon ger lite sådär överklass-bimbo-vibbar och man undrar om hon kan leverera men det tycker jag faktiskt hon gör. Fast knappast att hon konsumerar 2 liter olivolja i veckan helt på egen hand ha ha...då ser man inte ut som hon.
  BeautifulLiz skrev 2021-02-04 19:30:52 följande:

  Hua mig, strömming äter jag inte sedan jag satt ett ben så illa i halsen en gång att jag fick gå med det i flera dagar. Provade allt, från knäckebröd till råa ägg men inget rådde på det.

  Sen samma dag när jag tänkt ringa VC och böjde mig fram över sänger för att bädda, vips så slank det loss!

  Fast eg är det rätt gott.

  Det var två tjejer som gjorde bästa strömmingen men minns inte vilka.

  Ja pastan ja, den pastan... tyckte verkligen synd om Calle. Det smakade säkert bra med det såg ut som... ja, vad sa han? Något med tåg... 

  -------------------

  Och efter stängning då?

  Jag är jätteglad att det sänds i år också. Hoppas vinnare i år får större möjlighet i Marcus restaurang än den som vann förra året. Jäkla corona som ställer till det.

  Rödigen, den som lagades i ugnen. Den hade jag gärna satt tänderna i. Jag gillar inte skinn på fisken, oavsett hur knaprigt det är. Hua, nej det petar jag bort. 

  Håller med om att det märktes nivåskillnad på J-P och de andra. Även om han skulle så mig alla dagar i vecka i köket.

  Själv har jag en hel kyckling i stekgrytan på spisen nu, den ska serveras med ris och gräddsås. Och en frisk sallad såklart!


  Usch, låter läskigt det där med fiskbenet. Tur du inte kvävdes av det! Man måste verkligen va försiktig när man käkar fisk... :/

  Fast gott är det!

  Ja, trist att Calle misslyckades med pastan...

  Efter stängning är lika bra som huvudtävlingen enligt mig. Gillar att det är sånt focus på maten där och Marcus gör det bra.

  Ja, hur gick det med förra årets vinst egentligen? Blev det nåt öht? Annars borde ju det precis som årets vinst kunna tas efter att Corona dragit förbi. För det ska det väl ändå göra, Coronaeländet!!!

  Så du gillar inte härligt knaprigt fiskskinn? Jag älskar det kan jag säga. Samma med kycklingskinn.

  Hoppas din kyckling smakade fint! Det lät gott!
 • Sön 21 feb 18:28 #252

  Har inte riktigt haft tid och ork att skriva om programmen även om jag tittat men ska försöka skriva lite grann iaf om dom båda program plus två Efter stängning som varit. Blir väl rätt mycket så får se om nån orkar läsa...

  Jag blev faktiskt lite förvånad förra veckan när dom skulle va på Hasselbacken att det också är hotell. Har ju bott i Sthlm hela mitt liv och passerat Hasselbacken ibland men alltid trott det bara är restaurang. Man lär sig nya saker hela tiden.

  Båda lagen skötte sig väl bra där med att fixa roomservice-käk. Jag tyckte däremot den ena kantarellsmörgåsen som hyllades för sitt utseende snarare dolde dom härliga gyllengula kantarellerna under massa annat och såg lite rörig ut. Att den sen säkert smakade bra är en annan sak men jag tänker på hur juryn annars brukar kritisera om nån täcker en köttbit med sås och att det då brukar heta att man ju vill se huvudingrediensen. Känns inte så konsekvent det där alltid.

  Intressant eliminering med fermenterad mat som ju vart väldigt trendigt nu dom senaste åren. Gästen Jenny-nånting kände jag däremot inte till. Svår uppgift för dom verkade inte vana att pyssla med sån mat men till sist fick iaf Eleonore lämna vilket förvånade mig för jag tyckte hon verkade ha bäst koll på läget som provade olika ingredienser och så. Aja, så kan det va.

