Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Flytta hemifrån

    Melrose Mom skrev 2021-01-15 10:17:18 följande:

    härom dagen sa min ena son att han om några år skulle vilja flytta hemifrån. mina söner är tvillingar och oskiljaktiga så hans bror frågade förstås om han också kunde få flytta. de har inte fyllt 18 så jag tycker att det är olämpligt. dessutom är det enklare att de bor hemma om vi ska göra klart alla våra låtar. vi har ett projekt tillsammans och mina söner är så otroligt duktiga. det är som om de vet exakt vad jag tänker när jag kommer med en idé till en låt. och jag vet att jag skulle bli helt förstörd om de lämnade mig. vad tror ni? när är det dags att låta barn lämna boet? är det inte bättre att de bor kvar?

    this used to be our hallowed ground


    Din uppgift som förälder är att få dina barn att vilja ta steget att flytta hemifrån. Dessutom sa din son att han inom några år flytta hemifrån, inte i morgon. Vad du tänker och känner inför detta ska inte dina söner ta hänsyn till. Den dagen de fyller 18 behöver de inte be om lov.
    Sonen gjorde militärtjänstgöring efter gymnasiet och var borta förutom någon helg då och då. Som 20-åring flyttade han över 100 mil för att studera. Jag skulle lugnt säga att vår relation är bättre, då vi lämnat mamma-son (inte helt, den finns ju alltid kvar på ett eller annat sätt) och umgås som två vuxna nu. Vilket är skönt och faktiskt en betydligt trevligare relation, att släppa taget som uppfostrare var så skönt. Numera är jag endast rådgivare, när sonen önskar.
Svar på tråden Flytta hemifrån