• Wed 3 Feb 2021 20:08
    30947 visningar
    479 svar
    479
    30947

    Sveriges mästerkock 2021

    Strömming är gott

  • Wed 3 Feb 2021 20:12

    Inte helt lätt det här

  • Wed 3 Feb 2021 20:22

    Dom är duktiga

  • Wed 3 Feb 2021 20:26

    Jobbigt med eliminering

  • Wed 3 Feb 2021 20:34

    Tuff eliminering

  • Wed 3 Feb 2021 20:39

    Stressigt, stressigt 

  • Wed 3 Feb 2021 20:44

    Spännande

  • Wed 3 Feb 2021 20:58

    Lin och Kalle fick lämna

  • Wed 3 Feb 2021 20:59

    Nu börjar efter stängning

  • Fri 5 Feb 2021 18:33
    flygrl skrev 2021-02-04 19:02:08 följande:
    Härligt med stekt strömming men förvånande att så många verkade så ovana med en sån klassisk delikatess. Man kan såklart variera strömmingen som Niclas som la till kapris och rödbetor men jag undrar om inte den klassiska varianten stekt rakt upp och ner med typ potatismos, smält smör från stekpannan och grädde ändå är godast?!

    Jag minns faktiskt inte ens vem som gjorde bäst strömming men Niclas och några till hamnade iaf i eliminering där det skulle lagas pasta. Att göra egen pasta är nog en av dom grejer man ska träna upp innan man ska va med i Mästerkocken för det kommer alltid och oftast mer än en gång. smile3.gif

    Alla kämpade med få till fungerande pastadeg. Calle tyckte han hade koll trots att Marcus inte verkade så impad när han tittade förbi och så blev det som det blev...Calle åkte ur. Tråkigt för Calle har potential men lite otur just den här gången. Skönt att Niclas höll sig kvar trots inte helt perfekt rätt. smile5.gif

    Roligt sen med Efter stängning. smile1.gif
    Läs inte vidare om du ännu inte kollat och vill ha spänningen kvar.

    Det va tre som gjorde upp i Efter stängning. Utöver dom utslagna dvs. Lin och Calle även Jean-Paul som ju slogs ut redan i kvalificeringen. Först skulle det göras sjyssta matlådor och där va tydligen Calle bäst fast jag tyckte hans lax & grönsaker såg lite torrt ut. Hade nog behövts lite mer aioli där. Lins pasta med bolognese på linser va vågad men spännande och Jean-Pauls tonfiskpasta konventionell men säkert god den med.

    Lin och Jean-Paul gjorde upp om att gå vidare utöver Calle som redan va klar. Markus visade olika sätt att laga röding. Lin starkast och vidare och det kändes rättvist för Jean-Paul kändes inte som han är på samma nivå. Men kul med Efter stängning iaf! smile1.gif
    Bra sammanfattning
Svar på tråden Sveriges mästerkock 2021