  Jag gillar ju verkligen Efter stängning som också växt från korta 22 minuter till samma längd som huvudtävlingen dvs 44 minuter (reklamen borträknad då). Som sagt mer matfocus här än i huvudtävlingen...och nåt som verkligen rekommenderas.

  Alla tre gjorde vackra sötsaker på temat Alla hjärtans dag och Lin tog sig direkt vidare. Härligt med pilgrimsmusslor sen som Marcus visade hur man öppnar och tillagar. Va lite orolig att nån av dom tävlande skulle skära sig illa vid musselöppningen men det verkade inte så svårt ändå. Eleganta rätter från båda men Calle starkast och vidare medans Eleonore fick lämna. :/

  Kul med masterclass av Tom i veckans Mästerkock där han fixade lamm. Själv älskar jag f.ö. lamm då det har en fin karaktäristisk smak.

  Blev verkligen förvånad att Diana som ju är kunnig tog bort benet innan tillredning för med det försvinner ju också rätt mycket smak. Niclas gjorde en fin chèvrekräm som han sen glömde lägga upp precis som Aylar (tror jag) glömde sitt fina kryddsmör. Alla lyckades väl bra med själva lammet så det blev lite tillbehören som avgjorde. Ninas gratäng hade för mycket ost men hon blev trots det bäst.

  I elimineringen kämpade dom med fina piggvarar och det blev en jämn kamp där Amanda sen åkte ur. Lite trist men det är tuff konkurrens.

  Upptäckte till sist att jag ännu inte kollat klart Efter stängning för jag somnade framför TV:n så får återkomma med kommentar om det.

 • Mån 22 feb 18:57 #255
  Johannus skrev 2021-02-09 22:45:20 följande:

  Simon är en gullig kille  Så även Ben och båda är sååå duktiga på att laga mat och annat som dem gör. Sen finns det en tjej som heter Sara.....Jag kan som inte säga vilka dem är, men man lär fort och höra deras namn.....Alla som är med nu har varit med tidigare....Jag kollar kl 23.00 på TLC.


  Så det är deltagare då och inte jurymedlemmar?

  Har inte börjat kolla på Masterchef Australia än men hoppas kunna göra det snart.
  Johannus skrev 2021-02-18 00:30:26 följande:

  Jag har ingen favorit i Mäster kockarna....så vad eller hur det går för dem spelar som ingen roll.

  Möjligen Ayla som favorit.....men får se lite mer framåt.


  Man måste ju inte ha en favorit utan kan kolla för man tycker det är roligt med god mat tex.

  Ayla är annars duktig, ja.
  Johannus skrev 2021-02-21 20:29:32 följande:

   Jag tittar inte på efterstängningen alls....


  Ok.
 • Mån 22 feb 19:14 #256
  Nandez skrev 2021-02-10 18:40:34 följande:

  Ja, Efter stängning är bra


  Kul att du också gillar det!
  Nandez skrev 2021-02-10 18:41:17 följande:

  Ja, håller med om Simon


  Följer du också Masterchef Australia?
  Nandez skrev 2021-02-10 20:56:35 följande:

  Jobbigt att smaka på så mycket mat


  Jag tycker det skulle va helt underbart få smaka på massa härlig mat, jag. Sen tar dom väl bara några tuggor från varje rätt med.
  Nandez skrev 2021-02-17 20:04:02 följande:

  Tom är duktig


  Verkligen!
  Nandez skrev 2021-02-17 20:20:06 följande:

  Resa ok men inte mer


  Risk att Marcus gör honom arvlös?
  Nandez skrev 2021-02-17 20:25:39 följande:

  Förstår att stressen gör att dom glömmer


  Ja, det är ju ett ständigt problem genom alla säsonger det här med tokstressen och att dom därför glömmer fina tillbehör mm. Trist när dom lagt ner massa jobb på en grej och så kommer den inte med till bedömningen sen. :/
  Nandez skrev 2021-02-17 20:41:07 följande:

  Piggvar, vad svårt


  Ser ut som det gäller va säker på handen när man filéar plattfiskar som piggvar så man inte skär sönder filéerna. Dom är ju så tunna jämfört med tex. en lax.
  Nandez skrev 2021-02-18 18:44:17 följande:

  Har ingen favorit heller


  Inte jag heller riktigt mer än att jag fastnat lite extra för Niclas. Alla är ju duktiga och sympatiska i mina ögon.
 • Mån 22 feb 19:18 #257
  Johannus skrev 2021-02-11 00:34:52 följande:

  Tittade programmet på play, men vet inte och säga nåt  om den. Kanske jag är för stressad lessen att jag inte orkade bry mig om vad som hände.


