Inlägg från: Anonym (Överlevare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Överlevare)

    Verbal misshandel, fanns det?

    Lite tips från en annan som varit i samma situvation.

    Viktig är att du begär att bo kvar i gemensamma hemmet, när du skickar in skilsmässoansökan.

    Du behöver inte betala för fakturor som står i hans namn.

    Säg upp allt som du står på som är hans.

    Tyvärr är den som står på bilen också den som har rätt att behålla den. Dock kan han inte anmäla dig för att tagit den då ni är gifta. Du kommer ha rätt till hälften av värdet. Begär bodelningsadvokat via tingsrätten omgående (kommer ta tid).

    Lånet räknas som hans även om ni betalt de tillsammans eller du, så det kommer dras av på bilens värde tyvärr.

    Den som får hemmet, är också den som bestämmer över ägodelarna fram tills bodelningen är gjord. Mitt ex bor kvar i huset, och sitter på saker som vi till och med kommit överens om är mina, men fram tills dess bodelningen är gjord. Tog tex mig 9 månader att få personliga saker som kläder. Jag lämnade och kunde inte bo kvar pga hotbilden mot mig (skyddade personuppgifter). Gått 2 år sen jag lämnade helvete.

    Ska vara ärlig och säga att det kommer vara svårt att få barnen mer än deltid och ensam vårdnad. Enda chansen är om barnen kan berätta att de inte vill utan att det är dina ord. Trots mina barn bevittnade grov misshandel mm så räckte det inte för att få ensam. Rädslan påstod att jag förde över på dem och exet ångrade ju sig..."det var ju inte meningen att träffa, jag siktade ju bredvid", och då var det okej tydligen...

    Men bra du dokumentera allt, alla hot etc ju mer du har och ju mer du kan bevisa och få honom dömd, så ökar dina chanser när det kommer till barnen.

    Lycka till och kom ihåg du förtjäna ett liv utan våld, lika så dina barn!!!

Svar på tråden Verbal misshandel, fanns det?