  Jobbigt att va så där stressad. Hoppas så du ska få en vettigare situation där du inte behöver ha det så.

  Ta hand om dig!
 • Mån 22 feb 20:19 #259
  Nandez skrev 2021-02-22 20:03:57 följande:
  Hur va det nu då? Följer du Masterchef Australia?
 • Mån 22 feb 23:08 #261
  Johannus skrev 2021-02-22 22:29:31 följande:

  Så länge pandemin pågår så kommer det att vara mycket. Bara och önska eller be till högre makter att denna pandemi försvinner för gott.


  Ja, det är jobbigt med pandemin och va den ställer till med i samhället. Vi hoppas nog alla snart få slippa den.
 • Tis 23 feb 22:03 #268
  BeautifulLiz skrev 2021-02-23 19:16:34 följande:

  Du skulle ju kunna ta jobb som recensent någonstans!

  Du sammanfattar hela FYRA program klockrent!

  (Vet inte om du minns vad jag skrivit om dig förr? "Klok som en bok". Och det är du, smart och alltid hygglig oavsett om du är med eller emot. Det ska du ha cred för!)

  Kort och koncist, av alla rätter de lagat hade jag valt en piggvarsrätt, vilken får jag fundera på. 

  I huvudtävlingen håller jag stenhårt på min "potatisman" Niclas, även om alla är jätteduktiga.

  Är dock lite trött på (minns inte namnet) tjejen med sin fabläss för olivolja. 


  Aha, så det va du som skrev det där i en helt annan tråd (eller det va nog i mer än en tråd om jag inte minns fel). Tack för dina vänliga ord då och tack för dom nu med. Det värmer!

  Och tack för dina personliga svar på mina inlägg med! Det uppskattas!

  Jag har inte smakat piggvar än men skulle gärna göra det och kan tänka mig det är gott. Har ätit rödspätta och det va väldigt gott!

  Niclas FTW!!!

  Det är Diana du tänker på. Hon är lite kul på sitt sätt tycker jag.
 • Tis 23 feb 22:05 #269

  @BeautifulLiz: Glömde ju säga att jag gillar din användarbild. En blå flodhäst eller hur?

 • Tis 23 feb 22:10 #270
  Nandez skrev 2021-02-23 19:07:13 följande:

  Inte hunnit, tyvärr


  Men du kommenterade ju Simon som är med där...om jag inte missförstått nåt?!
  Nandez skrev 2021-02-23 19:08:39 följande:

  Ja, hoppas att den försvinner


  Verkligen! Det börjar bli tröttsamt nu...
  Nandez skrev 2021-02-23 19:27:20 följande:

  Visst är flygrl duktig


  Tack du med, Nandez! Snällt av dig!
 • Fre 5 mar 18:15 #323

  Hej på er alla i tråden. Ligger efter med TV-tittandet så såg förra veckans Mästerkock och Efter stängning häromdan men har inte sett veckans än. Därför jag inte vart aktiv i tråden på ett tag men jag får återkomma. Vågar inte heller läsa va ni skrivit senaste tiden för vill ju inte sabba spänningen för mig själv. :/

 • Sön 7 mar 02:15 #328
  Johannus skrev 2021-03-05 20:03:28 följande:

  Jag har heller inte tittat senast......Följer Mästerkockarna Australien för det är så mycket roligare på alla sätt och vis.


  Jag förstår.
 • Sön 7 mar 02:16 #329
  Nandez skrev 2021-03-06 20:13:38 följande:

  Vinkar


  *vinkar tillbaks*
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll